Linux kurulu diskimi bölemiyorum, ayırmam gerektiğini söylüyor

Başlatan cudjex, 27 Mayıs 2013 - 21:48:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cudjex

Merhaba arkadaşlar.
Bugün usb boot ile Kali Linux kurdum laptop a. Tüm alana kurdum.(685 GB) Windows 8 vardı onu falan sildim onun üzerine kurdum.

Herneyse normalde Gparted ile rahatça bölmem gerekiyordu hd yi ama bölünmüyor. Ya da ben rahatça bölebileceğimi sanıyordum.

Şöyle bir hata alıyorum 684 GB lik kısama sağ tıklayıp ayır dediğimde:

Alıntı YapBüyük olasılıkla başka disk bölümleri de bu bağlama noktasına bağlanmış durumda. Bu bağları kaldırmanız önerilir.
Bu da ekran görüntüsü:

Sizce çözümü nedir? Bana tek çare bi internet kafeye gidip format attırmak gibi geliyor, sanırım ben Kali yi kurarken bi yanlışlık yaptım.

Ancak sorunu kendim çözmek ve yarı linux yarı windows şeklinde sürdürmek istiyorum.

Her türlü çözüm yoluna açığım. Gerekirse baştan Kali kurarım.

guopx

Sistemin kurulu olduğu bölümü ayıramazsınız çünkü sistem o an o bölümü kullanıyor. Bindiğiniz dalı kesmek gibi bir şey bu :)
Canlı usb ile açıp istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz ama.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

cudjex

Alıntı YapCanlı usb ile açıp istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz ama.

Bu ne demek oluyor anlamadım?
Kusra bakmayın yeniyim :)
Ayrıca biliyorum sistemin o anki bölümünün orası olduğunu ama ne bileyim orayı bölememek saçma değil mi :D

gecegezen

ubuntu'yu kurduğunuz ortam cdsi veya usbsinde kurmadan dene diyen kısım.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

agritux

Sistem çalışıyorken sistemin kurulu olduğu diski ayıramazsınız. Kurulum yaptığınız cd yi takın, bilgisayarı yeniden başlatın. Ubuntuyu kur demeyin. Kurmadan dene deyin. Böylece ubuntu CD üzerinden çalışacak. Açılan sistemde gparted'ı çalıştırın. İstediğiniz değişikliği yapın. Uygulayıp çalıştırın.

Yalnız, sistem çalışmazsa eğer, uuid değerleri değiştiği için olabilir. Fstab dosyanızda uuid değeri kullanıyorsa muhtemelen algılamaz.
Bu durumda blkid komutu çıktısı ile fstab dosyasını düzenlemeniz gerekebilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Mayıs 2013 - 23:28:02

değişmeyedebilir. Emin değilim :D

cudjex

Anladım arkadaşlar sağolun. Yarın deneyip sonucu buradan yazıcam.

heartsmagic

Konuyu Mint bölümünden taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cudjex

Valla garip arkadaşlar. USB takılı ve başlarken f10 a basıyorum. Boot ekranı geliyor USB yi seçiyorum.

Ama yine de kali açılıyor.. Yani kuruluma geçmiyor. Kafayı yicem bi an önce w7 kurmam lazım.

Yalnız başlık iyi olmuş :D

if

@cudjex, f10'a basmanız ne ifade etmeli bizim için? Arkadaşlar güzelce anlatmış, bölümü biçimlendirmek için "Kurmadan dene (Live)" seçeneğini seçmeniz gerek.

cudjex

@if peki "Kurmadan dene" seçeneğini nasıl elde edeceğim? Bilgi verir misin?

gecegezen

Usb'yi açaba nasıl oluşturyorsunuz ubuntunun altında başlangıç disk oluşturucu diye bir program olması lazım eğer farklı bir şey kullandığsanız birde onu deneyin.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

if

cudjex

Alıntı YapUsb'yi açaba nasıl oluşturyorsunuz ubuntunun altında başlangıç disk oluşturucu diye bir program olması lazım eğer farklı bir şey kullandığsanız birde onu deneyin.

USB deki Kali yi windows8 kuruluyken oluşturmuştum. Yani USB nin içinde hali hazırda var Kali.

Alıntı Yap@cudjex, Kali Linux'u nasıl kuruyorsunuz siz?

Dediğim gibi, USB içinde zaten Kali var.

Şöyle de bişey ekleyeyim, ben Kali yi kurarken zor olmuştu. Hani normal yoldan kurulmadı da grafiksiz bi şekilde kuruldu Kali. Ben anlatamadım ama siz anladınız sanırım. Yani kurulum arayüzü gelmemişti. Bilmiyorum acaba USB içindeki Kali mi sorunluydu yoksa USB mi.

siberoloji

Sizin USB içinde kurulmuş çalışan bir işletim sistemi var.
Burada size önerilen ise Kali .iso dosyasını indirerek bir kurulum CD/USB yapmanız ve bilgisayarı onunla açarak hard diski bölümlendirmeniz.
Alıntı YapBen anlatamadım ama siz anladınız sanırım.
zor oldu biraz

cudjex

Yarın deneyip sonucu buradan yazacağım sağolsun açıklama için.

kalkan1973

LİNUX'UN kurulu olduğu kök dizin ( / ) ne zaman canlı CD den başlatıp GPARTED vb programlarla küçültsem veya bölsem LİNUX çötü sistem açılmadı...
Evde İşte her yerde Linux

guopx

@ Mustafa Kalkan Bunun nedeni küçültülen bölümün UUID'sinin değişmesi. Bölümü küçültmeden önce /etc/fstab dosyasında kök dizininin UUID'sini /dev/sdax şeklinde değiştirmeniz gerekli.
mesela
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda5 during installation
UUID=68bd0407-9787-48e7-b0bc-37dc559b5856 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /media/win was on /dev/sda1 during installation
UUID=5686AC2286AC0499 /media/win      ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       0
UUID=22F0571BF056F48F /media/yedek    ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       0
# swap was on /dev/sda7 during installation
UUID=c28cec73-a70f-4890-9a00-e787b45063be none            swap    sw              0       0

Bu normal fstab. Bunu
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda5 during installation
/dev/sda5  /               ext4    errors=remount-ro 0       1
UUID=5686AC2286AC0499 /media/win      ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       0
UUID=22F0571BF056F48F /media/yedek    ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       0
# swap was on /dev/sda7 during installation
UUID=c28cec73-a70f-4890-9a00-e787b45063be none            swap    sw              0       0
Şeklinde değiştirirseniz uuid değişiminden etkilenmezsiniz.
10'uncu satırlara dikkat.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

decent

@cudjex, zor soruyu ben sorayım;

Bir binanın projesi inşaat başlamadan  önce mi hazırlanır, yoksa sonra mı?
Mimar-mühendis yani teknik kişi her kim ise, inşaat  bitsin sonra katları, daireleri ve odaları ayarlarız gibi bir düşünce taşırlar mı ?

Sen ki diskin hepsine bir dağıtım yüklemişsin, 
Alıntı YapAyrıca biliyorum sistemin o anki bölümünün orası olduğunu ama ne bileyim orayı bölememek saçma değil mi
diyorsun.

Kısaca içinde bulunduğumuz durum;
Gideceğimiz yer 2 adım uzaklıkta iken  7 semti dolaştıktan sonra hâlâ iki adım mesafeyi gidememiş olmak değil midir ?

Sözün özü:
Sabit diskimizi yükleyeceğimiz dağıtımlara veya işletim sistemlerine göre önceden bölümleyip hazırlamak.

cudjex

Alıntı yapılan: decent - 29 Mayıs 2013 - 08:37:57
@cudjex, zor soruyu ben sorayım;

Bir binanın projesi inşaat başlamadan  önce mi hazırlanır, yoksa sonra mı?
Mimar-mühendis yani teknik kişi her kim ise, inşaat  bitsin sonra katları, daireleri ve odaları ayarlarız gibi bir düşünce taşırlar mı ?

Sen ki diskin hepsine bir dağıtım yüklemişsin, 
Alıntı YapAyrıca biliyorum sistemin o anki bölümünün orası olduğunu ama ne bileyim orayı bölememek saçma değil mi
diyorsun.

Kısaca içinde bulunduğumuz durum;
Gideceğimiz yer 2 adım uzaklıkta iken  7 semti dolaştıktan sonra hâlâ iki adım mesafeyi gidememiş olmak değil midir ?

Sözün özü:
Sabit diskimizi yükleyeceğimiz dağıtımlara veya işletim sistemlerine göre önceden bölümleyip hazırlamak.

Tüm HD ye Kali yüklememin sebebi bir önceki hamlemde Windows 7 kurmaya çalışırken tüm HDyi silip yerine W7 kurmak istememdi.
Ancak tüm HD yi sildikten sonra W7 install CD sinin hatalı olduğunu farkettim.
Artık tek yapmam gereken USB içindeki Kaliyi kurmaktı.

Kaliyi kurarken de kurulum arayüzü olmadığı için komut sistemi gibi biryerde kurmaya çalıştım. Pek tanıdık olmadığı için ekran önüme ne gelirse onayladım. Böyle de olunca tüm HD yi heba etmiş oldum Kali için.

Sonuç, W7 den yazıyorum şuan. Bilgisayarcıya gittim hallettiler ücretiyle. Benim yapabileceğim birşey değildi.

Yardımlarınız için teşekkürler.