[Nasıl] BURG Kullanarak Temalı Önyükleme Ekranı Oluşturma (Quantal - Güncel)

Başlatan alquirel, 11 Haziran 2010 - 09:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Bana mı uyuzluk yaptı acaba Burg :) Henüz tekrar bakmaya da vaktim olmadı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmttvsn

Arkadaşlar ,  ''picchio.tar.gz''  isimli bir dosyayı burg a tema olarak yüklemek istiyorum.(Sistemim 11.04)

Konu başında Burg/themes klasörünü kullanacağımız yazıyor ancak hangi kodları yazmam gerektiğini bilmiyorum.Yardımcı olabilecek birisi varsa memnun olurum:)
Bu arşivi boot/burg/theme  dizinine nasıl çıkarabilirm?

Yiğit Ateş

gksu nautilus komutuyla dosya yöneticisini açıp, arşivin içinden çıkan dizini tema dizinine atabilirsiniz.

gravis

İşletim sistemlerinin isimlerini değiştirmek için sudo nano /boot/burg/burg.cfg içerisinde menuentry girdilerini değiştirip bi sonuç almaya çalıştım ama malesef olmadı. Birde mesela recovery mode'u normal mod ile birlikte tek simge halinde gösterebilirmiyim, yani ana sayfadaki coffe temasında olduğu gibi ?

if

@gravis, "Grub_Disable_Linux_Recovery" seçeneğini "true" olarak ayarlarsanız ana sayfadaki gibi olur. "Grub_Title_Override" şeçeneğine ne yazarsanız işletim sistemi adı o gözükür.

gravis

@if tam olarak nerde uygulamalıyım bu kodları? burg.cfg ve grub.cfg de bu kodlara rastlamadım  :-\

if

"/etc/default/burg " dosyasında bu seçenekler yok mu? Burg kullanmadığım için bakamıyorum ama kendi sitesindeki talimatlara göre söyledim.

Chenli

İlk mesajımı yazıyorum Ubuntu Lİnux Penguen diyarında  :D

yaw ne güzel kurmustum bunu  ;D
ama çözünürlükle oynadım en yuksek seçtim ekran kartıma güzenerek olmadı  :(
boot ekranım gelmiyo şimdi bu çözünürlük ayarları hangi dosyada acaba ?
Penguen :)

sema

susema

Chenli

o oldugunu sanmıyorum..

Option     "DPMS" "true"
Option     "PreferredMode" "1024x768"
Option     "TargetRefresh" "60"

Çünkü orda yazan çözünürlükten fazlasını seçtim ben  ???

sema

Bu arada geç oldu ama hoş geldiniz. Yüklü mü bilmiyorum, şuradan değiştirebilirsiniz çözünürlüğü:

sudo nvidia-settings

Yine yukarıdaki dosyayı silmeyi deneyebiliriz. Bir de çözünürlükle nasıl oynamıştınız, eski hâline döndüremiyor musunuz değiştirdiğiniz yerden?
susema

Chenli

ati kullanıyorum   :(
amd + ati 4ever
ubuntu 11.04  de sorunları var ama nabalım  :-*

Boot seçeneklerini seçtim
reset attım sisteme , daha sonra komutlardan r ye basıp son çözünürlük seçtim ve dahada düzelmedi.Önemli bi arıza yokta boot ekranını göremiyorum öyle entere basıyorum siyah ekranda acılıyo
Yinede çözmem lazım.

if

@Chenli, sudo apt-get install hwinfo komutuyla gerekli bir uygulamayı kurunuz, ardından sudo hwinfo --framebuffer kartının desteklediği çözünürlükleri öğreniniz. Örnek: Mode 0x0318: 1024x768 (+3072), 24 bits
  Mode 0x0323: 1024x768 (+4096), 24 bits
Bu bilgileri sudo gedit /etc/default/burg ile açıp GRUB_GFXMODE=1024x768
GRUB_GFXMODE_LINUX=1024x768
GRUB_CMDLINE_LINUX=" vga=0x0323"
gibi yazınız.

Chenli

Ben bekleyemedim.Burg'u kaldırmayı denedım olmadı tüm burg dosyalarını elle sildim.system çöktü  :-[.CD ile yeniden üzerine kurdum.Uzun yoldanda olsa sorunu hallettim.
Yapa Boza öğreneceğim.

@if
Cevap için teşekkurler.
Tekrar kurmayı düşünmüyor değilim.

Edit //  söylediklerini yaptım ben zaten ekran kartımı biliyordum.Güvenerek o çözünürlüğü seçmiştim..

Mode 0x03d3: 1856x1392 (+1856), 8 bits
  Mode 0x03d5: 1856x1392 (+3712), 16 bits
  Mode 0x03d6: 1856x1392 (+7424), 24 bits
  Mode 0x03e3: 1920x1440 (+1920), 8 bits
  Mode 0x03e5: 1920x1440 (+3840), 16 bits
  Mode 0x03e6: 1920x1440 (+7680), 24 bits
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

if

Rica ederim:) @Chenli, sorunu çözdük mü?

Chenli

if

emreseckin

gravis

"Grub_Disable_Linux_Recovery" seçeneğini "true" olarak ayarlayıp hemen ardından update-burg yapınca recovery seçeneği ortadan kalktı, ancak isimleri hala nasıl değiştirebileceğimi bilmediğim için "Sora-Clean" temasını kullanıyorum  :-\

bytan

Alıntı yapılan: gravis - 25 Mayıs 2011 - 18:34:06
ancak isimleri hala nasıl değiştirebileceğimi bilmediğim için "Sora-Clean" temasını kullanıyorum  :-\

Alıntı yapılan: gravis - 09 Mayıs 2011 - 14:36:06
sudo nano /boot/burg/burg.cfg içerisinde menuentry girdilerini değiştirip bi sonuç almaya çalıştım ama malesef olmadı.

Neden olmadığını yazmadığın için  yanıt alamamış olabilirsin. Tahmin yürütürsek, işlem yapmadan önce burg.cfg dosyasına yazma hakkı vermiş miydin? Örnek:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11844.0.html
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gravis

Sonunda hallettim, kendimi biraz paslanmış hissediyorum ufak noktalara takılınca ama sanırım aklımda küçük püf noktalarını en iyi şekilde tutabilmek için yöntem takılıp kalmak. Yazma hakkı ile düzenledikten sonra sanırım farkında olmadan öntanımlı haline getiriyordum cfg dosyasını şimdi gayet güzel bi şekilde kullanıyorum teşekkürler  ;D

gravis

İşletim sistemi menüsündeki yazıların tipini değiştirmek için /boot/burg/burg.cfg içindeki   set gfxfont="Unifont Regular 16" satırını değiştirmem yeterli midir? Ve ubuntuyu seçtikten sonra sistemi yükleme işlemi sürerken ki kodları nasıl görünmez hale getirebilirim? sanırım silent boot gibi bir şeydi bu

blood4metal

İnternetteki araştırmalarım sonucu 11.10 için ppa olarak aşağıdakini ekliyoruz;

sudo add-apt-repository ppa:n-muench/burg

Belki sorun yaşayan arkadaşlar olur.

alquirel

@blood4metal,

Kurulumun geri kalanı aynı şekilde mi?
Eğer çok fazla fark yoksa ilk iletiye sadece depoyu ekleyeyim.

Fark fazlaysa ayrı bir başlık açabilirsiniz.

Düzenleme: ilk iletiye bahsettiğiniz depo 11.04 olarak girilmiş, görmemişim. Oraya bi 11.10 yazısı eklemek yeterli olur sanırım.

blood4metal

gerisi aynı hiç bir fark yok.. sadece depoyu eklemek yeterli olucaktır.