[Çözüldü] VMware ile Sanal Masaüstünde Lınux Kurulumu ??

Başlatan The Mayda, 13 Ocak 2012 - 14:14:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

The Mayda

Alıntı yapılan: klbecit - 18 Temmuz 2011 - 10:53:02
WMware kullanmadım ancak virtual box üzerinde pek çok sanal makina kullanıyorum. Yapacağınız işlemler ayırdığınız 20 gb alan içerisinde olacaktır. Tabi kurulum yaparken statik 20 gb seçtiyseniz. Dinamik seçtiyseniz genişleme olabilir.

Ufak ekran çıkmasının nedeni bir sanal makina kullanıyorsunuz. windows içinde bir program çalıştırıyor gibisiniz. ondan kaynaklanan bir durum bu.

Ubuntuyu silmek içinde programın ana ekranda sağ tıkladığınızda sil demeniz gerekmektedir. Bir pencere açılıyor benim kullandığım programda sadece sistem dosyalarını mı yoksa tamamını mı silmek istediğimi soruyor. büyük ihtimal size de soracaktır. tamamını silerseniz o 20 gb alanda ne var ne yok herşeyi siler ve tekrar windows bünyesinde sorunsuz kullanmaya başlarsınız o alanı

Bende şöyle bi sorun var nasıl halletcem ; yukledim wMware yi 8 gb usb yi gösterip ubuntu.iso  işletim sistemini tercih ettim , sonra baslattım sanal masaüstünü play gibi bi işaret var basıyosun %100 e kadar bişey doluyo ama ondan sonra şöyle bi ekran geliyo kod felan mı yazmam lazım ne yapamam gerek ?

http://imageshack.us/photo/my-images/805/hatad.png/

The Mayda

Arkadasalar s.masaüstün de kurulum yaparken şöyle bi hata ile karşılaştım çözümü nedir sizce ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@The Mayda, indirdiğiniz .iso dosyasının md5 bütünlemesini yaptınız mı? Parmak belleği usb2.0 portuna taktığınızdan emin olun?

The Mayda

md5 bütünlemesi ? Ne olduğu hakkında bi bilgim yok açıkcası nasıl yapılıyor bilmiyorum netten indirdim iso olarak usb nin içine attım sanal masaüstün de usb den başlat dedim.

if

@The Mayda, md5sum /nerede/bu/iso komutu ile indirdiğiniz .iso dosyasının md5 bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz. Komutun çıktısını indirdiğiniz .iso yansısındaki md5 değeri ile karşılaştırmanız gerekmekte. Uyuşuyorsa dosya sağlamdır. Uyuşmuyorsa yeniden indirmeniz gerekmekte. Farklı bir usb portu denediniz mi?

if

@Tha Mayda, lütfen aynı sorun için farklı başlıklar altında ya da yeni bir başlıkta yeni ileti atmayınız. Böyle yapmanız sorunu çözmemizi hızlandırmaz. Ayrıca iletideki cümlelerinizi büyük ve renkli font kullanarak yazmayınız lütfen. Vakti ve bilgisi olan birisi iletiyi okuyacaktır ve yanıtlayacaktır zaten.

The Mayda

Usb portlarım saglam ama denedim yine de aynı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ocak 2012 - 15:22:52

Alıntı yapılan: if - 13 Ocak 2012 - 14:54:46
@Tha Mayda, lütfen aynı sorun için farklı başlıklar altında ya da yeni bir başlıkta yeni ileti atmayınız. Böyle yapmanız sorunu çözmemizi hızlandırmaz. Ayrıca iletideki cümlelerinizi büyük ve renkli font kullanarak yazmayınız lütfen. Vakti ve bilgisi olan birisi iletiyi okuyacaktır ve yanıtlayacaktır zaten.

peki sorunum bi çözüm öneriniz var mı ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@The Mayda, komutu orada değil ve öyle vermeyeceksiniz? https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM bağlantısında Windows için anlatılan yöntemle yapacaksınız.

The Mayda

furkankalkan

iso dosyasını bilgisayardaki herhangi bir klasörün içine atıp kurulum için klasör içindeki isoyu göstermen yeterli olacaktır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

The Mayda

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için sağ olun.