Windows 8'in Yanına Linux Kurmak

Başlatan freekiller, 26 Aralık 2012 - 21:27:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freekiller

Merhaba Biliyorsunuz Ki Windows 8'in Yanına Linux Kurulamıyor Peki Bunun çözümü nedir ne yapmalıyım?

ekremsenturk

Kurulamamsı için bir neden yok. Sadece, bildiğim kadar, Windows 8 artık NTFS kullanmıyor. Bu durumda, yeni dosya sistemini Ubuntu bir ihtimal şimdiki sürümlerinde tanıyamayacağından dolayı, Ubuntu için, önce Windows üzerinden bir disk bölümü hazırlanması gerekecek ve bu bölüm (boş olarakta bırakılabiir) NTFS veya FAT ile biçimlendirilmeli ki, Ubuntu yeni açılan bölümü algılayıp, kurulabilsin. Bir de SecureBoot sorunu varmış, o da bildiğim kadar, Bios üzerinden devre dışı bırakılabiliyormuş. Asıl sorun ise önyükleyici ile yaşanabilir. Muhtemelen, Grub'da sadece Ubuntu gözükecektir.

Benim önerebileceğim çözüm ise: Ubuntu için bir harici disk kullan. Hatta, dahada kolay kullanımlı olanı ise, bir 16 GB veya 32 GB'lık flash bellek. Sabit diske kurarmış gibi, her ikisinede Ubuntu'yu kurabilirsin. Ben Ubuntu'nun denemek istediğim yeni sürümlerini, o şekilde kullanıyorum. Ubuntu'ya geçmek için, her seferinde Bios'tan yeniden ayar yapman gerekse bile, şimdilik en uygun çözüm olduğunu düşünüyorum.

heartsmagic

@freekiller, forumda UEFI şeklinde bir arama yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

@freekiller, çözüme ulaştınız mı?

mertdinler

Ben windows 8 in yanına kur seçeneği ile kurmuştum. (Ubuntu 12.10)