[Çözüldü] Opencv

Başlatan imur19, 20 Mayıs 2016 - 01:16:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

imur19

İyi geceler arkadaşlar. Ben raspberry pi 3 içerisine ubuntu mate kurdum ve bununla python üzerinden görüntü işlemek istiyorum. Ama bir sıkıntı var. Opencv'yi zar zor kurdum. Bununla birlikte openalpr kurmak istiyorum çünkü plaka algılamak istiyorum. Bunu terminal ekranında kodlarla yapıyorum ama bir ara hata vermeye başlıyor ve devamında da hata veriyor. Bu ödev olarak hoca ödev verdi 2.5 haftadır araştırdım hoca zaten 4 hafta süre verdi. Bana bunu açık açık anlatabilecek var mı? https://github.com/openalpr/openalpr/wiki/Compilation-instructions-%28Ubuntu-Linux%29 burdan yükleme yapıyorum. Hatayı veren kodlar burda.

gnukarabatak

Hata kodları nerede? Terminalde yaptığın işlemleri ve sonuçlarını/hatalarını kod etiketi altında buraya geçersen yardım edilme ihtimali oluşur.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

imur19

Tamam ben atayım kodlari ve hatayı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2016 - 21:53:28

pi@raspberrypi:~ $ cd / home / pi
pi@raspberrypi:/ $ git clone https://github.com/openalpr/openalpr.git
fatal: could not create work tree dir 'openalpr'.: Permission denied
openalpr/openalpr
openalpr - Automatic License Plate Recognition library
github.com
pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get install libjpeg62-dev
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done 

kod bölümüne yazmayı basaramadım kusura bakmayın
Package libjpeg62-dev is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
  libjpeg9-dev libjpeg8-dev libjpeg62-turbo-dev

E: Package 'libjpeg62-dev' has no installation candidate
pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get install libtiff4-dev
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Package libtiff4-dev is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
  libtiff5-dev

E: Package 'libtiff4-dev' has no installation candidate

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2016 - 21:58:43

Kusura bakmayın kod bölümüne yazamıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2016 - 22:56:35

Burda ubuntu mate var aynı hatayı veriyor. Ben rasbian kurdum. Bir yardımcı olursanız sevinirim. Emeğinize sağlık şimdiden.

bugra9

Ubuntunun hangi sürümü yüklü? 16.04 mü?

cd / home / pi
yazdığın yeri
cd /home/pi
olarak düzelt. Ayrıca bu komutu yazmana bile gerek yok.

imur19

rasbian(debian) son sürüm yüklü. Bu raspberry pi 3 için soruyorum. Ödev var ve openalpr yi 2 haftadır araştırıyorum ama yükleyemedim. Ödev için 4 hafta süre verildi. Python ile kod yazıp raspberry pi 3 ü win 10 visual studio c# ile haberleştirip sql e veri kayıdı yapmam lazım. Ben openalpr yi rasbian veya ubuntu mate e kuramadım.

gnukarabatak

Raspberry pi üzerinde raspbian yüklemeden sonra yapılması gerekli olan

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

işlemlerini (eğer yapmadıysan) yaptıksan sonra diğer yüklemeleri sırasıyla yapmayı dene. Bu yukardaki iki satır elzem.

imur19

libtiff4-dev yerine libtiff5-dev varmis
Sorun burda imis çözdüm tesekkur ederim herkese

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2016 - 01:27:15

gnukarabatak rasbian hakkinda bilgin var mı? Win 10 na tll ile visual studio c# dan rasbian pythona veri alip verebilir miyim?

gnukarabatak

Raspbian dediğin bilğin ubuntudur. Visiual Studio bir windows IDE sidir.Eğer Vs ile Raspberry pi iletişimi sağlayacaksan Vs ile yazdığın yazılımda paralel port üzerinden veriyi gönderip bu veriyi raspberry pi nin portlarına okutabilirsin. Raspberry Pi tarafında da Phyton yada C ile okuyacak uygulamayı yazabilirsin. Anladığım kadarıyla senin yapmaya çalıştığın şey bu. Daha fazla bilgi edinmek için Raspberry pi phyton ile port okuma kısımlı internetteki örneklerden birşeyler çıkarabilirsin. Vs da port yazma kodlarını yine aynı şekilde internetten edinmen mümkündür.

imur19

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Büyük bir çoğunluğunu hallettim. Bunu nasıl çözüldü yapabilirim?

gnukarabatak

heartsmagic

Elle eklemene gerek yok sonuna :) @gunukarabatak'ın verdiği bağlantıya bakarsan kolay bir yolu var. Ben düzeltip kapatıyorum konuyu, teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.