Ubuntu beklentilerinizi karşılıyor mu?

Başlatan eren, 09 Şubat 2009 - 18:45:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ubuntu beklentilerinizi karşılıyor mu?

Evet
496 (71.5%)
Hayır
80 (11.5%)
Kararsızım
118 (17%)

Toplam Oy Verenler: 520

eren

Ubuntu beklentilerinizi karşılıyor mu? Yorum yazabilirsiniz.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Gimp Uzmanı

Fazlasıyla beklentilerimi karşılıyor.

aynshtein

Geçen ay Ubuntu'da bir yılımı doldurdum. Dizüstü kullandığım ve garanti kapsamından çıkmaması için Vista'yı sistemden silemediğim için çift işletim sistemine sahibim. Ama Grub'ı yapılandırıp menüyü gizledim ve açılışta Ubuntu'yu varsayılan olarak atadım. Windows'a hiç mi ihtiyaç duymuyorsun diye sorarsanız ne yazık ki bazı uygulamalar için Windows kullanmaya mecbur kalıyorum. (Özellikle menülü DVD hazırlarken, Macromedia Flash kullanmam gerektiğinde ve Corel Draw ile önceden hazırlamış olduğum çalışmalar ihtiyaç duyduğumda.. Ama bunlar haricinde Windows'u hiç bir şekilde kullanmıyorum.) Ha bir de, harici diskime Ubuntu 8.10 kurdum. İş yerinde harici disk üzerinden Ubuntu ile çalışıyorum. Kullandığım makinene birine lazım olduğunda tek yapmam gereken harici diskimi çıkarıp sistemi yeniden başlatmak oluyor. İşi olan yine Windows kullanmaya devam edebiliyor. Sistemde Ubuntu'ya ait tek bir kalıntı kalmadığı gibi, diskim her daim yanımda olduğundan verilerimi ve ayarlarımı her yere rahatça taşıyorum. Hatırlatmakta fayda var: Harici diskten Ubuntu'yu 3 farklı konfigürasyonda (Core duo işlemci ve 2gb bellekli dizüstü; Intel 2.4 Ghz işlemci ve 1gb bellekli masaüstü ve Intel Quadcore 2.66 ghz işlemcili 4 gb bellekli 64 bit sistem) denedim, hiç bir sorun çıkmadı...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

kernel

Ubuntu'yu birkaç ay evvel bilgisayara yüklediğimden beridir,alışkanlıklarımı değiştiren bir dönemden geçtim.Winzort ile yaptığım nerdeyse herşeyi artık Ubuntu ile yapıyorum.Teknik servise gittiğinde önlem olsun diye vista hala var ama artık office 2007 uygulamalarımı yapmak için geçiş yapıyorum.Şu anda çıkan tek sorun internet sitelerinin ve canlı yayın izleme gibi eylemlerin internet explorer tekelinde olmasında.Onun dışında Nokia telefonuma klip yüklemek,yazı hazırlamak,çeviri metinlerini kontrol etmek gibi herşeyi ubuntu ile yapıyorum. :)
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

yvz

Oyun oynamayı bıraktığımdan beri o konuda eksiklik duymuyorum. Gerçi program farklılıklarından dolayı sorunlar çıkabiliyor, ms office ve open office arasında örneğin. Ama bu düşününce, ms office'in kendi içindeki uzantı değişiklikleri yüzünden yaşadığım problemlerden daha ender olarak başıma geliyor. Sonra, belki kullana kullana belki de çok üst düzey çalışmalar yapmadığım için gimp'in ps'ten çok daha kolay ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum artık. İnternet bağlantısı konusunda Ubuntu'nun yanına yaklaşamaz zaten ms, hem tanıma hem güvenlik dolayısıyla hız performans vs. konularda. Kodlama işi zaten artık ms sistemlerde bile eclipse kullanıyorum. Cd yazma konusunda biraz uğraştırmıştı başlarda, k3b ile bu sorunu da çözdük. Multimedya oynatım ile ilgili bir sürü alternatif var, işte bir burda tamam bu program olmuş diyemedim ama ms sistemde de gom kullandığım düşünülürse, yine görece olarak sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Her şey pratik her şey hızlı her şey kolay. Evet, evet. Karşılıyor.

xwes

(@yvz smplayer'i denemediyseniz, şiddetle tavsiye ediyorum, altyazili film izlemede bence ubuntudaki kesin çozum smplayerdir)

Ubuntu beklentilerimi gerçekten karşiliyor. Yaklaşik bir senedir ubuntu ve yaklaşik 5-6 aydir sadece ubuntu kullaniyorum. Iki gun once anladim ki artik sonsuza kadar ubuntu ile devam edecegim ve winzorta ihtiyaç duymayacagim, bu nedenle bilgiasayarla beraber aldigim donanim surucu CDlerini çope attim :)

Ubuntuda eksikligini çektigim bir kaç program tabi ki var ama winzortta olan ustunluklerini duşununce bunlarin onemi çok olmuyor.

Uç gun once bir misafirim geldi, bir arkadaşim. Hiç linux kullanmamiş biriydi. Havadan sudan konuştuktan sonra ben kuçuk bir iş için 5 dakikaligina odadan ayrildim ve arkadaşimi ubuntuyla başbaşa biraktim. Geldigimde ne gorsem begenirsiniz? Gelince bir de baktim, webcam'imi takmiş bilgisayara, amsnde kiz arkadaşiyla goruntulu yazişiyordu. Çok şaşirdim. * demek ki ubuntu artik gerçekten pratik ve anlaşilir bir işletim sistemi olmayi da başarmiş. Işte bunun gibi birçok nedenden dolayi bu ankete cevabim kocaman bir EVET.

FUBU

Sadece ubuntu kullanmam zaten imkansız da..
8.10 beni çok üzdü.. 2 kere kurdum kaldırdım. Yeni çıktığında kurmuştum, 1 ay falan kullandım, sorunlarla baş edemeyince kaldırdım. 8.04 sorunsuz çalışıyor. Uzun süre kullandım. Geçenlerde dedim, artık 8.10 un sorunları bitmiştir.. Yükselteyim. Eskisinden daha berbattı. Kablosuz bağlantı yok, ekran kartını yüklüyor ama bir daha açılışta uçuyor, ses yok vs.
Yani bu durum beni sinir ediyor. Her 6 ayda bir yeni sürüm çıkıyor ama 2 sürüm arasında dağlar kadar fark olabiliyor. Şu an kendi kendime söz verdim, yükseltmicem arkadaş, 8.04 desteği bitene kadar kullanıcam. Yoksa windowsdan farkımız olmuyor, windowsculardan daha sık format atıyorum..  :D

zeitgeist

Alıntı yapılan: FUBU - 09 Şubat 2009 - 22:36:17
...Şu an kendi kendime söz verdim, yükseltmicem arkadaş, 8.04 desteği bitene kadar kullanıcam...

:)

8.10 da ben de bir kaç sorun yaşadım, üstelik ufak tefek hatalar değildi ve kaldırdım, 8.04 e devam.)
Ubuntu beklentilerimi yeterince karşılıyor, zaten öyle olmasaydı başka bir dağıtım kurardım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

hasanyılmaz

Bir sene kadar oldu sadece Ubuntu kullanıyorum. İhtiyaçları fazlasıyla karşılıyor.

erginemr

Evet karşılıyor. Sistemimde Windows da kurulu ama yazılım konusunda Ubuntu tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Donanım konusunda tek sorun çıkartan yazıcım oldu ama o da bile bile lades oldu; önceden Linux desteği konusunda araştırma yapmalıydım.

Sırf meraktan, ara ara bir kaç farklı Linux dağıtımı da denedim ama her seferinde kürkçü dükkanına geri döndüm. Zira, zaman zaman bazı donanımlarda sorun çıkarsa da, bütün açılardan yine en eksiksiz Linux dağıtımının Ubuntu olduğuna kanaat getirdim.

okidoki

Kesinlikle evet!

Bir seneden kadar oldu kullanmaya başlayalı. Vazgeçeceğe de benzemiyorum. Diğer linux dağıtımlarını hiç kullanacak olmadım fakat içimden bir ses, Debian ve Debian tabanlı Ubuntu'yla en doğru tercihi yaptığımı söylüyor. Bir gün gelir vazgeçerim ama o zaman Windows'a değil diğer bir linux dağıtımına geçeceğim kesindir. Ben artık linux-windows'un düşmanca tartışmalarını gülerek geçiyorum, linux dağıtımlarının kardeşçe rekabetine bakıyorum. Ubuntu hem benim açımdan hem de genel olarak birinci gözüküyor. Bunu devam etmesini umuyorum.

Bilgisayar dünyasının, en hızlı şekilde açık standartlarla gelişeceğini düşünüyorum. Linux'a ve linux dağıtımları aleminin kralı Ubuntu'ya desteğimin en önemli sebebi budur. Şunlar da var tabi: Donanımımı sorunsuz bir şekilde tanıması, beni pek çok yeni programlama aracıyla tanıştırması (linux'a geçtiğimden beri programlama yeteneğimde ve bilgimde kat kat artış oldu gerçekten), kararlı olması (çökmez, bozulmaz bir yapısının olması, her yeni Ubuntu versiyonunda gelişiyor bu kararlılık hali), hızlı olması, içerdiği her bir yazılımın konfigüre edilebilir ve modüler olması.

FUBU

Alıntı Yap...Şu an kendi kendime söz verdim, yükseltmicem arkadaş, 8.04 desteği bitene kadar kullanıcam...


8.10 da ben de bir kaç sorun yaşadım, üstelik ufak tefek hatalar değildi ve kaldırdım, 8.04 e devam.)

Bu pek de ufak tefek olmayan sorunlar 7.10 dan 8.04 e geçerken de yaşanmıştı. Büyük ihtimal 8.10 dan 9.04 e geçerken de yaşanacak ve bu durum beni deli ediyor ubuntuda. Ondan sonra her 6 ayda bir format.. :) Onun dışında bir sorunum yok valla, geçinip gidiyoruz ubuntuyla..
Ayrıce ben de tövbeliyim ubuntu dışında dağıtım denemeye..  :P

bytan

Kişisel ihtiyaçlarım için ubuntu fazlasıyla yetiyor. Bir ev kullanıcısının ihtiyacı olup ve karşılayamadığı bir durumun olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Endüstriyel programların o malum sistem üzerinde çalışması sebebiyle, mecburen o sistemi de çok kısıtlı olarak kullanıyorum. Öyle az kullanıyorum ki, işim bittiği an kendimi özgür tarafa atıveriyorum hemen.  :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Ubuntu bana da fazlasıyla yetiyor, hatta artıyor bile. Bazı noktalarda beni tembelliğe sürüklese de kensinden son derece memnunum. Özel birtakım başka nedenler olmasa dağıtım olarak sadece Ubuntu kullanıyor olabilirdim :)

Fakat yükseltme konularında Windows'a benzediğimiz eleştirilerine katılmıyorum. Şu ana kadar alfa sürümler hariç hiçbir yükseltmede çözemeyeceğim hatayla karşılaşmadım. Belki biraz tecrübeyle alakalıdır bu durum ancak sonuç olarak çözümsüz kalmıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasansahin

Yeni versiyon çıktığında, yükseltme yapmak ile sıfır kurulum arasında çok fark olurmu? (sistemin güvenilirliği, artık dosyalar, yavaşlık vs..) Yani önerilen durum nedir?
Mesela önümüzde jaunty örneği var. Jaunty ile ext4 desteği gelecek ve belli bir oranda hızlanma vaadediyor. İntrepid'ten yükseltme yapanlar ext3 kullanmaya devam edecek ve el yordamı ile ext3>ext4 değişimi yapmaya çalışacak. (belkide yanlış biliyorumdur)
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

ironic

Ben 8.04' den 8.10 'a yükseltme yaparak sorunsuz geçemedim. En basitinden compiz'de sorunlar oldu. Her zaman için en iyisi sıfırdan kurulum.

Ext4 kullanımı için yeniden disk biçimlendirmeye gerek yok. Mevcut ext3 sistem ,ext4 ' e yükseltilebiliyor.

hasansahin

Zaten yeniden biçimlendirmeye gerek olmadığı için yukarıdaki yazıyı yazdım. Aşağıdaki linkte Archlinux için nasıl yapıldığını anlatan güzel bir Türkçe döküman var.
Ubuntu için Türkçe döküman bulamadım.

http://wiki.archlinux.org/index.php/Ext4_%28T%C3%BCrk%C3%A7e%29
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

heartsmagic

Ben Jaunty için sıfır kurulum tavsiye ediyorum. ext4 kritik bir mesele.
Normal şartlar altında da taze kurulum tavsiye edilir ancak dediğim gibi ben alfa sürümler haricinde büyük sorunlarla boğuştuğumu hiç hatırlamıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FUBU

#18
Alıntı YapFakat yükseltme konularında Windows'a benzediğimiz eleştirilerine katılmıyorum. Şu ana kadar alfa sürümler hariç hiçbir yükseltmede çözemeyeceğim hatayla karşılaşmadım. Belki biraz tecrübeyle alakalıdır bu durum ancak sonuç olarak çözümsüz kalmıyor.
windowsa benziyoruz derken zırt pırt format atmak zorunda kalıyoruz manasında söyledim..
Ya bir de şu var, bazen o kadar çok sorun oluyor ki, o sorunları çözmektense format atıp eski versiyona geçmek daha mantıklı oluyor.
Yani geçen haftasonu 8.10 a bir şans daha verdim, dedim nasılsa güncellemeler yayınlanmıştır, eski sorunlarından arınmıştır.. nerdee..
Baktım kablosuz ağ gidip geliyor, ekran kartını yüklüyor ama bilgisayarı kapatıp açınca ekran uçuyor, ses zaten yok, performans yerlerde, bazen kapanmıyor, kapansa bazen açılmıyor, 4gb ram desteği yok-4gb için uğraşsan daha beter oluyor vs.. Bence bu sorunlar 1 günde çözülmez, ama format atsan 1 günde eski ayarlarına kavuşursun..
Ya en kötüsü de sorunların bazen olması. Yani bilgisayar kablosuz ağları görmese çözersin de, bazen görmeyince yaşamdan soğutuyor bu durum beni. Hayır bi de benim anlamadığım, Müjde kablosuz ağ sorunu çözüldü, Müjde Ekran kartı sorunu çözüldü yazıları..  :D Anlamıyorum abi, daha bu hafta sonu kurdum kaldırdım, hiç çözülmüş gibi durmuyor bu sorunlar.
Hatta hatta bugün gördüm ki 2 güncelleme uyarısı alıyorum sürekli sorunu adlı başlık yeniden hortlamış. Dediğin gibi çözümsüz kalmaz hiç bir sorun ama yaşama sevincimi alıp götürüyor.. Teselliyi de formatta buluyorum :D

LaMuCi

Kesinlikle Evet

ubuntuya direk geçiş yaptım makinemde windows yok nedeni ise her sıkıştığımda windowsa dönmem oldu belki 2-3 ay zorlandım bir çok sorun ile uğraştım ama zaman geçtikçe ubuntunun aslında windowstan daha kolay olduğunu ve daha stabil olduğunu anladım oyun konusunda hala çözüm bulamadım oyun firmalarının en kısa sürede linux dağıtımlarında destek vermesini istiyorum başka hiç bir şekilde sorunum olmadı yükseltmede çok başarılıydı yaklaşık 2.5 aydır ubuntu kurmuyorum

Gimp Uzmanı

Daha öncesinde bir sürü linux dağıtımını demeniş biri olarak en az sorunla karşılaştığım sistemin Ubuntu olduğunu gördüm. Tüm arkadaşlarıma Ubuntu'yu tavsiye ediyorum ve çok olumlu geri bilfirimler alıyorum.

eren

Alıntı yapılan: FUBU - 10 Şubat 2009 - 17:37:23
Müjde kablosuz ağ sorunu çözüldü, Müjde Ekran kartı sorunu çözüldü yazıları..  :D Anlamıyorum abi, daha bu hafta sonu kurdum kaldırdım, hiç çözülmüş gibi durmuyor bu sorunlar.

Genel olarak 10 kullanıcından 8 tanesinde sorun çözülüyorsa bunu müjde olarak duyurmamız gayet doğal. Şu an Wireless kopmaları benim test ettiğim 20'nin üzerindeki sistemde olmuyor. Ancak 8.04 sürümünde tüm makinelerin bağlantısı kopuyordu. Aynı şekilde Nvidia uyumsuzluğu Xorg ile bağlantılıydı ve bu konuda çözüldü.

Sizde sorun var diye genel olarak çözülmüş bir sorunu çözülmemiş diye göstermemizi bekliyorsanız bu haksızlık olur. Ayrıca bunu sadece biz değil diğer yerel siteler ve resmi sitelerde duyuruyor. Kısacası sorunlar eğer küresel bazdaysa ve yine küresel bazda çözülüyorsa bunu büyük puntolar ile duyuruyoruz. Kişisel bazdaki sorunları ise forumda çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

FUBU

Alıntı Yap
Genel olarak 10 kullanıcından 8 tanesinde sorun çözülüyorsa bunu müjde olarak duyurmamız gayet doğal.
Yani %80 başarı sağlandıysa o sorun çözülmüş oluyor öyle mi? gerçekten bilmiyordum eren..
Bunda sonra şikayet etmiyecem bu konuda ama müjdelere de hemen sevinmeyecem.  :D

Alıntı Yap
Sizde sorun var diye genel olarak çözülmüş bir sorunu çözülmemiş diye göstermemizi bekliyorsanız bu haksızlık olur.
Bu arada bende derken hp pavilion dv5 den bahsediyoruz.. Neyse, ben 8.04 lts ile mutluyum, sorunsuzum şu an..

eren

Alıntı yapılan: FUBU - 10 Şubat 2009 - 23:25:49
Yani %80 başarı sağlandıysa o sorun çözülmüş oluyor öyle mi? gerçekten bilmiyordum eren..
Bunda sonra şikayet etmiyecem bu konuda ama müjdelere de hemen sevinmeyecem.  :D

Eğer 10 USB Kablosuz kart'tan 8 tanesini Ubuntu kendi kendine tanıyorsa, bu 10 kart'tan 8 tanesini sorunsuz çalışıyorsa bana göre bir dağıtım için başarı sağlanmıştır. Ayrıca genel bir Wireless sorunu vardı ve neredeyse hiçbir kart çalışmıyordu. Bunun çözülmesi yine bana göre bir müjdedir.

Alıntı YapBu arada bende derken hp pavilion dv5 den bahsediyoruz.. Neyse, ben 8.04 lts ile mutluyum, sorunsuzum şu an..

Her sürüm her sisteme uyacak diye bir şey yok. Aynı sıkıntıları bende yaşıyorum, sizi anlıyorum ama dediğim gibi küresel bazda bir sorun çözülürse bu müjde olur. Çünkü bunu 1 ya da 100 değil 1000'lerce kullanıcı beklemektedir. Bilmem anlatabiliyor muyum.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

@FUBU ben şu ana kadar yaşadığım sorunlar yüzünden hiç format attığımı hatırlamıyorum (Alfa geçişlerinden ikisi hariç). Benzemiyor derken bunu kast etmiştim ben de. Belki de tecrübeyi sağlayan da budur, ne dersin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.