[Çözüldü] Ubuntu taşıma

Başlatan enbilulu, 06 Nisan 2012 - 20:06:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enbilulu

Şu an kullandığım bir laptopda Ubuntu yüklü. Bunu yeni sipariş verdiğim  masaüstüne aktarmak istiyorum.

Şu an elimdeki laptop:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c02770421&jumpid=reg_R1002_USEN

Yeni sistemimin özellikleri.
ASUS AMD M5A78L-M LX 760G DDR3 1600 VGA GLAN 16x 938P AM3+
16GB 1600Mhz DDR3
ASUS 1GB EAH5450 Silent DDR3 64 Bit DI/1GD3(LP) HDMI ATI 16X
AMD Phenom II X6 1075T Six Core 3.0 GHz 9MB 938p AM3
3 TB  SATA  HARD DİSK
Team 120GB Xtreem S2 Sata3 SSD (TMSSDS2-120G)

11.04 yüklü 12.04 e yükseltirin kararlı sürümü çıktığı zaman. Benim istediğim hem alıştığım ayar ve dosyaları kaybetmemek hemde olabildiğince temiz bir kuruluma sahip olmak. bunun için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

heartsmagic

Eğer mevcut sürüm 11.04'se ve sen 12.04'e geçmekse bence yapacağın en isabetli şey 12.04 kurmak olur sıfırdan. Ayarları ev dizinindeki ilgili dosyaları/dizinleri taşıyarak edinebilirsin. Dosyalarını zaten aktarman mümkün. Geriye sadece yüklü uygulamaları kurmak kalır ki o da yapılabilecek bir şey temiz bir kurulum adına.

Aksi takdirde senin 11.04 üzerinden kendine ait bir ISO oluşturman gerekiyor. Örneğin Remastersys ile yapabilirsin bunu. ISO ile uğraşamam ben bir şekilde diskleri bağlarım diyorsan dd ile doğrudan bölümleri de kopyalayabilirsin. Fakat 11.04'ten doğrudan 12.04'e yükseltmek pek mümkün değil, daha doğrusu sağlam bir yol değil. Önce 11.10'a oradan da 12.04'e geçmen lazım. Bu arada da sorun yaşamayacağın kesin değil. Kısacası benim önerim yine 12.04 temiz kurulumu yönünde olacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

enbilulu

Açıkcası linux kullanmamın tek nedeni format atmak istememem. Ubuntunun 8.04 ünden beridir yükselterek geliyorum. Şu ana kadar yükseltmelerde bir sorun yaşamadım.

Ama sistemimin temizliği konusunda biraz şüpheliyim. Şu an için sistemimin hızı yönünden bir çekincem yok yani ilk zamanki. gibi bir performans kaybı yok ama ara sıra eski yüklediğim programların ayar dosyalarını görüyorum gördükçe temizliyorum. Az önce 11.10a yükselttim. Bir kaç şeyi kontrol ettim (ses, ekran kartı, programlar vs) hiç bir sorun görünmüyor. Siparişini verdiğim bilgisayar 2-3 hafta içerisinde anca gelir. Parça parça toplayacağım için... önümde 1 aya yakın bir süre var.

heartsmagic

Burada donanım da değişeceği için zaten bir sistem kurulumu en güzel yol olacaktır. Kaldı ki 8.04'ten beri yükselterek gelmek bence iyi bir başarı. Devam etmek isterim diyorsan dediğim gibi Remastersys ile bence kendine ISO yap ve o ISO'dan kur. Aynı sistemi elde edersin. dd ile doğrudan bölüm kopyalaması da yaparsın tabi, fakat aradaki donanım değişiklikleri nasıl bir şeye yol açar bilemiyorum.

Kaldı ki bence senin temiz bir kurulum yapma vaktin gelmiş. 12.04 ile beyaz bir sayfa açabilirsin bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

enbilulu

"Things like the graphics card and other hardware will be configured and setup automatically and you do not have to use identical hardware.  Ubuntu's live boot tool, casper, currently blacklists Nvidia and AMD proprietary drivers so they will not be available on the live system and will need to be reinstalled after installation of your custom system."

yalnış anlamadıysam donanım sürücüleri yaptığım iso ile kurulum yaparken kurulacak böylece eski sürücüleri yeni sisteme taşımaktan kurtulmuş olacağım.

"maximum single file size for the iso to be set at 4GB"
Bu kötü işte

Galiba en iyisi aktarmayı denemek. Sorunsuz olursa ne mutlu, olmazsa sıfırdan kurulum yapacağız artık.
NOT: Bu yazıyı yazarken pc'm geldi. Aktarmayı tamamladığım zaman size geri bildirim de bulunurum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2012 - 10:29:50

Şu an itibariyle sistemi taşımış bulunmaktayım. Herhangi bir sorun görünmüyor. Yeni sistemimdeki ekran kartının kapalı kaynak sürücülerini yüklemek zorunda kaldım zira gnome shell çalışmıyordu mesa sürücüler ile.

kart okuyucuyu hiç görmüyor. Galiba bunun için sürücü felan yüklemem gerekecek. Totalde yeniden kurulum yapmadan devam etmek güzel.

if

Hayırlı olsun @enbilulu. Konuyu kilitleyelim.