Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) Beta çıktı!

Başlatan ironic, 01 Ekim 2009 - 23:02:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setare

arkadaşlar ubuntu 9.1 beta live cd ile ati driverini kurup bir deneyeyim dedim ama şifre soruyor burayı nasıl geçerim

wiper

Alıntı yapılan: setare - 11 Ekim 2009 - 05:48:33
arkadaşlar ubuntu 9.1 beta live cd ile ati driverini kurup bir deneyeyim dedim ama şifre soruyor burayı nasıl geçerim

Oturumu açarken kullandığınız şifreyi yazmanız gerekiyor.

setare

wiper

Alıntı yapılan: setare - 11 Ekim 2009 - 05:54:48
oturumu açarken şifre istemedi

Sistemi kurarken kullandığınız kullanıcı şifresini girin, eğer hiç bir şifreniz yoksa enter tuşuna basıp geçmeye çalışın.

omerismail

<< üzgünüm
" npviewer.bin " programı beklenmedik şekilde kapandı.
sorun oluştuğunda yapmakta olduğunuz işlemin gizliliği yoksa (parola yada kişisel bilgilerin girilmesi gibi), sorunu rapor ederek uygulamanın geliştirilmesine yardım edebilirsiniz.>>
bu hatayı devamlı veriyor. neyin nesi bilmiyorum.
totem player devamlı arıza çıkarıyor. tutukluk yapıyor takılma gibi...
internet hızlı sayfaları bekleyerek açmıyor.. açılış ve kapanış hızlı.
birde şu arızaları vermese..

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

melank0lia

Alıntı yapılan: utdemir - 10 Ekim 2009 - 20:18:35
Alıntı yapılan: melank0lia - 10 Ekim 2009 - 13:53:17
Son güncellemeden sonra açılış ekranım gitti siyah ekran üzerinden kullanıcı adı ve password soruyor giriyorum ve terminalde ki ilk kod çıkıyor oradan verdiğim komutlarda geçerli olmuyor pek.Bu ekrandan nasıl kurtulurum acaba? Kubuntu kullanıyorum yeri değil ama konuyla tam alakalı olduğu için yazdım.Sonradan mesajlarım silinebilir.Bu hata için windows kurdum.

Garip. Orada kullanıcı adınız ve şifrenizi girdikten sonra "sudo /etc/init.d/gdm start" komutunu verdiğinizde grafik arayüzüne ulaşabiliyor musunuz, bir hata veriyorsa söyler misiniz?

İlginiz için teşekkürler hallettim.
Software is like sex: it's better when it's free / Linus Torvalds

rdmplt

Alıntı yapılan: sudocu - 10 Ekim 2009 - 13:27:15
son kernel nihayet netbooklar icin adam gibi destek vermeye baslamis. jaunty'de 1.5 saat giden batarya su an 4 saat gidebiliyor. yani windows ile ayni. fn tuslari tamamen duzgun calisiyor. cpu scaling calisiyor.
netbooklar ciktigindan beri kac tane kernel guncellemesi oldu ama ancak tamam oldu diyebiliriz. acaba moblin sayesinde mi intel bir seyler yapti?

Buna çok ama çok sevindim açıkcası, forumlarda okuduğum kadarı ile datron mobee yi xp ile kullananlar 4 saatin altına düşmedikleriini söylüyolar ama ben jaunty de 3 saat ancak kullanabiliyorum, 29 ekimi sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası :)

kozanibo

yeni ubuntunun logosu :D

Not: Uygunsuz resim kaldırılmıştır. Lütfen hem çocukları etkileyebilecek hem de kadınların hor görülmesine neden olabilecek resimleri forumda paylaşmayın.

aynshtein

@ibokozan'ın paylaştığı -fakat @heartsmagic'in kaldırdığı- logoyu, merak edip ufak bir google aramasından sonra "logo" tabir edilen fotoğrafa ulaştım. Kaldırılması doğru olmuş ama "logo" konusuna vurgu yapmakta fayda var. Ubuntu 9.10 Beta sürümünden beri, Grub ekranından sonra siyah zeminde sabit duran Ubuntu logosuyla açılıyor. Logonun duruşu hoşuma gitti ancak insan yine de bir durum çubuğu görmek istiyor. Her açılışta "yoksa bilgisayar mı kilitlendi" diye düşünmekten kendimi alamıyorum doğrusu :)
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

kuleyni

Bişey sormak istiyorum hazır mevzu açılmışken.Arkadaşımızın paylaştığı resimler hiç de azımsanmayacak düzeyde mevcut internet ortamında (ubuntu ile ilgili olanları kastediyorum yanlış anlamayın ! ) Arkadaşlarıma ubuntu dediğimde bi araştıralım diyolar ama diğer gün yüzlerinde bu görseller yüzünden bir gülümseme ile geliyorlar ve bir sürü şakalaşma

Şimdi sormak istediğim neden böyle resimler var?Bunları canonical firmasının yaptığını sanmıyorum ?

heartsmagic

Elbette Canonical yapmıyor :)
Ancak resimler neden var diyemeyiz ki, sonuçta özgür ortam. İsteyen istediği şeyi çizip, müsaade edilen ortamlarda paylaşıyor. Bizim tercihimiz ise burada paylaşılmaması o tür resimlerin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kuleyni

Bence bu tip resimler ubuntuyu yaralıyor.Canonical tarafından bir önlem alınması lazım.Tama özgür ortam ama bi yere kadar kadınlar bu şekilde aşağılanıyor gibi bu pozları veren kadınların aklına şaşarım !!!!

ironic

@kuleyni, emin ol windows ve mac  için kat ve kat daha fazladır. Bir resim için bu kadar sıkıntı içerisine girme bence.  :)

ScaryMan

Şunun şurasında RC sürümüne ve Kararlı Sürüme ne kadar kaldı ki zaten :) ShipIt ile ön sipariş ekranının gelmesi için sabırsızlanıyorum.

ironic

Son gelen  ubuntuone güncellemeleriyle sorunum halloldu.  :)

maxi_rocker

Birşey soracaktım arkadaşlar ben tam anlamıyla denemek için direkt kararlı sürümü 29 ekimi bekleyeceğim ve onu deneyeceğim. Şu anda kullanmış olduğum laptopla ubuntuyu ne kadar denersem deneyeyim bir türlü atiHd3650 mobil ekran kartıyla uyumlu çalıştıramamıştım. Ya efektleri kapatacaktım ve görüntü çok kötü durumda olacaktı efektleri açıncada anlamsız ve gözle görülür bir yavaşlama oluyordu.

Şimdi 1 hafta için samsung laptop kullanmaya başlayacağım, ekran kartı Ati HD4650mobil acaba onunlada aynı sorunları yaşarmıyım? Yoksa bu sürümde çözülmüş olabilir mi? Ati ekran kartı ile deneyenler bana yardımcı olabilir mi?

garafatma

Forumda Ekran Kartının modeli ile arama yaparsan açılmış başlıkları görebilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

maxi_rocker

Alıntı yapılan: keiser_soze - 13 Ekim 2009 - 16:37:26
Forumda Ekran Kartının modeli ile arama yaparsan açılmış başlıkları görebilirsin.

Hocam arama yaptım ve Ati konusunada baktım ama bu ekran kartıyla ilgili tam bir bilgi yok. Nettede aradım oradada bir bilgi bulamadım, eğer sorun hala devam ediyorsa birdaha uğraşmayacaktım. Çünkü 3650 için neredeyse 1.5-2 haftamı harcamıştım ama bir türlü sorunsuz hale getirememiştim. Belki 4650 için 9.10 sürümünde ve çıkan 9.8 sürücüsüyle durum farklı olabilir diye sormuştum o yüzden.

rdmplt

arkadaşlar nasıl 9.10 a upgrade edemiyorum, her hangi bi guncelleme yok diyor, birde olurda 9.10 a yukseltebilirsem ve begenmezsem 9.04 e düşürebilirmiyim tekrar?

localhost

Alıntı yapılan: rdmplt - 13 Ekim 2009 - 16:45:26
arkadaşlar nasıl 9.10 a upgrade edemiyorum, her hangi bi guncelleme yok diyor, birde olurda 9.10 a yukseltebilirsem ve begenmezsem 9.04 e düşürebilirmiyim tekrar?
Yükseltme filan yapma. BETA sürüm oldugu icin cok ugrasirsin. Yükseltme yaptiginda geri dönüs yok. Mutlaka yeniden kurmalisin.
Linux LPIC1 - MCSA

ironic

Alıntı yapılan: rdmplt - 13 Ekim 2009 - 16:45:26

Geriye dönüş yok. Gemileri yakmadan 9.10  kullanılmıyor.  :)

@rdmplt, yükseltme yaparken hangi yolu denedin ve neler yaptın?

rdmplt

Alıntı yapılan: ironic - 13 Ekim 2009 - 18:09:22

dist-upgrade
upgrade
update

hepsinin denedim hocam :)

valla geri dönüş yoksa bekleyeyim ben, sistem stabil şuan bozmayayım diyorum ama dayanamıyorum bi yandan da :) rc1 ne zaman cıkar acaba

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: rdmplt - 13 Ekim 2009 - 18:57:53
Alıntı yapılan: ironic - 13 Ekim 2009 - 18:09:22

dist-upgrade
upgrade
update

hepsinin denedim hocam :)

valla geri dönüş yoksa bekleyeyim ben, sistem stabil şuan bozmayayım diyorum ama dayanamıyorum bi yandan da :) rc1 ne zaman cıkar acaba
22 Ekim - RC
29 Ekim - Kararlı sürüm

utdmr

Arkadaşlar, bilmem söylendi mi, bence gelen en işe yarar özellik, konsolda bir program adını eksik veya yanlış yazınca otomatik olarak benzerlerini önermesi :).
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.