C++ yazılan uygulama linux e port etme hakkında.

Başlatan plazma, 06 Ağustos 2014 - 16:14:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

plazma

Windows tabanında c++ ta yazılan bir uygulama açık kaynak kodlu işletim sistemlerinde çalışabilmesi için tekrardan derlenmesi mi gerekir yada port edilmesi mi gerekir tam olarak programlamadaki mantık nasıl işliyor işletim sistemleri arasındaki geçişlerde?

MRWhite

Aslında kullandığın kütüphanelere göre değişiklik gösterse de genel olarak yazdığın kodu farklı işletim sistemlerinde derleyerek çalıştırılabilir dosya yaratabilirsin. Ancak başta da söylediğim gibi örneğin; windowsta conio.h kullnarak bir kod yazdın bunu linuxe taşımak istersen problem yaşarsın çünkü, conio.h sadece windowsta mevcut. Sana tavsiyem qt ve c++ kullan her platformda derleyerek çalıştırabilirsin.

plazma

Programı yazan ben değilim ama o şekilde hali hazırda çalışan bir uygulama var eğer örneklerini kodalarını vs alabilrsem paylaşırım en azından olup olamayacağı yönünde bilgi alabilirim sizden, teşekkürler.

enesutku07

Alıntı yapılan: MRWhite - 06 Ağustos 2014 - 16:21:08
Aslında kullandığın kütüphanelere göre değişiklik gösterse de genel olarak yazdığın kodu farklı işletim sistemlerinde derleyerek çalıştırılabilir dosya yaratabilirsin. Ancak başta da söylediğim gibi örneğin; windowsta conio.h kullnarak bir kod yazdın bunu linuxe taşımak istersen problem yaşarsın çünkü, conio.h sadece windowsta mevcut. Sana tavsiyem qt ve c++ kullan her platformda derleyerek çalıştırabilirsin.
qt ve c++ derleme konusunda sıkıntı yaşıyorum ben. Paketlemesini yapabilen birisi varsa anlatabilir mi? Ya da video var mı?

heartsmagic

@enesutku07, sorununu ayrı bir başlıkta ayrıntılarıyla dile getirirsen daha iyi yardım alırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

enesutku07

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Ağustos 2014 - 22:49:15
@enesutku07, sorununu ayrı bir başlıkta ayrıntılarıyla dile getirirsen daha iyi yardım alırsın.
Teşekkür ederim.  ;)