Remix OS Android

Başlatan turkerataturk, 11 Ocak 2016 - 00:45:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turkerataturk

Android tabanlı işletim sistemi geleceği parlak gibi ama iso download linki yok :))

''Eski Google çalışanlarından oluşan Jide girişiminin geçen yıl ki CES fuarında tanıttığı Surface benzeri Android tablet oldukça ses getirmişti. Girişim daha sonra televizyonlar için Android işletim sistemli bir HDMI adaptörü geliştirdi ve Kickstarter üzerinde 1.6 milyon dolarlık destek sağlamayı başardı.

Bu yıl girişim bir adım daha öteye gidiyor ve masaüstünde çalışacak bir Android işletim sistemi geliştiriyor. Aslında Remix Mini adındaki HDMI adaptöründe kullanılan modifiye edilmiş bir Android sürümünden bahsediyoruz. Girişim geçen yıl Nexus 9 ve 10 gibi bazı tabletler üzerinde deneysel olarak işletim sistemini test etmişti. Bu yıl ise Remix OS 2.0 olarak, USB belleklerde çalışan bir işletim sistemi geliştirildi.

En iyi Android modifikasyonu iddiasındaki Remix OS 2.0, gerçekten bu ünvanı hak edebilecek nitelikte zira ana ekran Windows'dan hatırlayacağımız şekilde, sağ alt kısımda saat ve bildirim paneli ile sol kısımda uygulama menüsü ve kısayollardan oluşuyor. Bu kullanımda yabancılık çekmeyeceksiniz.

Henüz Android tarafında göremediğimiz yenilikçi bir dosya yöneticisi geliştiren ekip ayrıca gelişmiş fare işaretçisi, sağ tık özelliği, ayrı pencerelerde çalışabilen çoklu görev yönetimi, Google Play mağaza erişimi, tam ekran verimlilik uygulamaları gibi sayısız yeniliği de platforma entegre etmiş.

x86 sistemlere uyumlu olması Remix OS 2.0 sürümünün potansiyelini oldukça yükseltiyor zira bazı otoriteler Chrome OS platformunun olması gereken hali yorumlarını yapıyor. Gelecekte Chromebook konseptini örnek alan düşük maliyetli dizüstü modellerinde Remix OS 2.0 çok rahat bir şekilde çalışacaktır.

CES 2016 fuarında Remix OS platformunu USB 3.0 disklere kurarak dizüstü modellerinde kullanmak mümkün. Firma ayın ortalarına doğru meraklı herkesin indirerek deneyebileceği açık beta sürümünü yayınlamayı amaçlıyor. Elde edilecek geri bildirimlerle nihai sürüm de şekillenmiş olacak.'' 

http://www.jide.com/en/remixos

Yotube:
https://www.youtube.com/watch?v=WLWJcnE7ywc

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Reverser

"Remix Mini" adlı cihaz ile geliyor işletim sistemi anladığım kadarıyla. [1]
"Available on Remix Mini" [2]
[1] https://www.kickstarter.com/projects/jidetech/remix-mini-the-worlds-first-true-android-pc
[2] http://www.jide.com/en/remixos

Eklemasyon:

PC için de gelecek[miş.] [3]
[3] http://www.jide.com/en/remixos-for-pc

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

betseg

Bildiğim kadarıyla "iso download linki" yarın gelecek. (12 Ocak)

neynefes

Alıntı YapComing in mid-January

Bak gece gece meraklandırdınız beni :)

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: neynefes - 11 Ocak 2016 - 01:31:07
Alıntı YapComing in mid-January

Bak gece gece meraklandırdınız beni :)
Windows 8 den sonra kullanici ara yuzu olan her sey tutar
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

cokomoko

Merak ettim nasıl bir şey acaba, yarını beklememiz lazım anlaşılan kurcalamak için.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

freeman

Android sonrasında ChromeOS iptal oldu sanırım. 
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

ahmet_matematikci

Bu remixos u google degil baska bir sirket devam ettiriyor
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

plazma

seron

Bence olmamış. biraz daha geliştirseler daha iyi olur. Bu arada aklıma nedense Linux Deepin geldi...

Görsellik ve Düzen, bir işletim sisteminde çok çok önemli bir unsurdur. O işletim sisteminin başarısının yarısını oluşturur.

sayz

Alıntı yapılan: seron - 12 Ocak 2016 - 14:42:16
Bence olmamış. biraz daha geliştirseler daha iyi olur. Bu arada aklıma nedense Linux Deepin geldi...

Görsellik ve Düzen, bir işletim sisteminde çok çok önemli bir unsurdur. O işletim sisteminin başarısının yarısını oluşturur.
İşletim sisteminin demeyelim de son kullanıcı hedefli dağıtımlar diyelim daha iyi olur. 

Remixi de kuramadım virtualbox'a. kurabilen var mı?

neynefes

USB 3.0 ve Legacy bios istiyor boot için. Deneme yapmadım ama..

kartal

Alıntı yapılan: sayz - 12 Ocak 2016 - 14:48:57

İşletim sisteminin demeyelim de son kullanıcı hedefli dağıtımlar diyelim daha iyi olur. 

Şöyle bir bilgi var umarım işinizi görür;
http://www.android-x86.org/documents/virtualboxhowto

neynefes

lnxdev

Bilmiyorum bende çok beğendiğimi söyliyemem yani şuanda kullandığım dağıtmımdan daha iyi bir özelliği yok ki çok eskiği var. Sanırım tek artısı diyebileceğim şey Google Play Store olur. Koydukları sürümde play store'un olmaması ama daha yayınlanmadan sızan sürümünde de olması ayrı bir konu.

Remix os için sanal makine de çalışmıcağını söylemişlerdi. Kaynağı tekrar bulamadım eğer bulursam eklerim buraya.

beyfendi01

Bu dağıtımın görünüm haric android x86 dan farkı varmı?

lnxdev

Alıntı yapılan: beyfendi01 - 12 Ocak 2016 - 21:11:30
Bu dağıtımın görünüm haric android x86 dan farkı varmı?

Var. Çoklu işlem ve pencere özelliği pencereleri kontrol etme özelliği(küçültme, büyütme, kapama)

cokomoko

Alıntı yapılan: lnxdev - 12 Ocak 2016 - 20:29:15
Bilmiyorum bende çok beğendiğimi söyliyemem yani şuanda kullandığım dağıtmımdan daha iyi bir özelliği yok ki çok eskiği var. Sanırım tek artısı diyebileceğim şey Google Play Store olur. Koydukları sürümde play store'un olmaması ama daha yayınlanmadan sızan sürümünde de olması ayrı bir konu.

Remix os için sanal makine de çalışmıcağını söylemişlerdi. Kaynağı tekrar bulamadım eğer bulursam eklerim buraya.

qemu/kvm açıyor
yalnız play store yok, göremedim.

''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

betseg

Ben QEMU İle açamadım, 2 seçenekli ekrana geri atıyor beni.

cokomoko

Xen farkı ama hala tam vakıf olamadım kendine, passthrough meselesini çözmeye çalışıyorum.

turkerataturk

virtualbox ve pc denedim çalıştıramadım sanrım bu belli pclere göre uyarlanmış.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Reverser

Cok basarili bence. Tek eksigi Turkce klavye ve Google Play hizmetlerinin simdilik kullanilamiyor olmasi.

XFCE ROCKS !