[Çözüldü] Kubuntu 13.10 Kapak Kapalıyken Kapanmıyor

Başlatan imarah, 23 Ocak 2014 - 17:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

imarah

Merhaba
Kubuntuda kapat komutu verip kapağı kapattığım zaman kapanmıyor, her şeyi kapatıyor ama gücü kesmiyor. Kapağı açtığımda bi kaç yazı gösterip öyle kapatıyor.
Normalde sıkıntı değil de diyelim ki download yapıyorum bittikten sonra kapatsın istiyorum. shutdown -h +60 yapıp kapağı kapatıyorum ama kapanmıyor, öyle bekliyor. Kapağı kaldırdıktan bir-iki saniye sonra kapanıyor. Nasıl çözebilirim bunu?

heartsmagic

Sorun KDE'ye mi özel? Makinenin markası ve modeli nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

imarah

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Ocak 2014 - 21:45:41
Sorun KDE'ye mi özel? Makinenin markası ve modeli nedir?

Fikrim yok. toshiba satellite l500-1gt

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2014 - 22:56:59

Bunu buldum. Bi deneyeyim bakayım
http://askubuntu.com/questions/369611/shutdown-incomplete-when-the-lid-is-closed-after-pressing-shutdown

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2014 - 23:57:11

@heartsmagic
hocam denedim yine aynı şekilde. açık olduğunu belirten ışık yeşil yerine turuncu yanıp sönüyor. kapağı kaldırdığım an kapatma işlemini tamamlıyor.

mthan

Hocam merhabalar KDE kullanıyorum başka bir dağılımda sistem ayarları>güç yönetimi>gelişmiş ayarlarda olaylara bir bakın bakalım
kapak kapandığında bir eylemi engelleme seçeneği seçili mi?
Özgür yazılım....
http://getgnu.org/

imarah

Alıntı yapılan: mthan - 24 Ocak 2014 - 20:55:17
Hocam merhabalar KDE kullanıyorum başka bir dağılımda sistem ayarları>güç yönetimi>gelişmiş ayarlarda olaylara bir bakın bakalım

Seçiliydi, kaldırdım şimdi hocam. kapatırken bi deneyeyim yazarım buraya.

imarah

Hocam seçiliydi kaldırdım yine aynı şekilde. Yalnız kaldırınca kapak kapanınca ekranı kilitlemedi.

heartsmagic

Peki, sadece kapağı kapattığında ne yapıyor sistem?

imarah

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Şubat 2014 - 13:14:15
Peki, sadece kapağı kapattığında ne yapıyor sistem?

Ekranı kitliyor duruyor öyle. Müzik açıp kapatınca çalmaya devam ediyor mesela veya teamviewer ile kapak kapalıyken bağlanabiliyorum bilgisayara.
Ayrıca güç menüsünden kapatma düğmesine basınca menüyü göster dememe rağmen direk kapatıyor. Kurduğum iso'da mı sıkıntı var acaba

heartsmagic

ISO'dan olacağını sanmam. Kapak sadece kilitliyor yani sistemi. Peki kilitletmeden denedin mi?

imarah

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Şubat 2014 - 13:55:23
ISO'dan olacağını sanmam. Kapak sadece kilitliyor yani sistemi. Peki kilitletmeden denedin mi?

Evet

Alıntı yapılan: imarah - 02 Şubat 2014 - 10:17:13

Hocam seçiliydi kaldırdım yine aynı şekilde. Yalnız kaldırınca kapak kapanınca ekranı kilitlemedi.

heartsmagic

İlginç bir sorun. Kapak kapalıyken kilitlemeyi falan iptal etmene rağmen neden kapanmıyor anlayamadım. Normalde kapağı kapatmazsan kapanıyor ama değil mi sistem?
Şunu bir dener misin. Normal KDE üzerindeki uçbirim öykünücüsü ile değil de (konsole dediğimiz şey) doğrudan ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş ve ardından kullanıcınla giriş yap. Sonra kapatma komutunu ver, ardından alt+f7 ile masaüstüne geri dön. Sonra kapağı kapatıp bir deneme yap.

imarah

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Şubat 2014 - 21:10:02
İlginç bir sorun. Kapak kapalıyken kilitlemeyi falan iptal etmene rağmen neden kapanmıyor anlayamadım. Normalde kapağı kapatmazsan kapanıyor ama değil mi sistem?
Şunu bir dener misin. Normal KDE üzerindeki uçbirim öykünücüsü ile değil de (konsole dediğimiz şey) doğrudan ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş ve ardından kullanıcınla giriş yap. Sonra kapatma komutunu ver, ardından alt+f7 ile masaüstüne geri dön. Sonra kapağı kapatıp bir deneme yap.

ctrl alt f1 ile giriş yaptım.
"sudo shutdown -h +1" dedim, alt f7 ile masaüstüne geçtim ve kapağı kapattım. yine aynı.

Çok önemli değil zaten, haftada 2-3 kere anca açıyorumdur bilgisayarı o zaman da bununla uğraşmayayım :D kapanana kadar kapağını kapatmayıveririm. Ayarlarında bir yerlerdedir de kurcalamak gerek şimdi.   :)

if

@imarah, bilgisayarı yeni açınca cat /proc/acpi/wakeup çıktısını buraya geçin. Sonra kapağı kapatın ve açın. Bundan sonra aynı komutun çıktısını tekrar alın ve buraya geçin. Ekran kartı nedir?

imarah

@if
gerek kalmadı hocam çözüldü. @mthan'ın dediği gibi yaptım tekrar oldu. ilk başta neden olmadı anlamadım sınav dönemi beyin sulanıyor iyice.
büyük ihtimal atlamışımdır bir şeyi.