Ubuntu flash diskten kurulumda takılıyor?

Başlatan Kutluhan2K, 17 Kasım 2012 - 14:03:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kutluhan2K

Windows xp kullanıcısıyım sitenizin wiki bölümünede baktım değişik .iso programlarıda kullandım ama sonuç aynı.

Anakartım asus p5kpl am-se flash diski boot göstermek için önce flash diski hdd olarak göstermem gerek ve bu çok saçma oluyor ubuntu kurulumu açılıyor ve güncelleştirmeleri yükleme sırasında indir ve 3.parti uygulamaları yükle ekranında takılıp kalıyor.

Yardım?

monthy_python

Kuruluma devam edebilmek için 3 tane kutucuk oluyor, onlar tıklanmış (yeşil) mi?
1- internete bağlı mısın kutucuğu
2- güç kablosu takılı mı kutucuğu
3- üçüncü neydi unuttum  ;D
görünce anlarsınız ama; bunlardan birini yapmamışsanız (güç kablosu takılı değilse örneğin) devam edemiyorsunuz.

Kutluhan2K

Hocam guncellestirmeleri sonraya attim yukledi nese oh ne guzel windowstan kurtuldum derken nvidia driverini kuruyum dedim terminal den bisuru komut girdim simdi masaustu arkaplani *geliyor sadece hic bisey gelmiyo bos ekran?

Edit : sorun cozuldu nvidia 9500gt driverini nasil kurarim?

bashfulfish

Ekran kartı kurulumundan sonra aynı sorun bende de olmuştu..Ekran kartıyla çekirdek anlaşamıyor sanıyorum..Daha eski bir çekirdek sürümünü yükleyerek sorunu aşmıştım..

Kutluhan2K

Pc acilir acilmaz 5-10 dk sonra kendi kendine donuyo ubuntu?

if

@Kutluhan2K, Ubuntu'yu kurabildiniz mi? Yoksa kurulurken mi donuyor? nomodeset gibi çekirdek önyükleme seçeneklerini[1] deneyin?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

Kutluhan2K

Hocam kurdum sorun yok fakat 12.10 guncellemesini yapinca 5-10 dk sonra donuyo kaliyo suan icin yeniden format attim guncelleme yapmadim donma yok ama guncelleyince donuyo bir diger sorum ise nvidia 9500gt nin driverini nasil yuklucem forumdaki konuyu uyguladim olmadi.

if

@Kutluhan2K, sürücü kurulumu forumda anlatılıyor. Siz güncellemeyi yapın, grub ekranında "Advanced Ubuntu"ya girip orada çekirdek numarası en küçük olanı seçin.

Kutluhan2K

Alıntı yapılan: if - 18 Kasım 2012 - 11:42:51
@Kutluhan2K, sürücü kurulumu forumda anlatılıyor. Siz güncellemeyi yapın, grub ekranında "Advanced Ubuntu"ya girip orada çekirdek numarası en küçük olanı seçin.

Hocam biraz daha açarmısınız grub'a nasıl gircem advenced ubuntuya nası gircem nası yapcam?

if

Bilgisayarı ilk açtığınızda Ubuntu ya da Windows'u seçtiğiniz ekran grub ekranı. Orada ilk sırada sadece ubuntu yazar, onun altında da bir seçenek daha olacak. O seçeneğe gireceksiniz. Orada çekirdeğin sürümleri yazılı halde ubuntu seçenekleri göreceksiniz. Onlardan en küöük olanı seçin. Tahminim güncellemeyle gelen çekirdekle sorun yaşadığınız.

Kutluhan2K

Bilgisayarı açar açmaz direk ubuntu açılıyo hocam öyle bi ekran gelmiyo?

monthy_python

yasir

Problemini hallettin mi bilmiyorum baya uzun zaman olmuş aktif olmayalı ama bende aynı problemi yaşamıştım ve baştan sistemi tekrar kurdum ve daha sonra aşşağıda bağlantısını verdiğim sayfadaki işlemleri dikkatli bir şekilde sırayla yaptım. Şuan için bir sıkıntım yok umarım senin probleminde hallolur.

Nvidia sürücülerinin elle kurulumu
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21050.0
Hayat, sen başka planlar yapmakla meşgulken sana olandır.