Skype'da gürültü problemi

Başlatan geryildirim, 27 Haziran 2015 - 20:14:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geryildirim

Ubuntu üzerinde Skype ile yaptığım video görüşmelerinde devamlı bir gürültü problemi oluyor. Hafiften başlayarak matkap sesine benzer bir gürültü gittikçe artıyor, sesi kesiyor, sonra bitiyor; bir müddet sonra tekrar başlıyor.

Microsoft'a geçmeden önce böyle bir problemin olduğunu hatırlamıyorum. Kasıtlı olmadığını ümit ediyorum.

Denemek için Windows üzerinden son derece berrak bir sesle, problemsiz görüşme yapabildim.

Bunu Ubuntu üzerinde çözebilmek mümkün mü?

turkerataturk

Ben sürekli skype kullanıyorum görüntü konusunda sorun yaşamadım, sesi hiç kullanmadım..

sesi ne ile kullanıyorsunuz ? kulaklık mikrofonu mu yoksa pc uzerindemi yoksa kamera da mı ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

geryildirim

Laptop üzerinde kendi donanımı ile kullanıyorum, harici kamera,mikrofon,kulaklık kullanmıyorum.

turkerataturk

Anlaşılan yakıyı kesmiyor, windowsda ses kartının kendi uygulamaları olduğu için gürültü tutma engelleme özellikleri var.
Linux da programı varmıdır bilmiyorum.
Microfon sesini azaltarak deneyin.

if

@geryildirim, forumda benzer konular var. Arama yapıp oradaki önerileri denediniz mi?

Alıntı yapılan: geryildirim - 27 Haziran 2015 - 20:14:31
Microsoft'a geçmeden önce böyle bir problemin olduğunu hatırlamıyorum. Kasıtlı olmadığını ümit ediyorum.

Kim, ne için kasıtlı olarak Skype kullanırken "matkap" sesi çıkması istesin?

geryildirim

Belki benim hatamdır, ama yaptığım aramada sorumun cevabını bulamadım.

Eğer Windows sürümüne katkı yaparken Linux sürümüne gereken ilgi gösterilmezse insanın aklına * her şey gelir; hele bu Unix'ten başlayarak açık kaynak kodlu sistemleri engellemek için hiç de masum olmayan işler çeviren bir firmanın eline geçmişse... Ve daha önceleri sıkıntısız kullanılabilmişse...

Her neyse, mesele problemsiz video görüşmesi yapılabilen bir program arayışı. Maalesef, en azından bende, ne Skype, ne de Hang Out iyi çalışmıyor. Tekraren, hata bende olabilir; kesin bir kanaatim yok.

turkerataturk

Hangouts yüklenebilir bir program üretse belki iyi bir görüntü ve ses alınabilir ama şuan skype'dan başka iyi bir alternatif yok.

if

Alıntı yapılan: geryildirim - 28 Haziran 2015 - 00:22:14
Eğer Windows sürümüne katkı yaparken Linux sürümüne gereken ilgi gösterilmezse insanın aklına * her şey gelir; hele bu Unix'ten başlayarak açık kaynak kodlu sistemleri engellemek için hiç de masum olmayan işler çeviren bir firmanın eline geçmişse... Ve daha önceleri sıkıntısız kullanılabilmişse...

Anladım. Şunu[1] bir dener misiniz?

[1] https://support.skype.com/tr/faq/FA10964/bilgisayar-mda-ve-linux-icin-skype-ta-ses-ayarlar-n-nas-l-yapar-m

gecegezen

skype'nın microsofta geçtiğii ilk zamanları sevmiştim ama en son güncelleme ile skype durumunu bende hiç sevmedi var olan bir kaç özelliği kaldırmaları hiç hoşuma gitmedi (görünütlü grub video konferası gibi) ses yankı giderme gürültü tutma gibi bir çok konuda skype linux güzel değil malesef win'de biraz daha iyi ama bunlar bizim müdahale edemeyeceğimiz konular.
Kisisel tavsiye olarak skype Seçenekler, ses aygıtları altındaki "ses ayarlarını skype yapmasına izin ver" onunde ki tık kaldırın ve mikrofon ses seviyesini %25 civarların da ayarlayın çok fazla yükseltmeyin. Kulaklık takarsanız o geribeslemden kurtulmanın en iyi yolu.
Birde pulseaudio'ya yapılan eklentiler var echo cancelling webrtc gibi ben biraz uğraştım ve ama benim pek hoşuma gitmedi demek isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

geryildirim

Cevaplara teşekkür ederim. Denemek için vakit geç. Yarın hepsini deneyip sonucu bildiririm.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

geryildirim

@heartsmagic fan sesi olma ihtimali hiç yok. Görüşme anında gürültünün başlamasıyla sesim karşı taraftan duyulmaz hale geliyor, gürültünün azalması veya durması ile tekrar görüşebiliyoruz. Ama bu durum rahatsız edici bir şekilde sık sık tekrarlanıyor.

@gecegezen'in tavsiyelerini yaptıktan sonraki video görüşmesi daha rahat geçti. Gürültü ile ses kesilmesi yaşanmadı. Ancak mikrofonun ses ayarını yükseltmek isteyince gene bir parazit sesi boğdu.

@if verdiğiniz link -doğru anladıysam- eski Ubuntu sürümleri için olmalı. Bendeki 14.04 sürümünde zaten PulseAudio var. Skype'ın önayarlarında da PulseAudio server (local) olarak görünüyor.

Eğer mikrofonun ses ayarını düşük tutarsak şimdilik kullanılabilir durumda demektir; hiç yoktan iyidir.

Ama bu kesin çözüm mü, problem Skype'tan değil de PulseAudio'dan mı bilemeyeceğim.

gecegezen

İçinizi rahatlatmak gerekirse ses seviyesi normalde %25 seviyeleri normal seviyeler daha yükselttiğiniz zaman ses yazılımsal artırılıyor daha fazla yükseltmekte sesi kalitesini düşmesine yol açıyor bunun yerine karşı taraf yükseltemesi daha iyi seçenek bence
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw