Videoya AltYazı Ekleme

Başlatan mma329, 04 Kasım 2016 - 23:51:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mma329

Arkadaşlar ben full ingilizce videoyu türkçe altyazı yapmak istiyorum nasıl yapıcam ingilizcem 0 diyelim?

if

@mma329, sorunuz yeterince açık değil. İngilizce olan alt yazıyı Türkçeye çevirip kullanmak mı istiyorsunuz? Bir alt yazı var ama bunu videoya gömmek mi istiyorsunuz?

mma329

Bilgisayarimda bir ingilizce video mevcut bunu anlamiyorum film deil ama udemy egitik videosu ama bunu anlamiyorum altyazisi yok. Bunu altyazi yapmam lazim cok acil nasil yapabilirim elimde kali linux ve sinirli internet var

ersinnsahin

BsPlayer ın alt yazı bulma özelliği oldukça geniş. Bence BsPlayer üzerinde bir şansınızı deneyin.

mma329

[mention=609879]@ersinnsahin[/mention] abi adamin kendi cektigi video :(

lnxdev

[mention=609902]@mma329[/mention], eğer kendi çektiği vidyo ise ya kendisi koyucak yada bir gönüllü tarafından çevrilmesi lazım. İstediğin özelikkte bir program yok ki şuanda bununla uğraşıyorlar bi tek youtube var bunu yapan diye biliyorum sesi anlayıp sonrada istediğin dile çeviren.

012rev3

Şimdilik en mantıklı çözüm konuşulanları metin olarak not almak. Daha sonradan sözlük yardımıyla çeviri yapmak.
Diyelim konuşmaları çözemiyorsunuz. Örneğin enaf şeklinde duyabileceğiniz kelimeyi (enough = yeterli) şeklinde yapamadınız.
Bunu videonun sesini arttırıp google çeviriye okutmayı deneyebilirsiniz. Eğer videoda konuşan kişi(ler) açık dille konuşuyorsa bu yöntem işinizi görecektir.
Ama elbette google çevirisi de çok sağlıklı olmayacaktır. İngilizce bilen biri(leri)nden yardım almak daha doğru pek tabi.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

mma329

[mention=609979]@lnxdev[/mention] Autosub diye bir program var 2. seçim olarak ta pythonda espeak modülü var ama python ile yazılmış Autosub'u buldum