Tema sorunu

Başlatan Aaron, 13 Kasım 2012 - 00:58:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Aslında problem yaratan bir detay değil fakat gözümü rahatsız ediyor. Masaüstünde sağ tıkladığımda açılan menü de ya da sağ üst köşedeki sistemi kapatma, oturum değiştirme alanının olduğu yerde de ekran görüntüsünde olduğu gibi pempelikler oluyor. Bunun ekran kartı sürücüsü ile mi yoksa GTK ile mi alakası var? Çözüm yolu arıyorum.

if

Tema gtk 3.6'ya tam olarak aktarılmamış olabilir. Hangi tema bu?

Aaron

hckr

Alıntı yapılan: if - 13 Kasım 2012 - 01:02:23
Tema gtk 3.6'ya tam olarak aktarılmamış olabilir. Hangi tema bu?
Hayır tema sadece Gnome 3.6 için tasarlanmış o yüzden :) .Arkadaş sanırım 12.04 kullanıyor.GTK 3.4 olmalı.
Ek bilgi: Bu temayı 12.10'da verimli olarak kullanabilmek için gereken bir işlem daha var nautilus'u gnome depolarını ekleyip güncellemek.

decent

@hckr belirtmiş, tema sadece 3.6 için:
http://www.webupd8.org/2012/10/the-faience-pack-gets-beautiful-new.html

Alıntı YapTo install Faience GTK3 and GNOME Shell themes, use (for GNOME 3.6 only!):

Aaron

GTK'yı 3.6'ya yükseltirsem bir sorun olmaz değil mi?

if

Bana olur gibi geliyor @Aaron. 12.10'da bile gtk 3.6'ya tam olarak geçirilmemiş parçalar var. Temanın 3.4'ünü bulmanız gerek.

hckr

Alıntı yapılan: Aaron - 13 Kasım 2012 - 01:18:02
GTK'yı 3.6'ya yükseltirsem bir sorun olmaz değil mi?
Resmi ubuntu depolarından çıkıp Gnome depolarına geçeceksiniz.Ki zaten tema 12.10'da da düzgün çalışmıyor tam olarak bir yavaşlık var.Onun yerine tavsiyem Evolve teması GTK 3.4 için.

Aaron

Unity de destekliyor bu tema ben Unity masaüstünde kullanıyorum.

hckr

Alıntı yapılan: Aaron - 13 Kasım 2012 - 01:28:22
Unity de destekliyor bu tema ben Unity masaüstünde kullanıyorum.
Bahsettiğimiz masaüstü ortamı değil GTK sürümü.12.04'te GTK sürümü 3.4. 12.10'da her ne kadar 3.6'ya geçilse de yine de bazı Nautilus'un yeni sürümüne GNOME deposu aracılığıyla güncellenmesi gerekiyor.Gnome depolarına geçmeniz gerektiğini söylerken Gnome masaüstüne geçmeniz gerektiğini kastetmedim.

Sonuç olarak bu bir GTK 3.6 teması ve sadece onunla uyumlu bunu GTK 3.4 ile kullanamazsınız.

Bildiğim seçenekleriniz şunlar:

1-)Başka bir temaya geçmek
2-)12.10'a geçtikten sonra Nautilus'u güncelleyip bu temayı kullanmak
3-)Tema yazarıyla iletişime geçip 3.4 için temasını uyumlu hale getirmesini istemek.

decent

Alıntı yapılan: hckr - 13 Kasım 2012 - 12:46:25
...
Bahsettiğimiz masaüstü ortamı değil GTK sürümü.12.04'te GTK sürümü 3.4. 12.10'da her ne kadar 3.6'ya geçilse de yine de bazı Nautilus'un yeni sürümüne GNOME deposu aracılığıyla güncellenmesi gerekiyor.Gnome depolarına geçmeniz gerektiğini söylerken Gnome masaüstüne geçmeniz gerektiğini kastetmedim.
...

Ubuntu resmi depoları haricinde, sistemin temel paketlerinin farklı kaynaklardan alınarak sisteme yüklenmesi istisnalar dışında kesinlikle önerilmez,
Ubuntu paket sistemi zaten zamanı geldikçe bahsedilen paketleri güncellemeler ile sunmaktadır, sistemi kararlı hâlde kullanmak için resmi depolar yeterlidir.
Özet olarak, "tema vb. için sistemi ileriden götürmeye gerek yoktur" tavsiyesini yapıyorum, tabii ki kullanıcının özgür tercihidir, hangi kaynağı isterse onu kullanır..
Uyumlu temaları bulup yüklemek veya varsayılan temaları kullanmak, zaman ve emek kaybını önleyecektir, sistemin verimli çalışmasına yardımcı olacaktır.

Aaron

Ben GTK'nın masaüstü ortamı olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum. Şöyle bir baktım yazdıklarım arasında da öyle bir şey yok. Ayrıca bir sitede -sanırım Deviantart- sadece Gnome 3.6 gibi bir uyarı vardı. Her neyse ilk gönderimde de söylediğim gibi bu bir sorun değil iş yapmama mani olmuyor sadece gözüme batan bir tasarımsal sıkıntı bunu çözebilir miyiz diye merak etmiştim. Sonuç olarak temanın GTK 3.4 için desteği yok anladığım kadarı ile.

decent

Aaron

@decent Çok teşekkür ederim. Gecenin geç bir saatinde uykusuzluktan Japon olmuşken bunu arıyordum aslında. Eline sağlık.

decent

Aaron

@decent Verdiğin adrese biraz baktım sanırım bu sürümün de Unity desteği yok :) Sadece Gnome Shell için.

hckr

Alıntı yapılan: decent - 13 Kasım 2012 - 13:15:04
Ubuntu resmi depoları haricinde, sistemin temel paketlerinin farklı kaynaklardan alınarak sisteme yüklenmesi istisnalar dışında kesinlikle önerilmez,
Ubuntu paket sistemi zaten zamanı geldikçe bahsedilen paketleri güncellemeler ile sunmaktadır, sistemi kararlı hâlde kullanmak için resmi depolar yeterlidir.

Bu durumu bir önceki mesajda belirttim tam olarak açıklamasam da @decent.

heartsmagic

Ben de aynı temayı kurmuştum fakat o şekilde pembelikler hatırlamıyorum, daha doğrusu yok :) Diğer uyumsuzluk meseleleri için bir şey söyleyemiyorum tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aaron

@decent Diğer uyumsuzluk dedilkleriniz ekran kartı sürücüsü gibi mi?