[Çözüldü] Yeni üyeyim sorularım var ?

Başlatan mzumrutcu, 23 Temmuz 2012 - 01:28:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mzumrutcu

1. Ubuntu yüklemek istiyorum ama bir türlü hangi dosyayı yükleyeceğime karar veremedim.(mesela Ubuntu Desktop 12.04 LTS 32bit mi yoksa 64 bit mi? Yalnız 64 bitte amd yazıyor benim intel) (bilgisayarımın özellikleri (toshiba Satellite L750-1P8) 4 gb ram intel i5 2430m 640 gb hdd 64 bit işletim sistemi 1 gb ekran kartı  )
2. Avea jet taraftar modemim var sorunsuz kullanabilir miyim?
3. Hp yazıcım var hemen tanır mı? Yapmam gerekenler var mı? Yazıcım hp c4180
4. Çok bilgin bir bilgisayar kullanıcısı değilim ama yardım konuları ile sorunları yapabiliyorum? Sizce ubuntuda program yüklemede sorun yaşar mıyım? (Bunları bilmediğimden soruyorum. Bir de bir an önce ubuntu kurmak istiyorum ondan kafamda takılan sorular var, kusura bakmayın )
5 . Bir de yaşayabileceğim zorluklar varsa ve önerileriniz varsa söylerseniz çok sevinirim  :) Şimdiden çok teşekkür ederim, sorduğum sorulara ait linkler bağlantılar varsa atabilirsiniz.
6. Bir de ubuntuyu keşfetmek çok zamanımı alır mı? Öğrenciyim de 1 kaç ayda öğrenir miyim okullar açılmadan?

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına uyunuz.

if

1- amd ve i686 arasındaki farkı araştırabilirsiniz forumda. Birincisi 64 bit, diğeri 32 bit.
2- Denemeden bilemeyiz.
3- Denemeden bilemeyiz.
4- Sorun çıkma ihtimali yok diyemem.
5- Ne sorun yaşayabileceğiniz bilemem.
6- Ne kadar öğrenmek istediğinize bağlı.

ratesden

avea jet modem için cevap vereyim: kullanabilirsin. yalnız avea'nın programı windows için olduğundan onu yükleyemezsin, ya da direkt yükleyemezsin diyeyim biraz uğraşınca olur belki. ama modemi takınca ağ bağlantılarından mobil genişbant bölümünü tıkla, avea'yı görürsün ve direkt bağlanır. avea'nın programının ekliği şunlar olacaktır: sms gönderip alamazsın ve kotanı takip edemezsin. sms için yapacak bi şey yok ama kotayı farklı uygulamalarla takip etmen mümkün.

Aequitas

@mzumrutcu, öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Herşeyden önce Acemiler için başlığını ayrıntılı bir şekilde incelemenizi, ardından burada sorduklarınız da dahil olmak üzere aklınıza takılan her türlü şeyi öncelikle forum arama motorunda aramanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Tüm bunlara rağmen aradığınız cevabı bulamazsanız ek başlıklar altında sorununuzu dile getirdiğiniz taktirde dakikalar içinde yardım alabilirsiniz.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

furkankalkan

Avea jet ile ilgili bir sh dosyası vardı diye biliyorum. Evde benim de HP yazıcım var (Deskjet F2280) ve hem yazıcı hem de tarayıcı özelliği otomatik olarak tanınıyor. Başlangıç için Linuxta program kurmak windowsta kurmaktan daha kolaydır. Programlar ve programların ihtiyaç duyduğu kütüphaneler depo dediğimiz yerlerde toplanırlar böylece şu programı şurdan indir bu programı burdan indir derdi olmaz fakat bazı programlar için derleme denilen yöntem kullanmanız gerekebilir (çok nadir)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

freeman

6. sorunun cevabı:
1 ayda öğrenemezsin. Zaten alt seviyeye inip de, kodlarla uğraşıp, mantığını anlamayı kast ediyorsan ne 1 ayı ne de 2 ayı.....
Ama sadece kullanacaksan -ki terminalle de işin olmayacaksa- Windows kullanmaktan farkı yok.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

furkankalkan

Tam anlamıyla Linux kullanıp (dağıtım farketmez) oluşan sorunları kendim çözebilme(hatta başkalarına bile yardım edebilme) yeteneğine sahip olmam 2 sene sürdü. Fakat bu sırada sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım.
Lover

meda

mzumrutcu Windows'u sanki 1 ya da 2 ayda öğrenmiş gibi ... Ayrıca hangi seviyede öğrenmekten bahsediyorsun.Tabi  ki yeni bir şey öğrenmek zaman ister ancak bu senin ilgi ve merakınla orantılı bir şey olduğu için cevabı yine sende.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

EtSütYumurta

2 ve 3'te sorun yaşamazsınız. 6 için de bir kaç ayda alışabileceğinizi söyleyebilirim
im'koniqwe

want to

64 Bit olanını indirip kurmanı tavsiye ederim.Yazıcı için hplip uygulamasını kurabilirsin.Depo var
Software:
OS: Ubuntu 12.04, Kernel: 3.4.6-030406-generic (x86_64), Desktop: Unity 5.12.0, Display Server: X Server 1.11.3, Display Driver: intel 2.17.0, OpenGL: 2.1 Mesa 8.0.2, Compiler: GCC 4.6, File-System: ext4, Screen Resolution: 1366x768

burk

Sanırım yavaştan "taş-kuyu" olayına doğru ilerliyoruz. :) Olur da gelirsen @mzumrutcu, sorun çözüldü mü?

mzumrutcu

Evet sorunlar çözüldü çok teşekkürler herkese :D
u

furkankalkan

O zaman [Çözüldü] olarak işaretlememizde bir sakınca yok sanırım :)
Lover

mzumrutcu

Kusura bakmayın pek fazla forumlarla ilgili olmadığımdan çözüldü olarak işaretlendiğini bile daha yeni öğrendim :D Ben forum yetkilileri [çözüldü] olarak işaretliyor biliyordum  ;D