Sık Kullanılan Siteler için Uygulama (yardım isteği)

Başlatan mhmtkrktr, 29 Haziran 2016 - 16:40:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mhmtkrktr

Gnome ve Plank ikilisi için aşağıdaki gibi bir uygulamacık hazırladım. Yazılım tarafı tamam fakat, şu üzerindeki görsellere bir türlü zaman ayıramadım. Bir kısmını yaptım ama onlarda biraz baştan savma oldu. Anlayacağınız uygulama rafta kaldı. Aslında Gimp 'i iyi kullanırım ama söylediğim gibi zamanım yok malesef.

Uygulama için (mümkünse gömülü logo içeren) kenarlarından 1'er px kırpılmış 168x72 px ölçüsünde, 20 adet görsel hazırlanması gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşımız var mıdır? Şimdilik aciliyetide yok. Zaten bir aydır öylece bekliyor.

Uygulamanın amacı nedir derseniz, göründüğünden biraz daha içerikli.

1: Plank üzerinden Chrome veya Firefox simgesi çalıştırıldığında, eğer minimize edilmiş veya başka bir çalışma alanına gönderilmiş açık bir tarayıcı varsa, "açık bir tarayıcı var onu kullanmak istermisin" gibisinden, etkinlikler penceresine geçiyor.
2: Eğer açık bir tarayıcı penceresi yoksa ve Chrome simgesi çalıştırılmışsa sadece Chrome çalışıyor. ( ilave olarak Chrome hangi pozizyonda kapatılırsa kapatılsın, üst panel ve Plank arasına sıfırlanacak şekilde başlıyor. Hem üst panel hemde alt panel otomatik gizlensin şeklinde ayarlıysa bu çok işe yarıyor :) )
3: Ve yine, eğer açık bir tarayıcı penceresi yoksa ve Firefox simgesi çalıştırılmışsa, Firefox çalışıyor fakat o an kullanımda olmayan başka bir masaüstüne düşüyor. Kullanılan masaüstüne ise aşağıda ki uygulama açılıyor. Uygulamadan bir bölüm seçilince de, uygulama kapanıyor ve Firefox kullanılan masaüstüne geliyor. ( Bu bölümü biraz geç başlayan Firefox 'u psikolojik olarak öyle değilmiş gibi göstermek için bu şekilde düzenledim. :) Uygulamadan bölüm seçene kadar Firefox arkada açılmış oluyor. :) )
4: Plank için hala bir çözüm bulunamayan başlatıcıya çift tıklama durumu var. Özellikle SSD kullanılmayan bilgisayarlarda ve özellikle ilmen ve fikren henüz Windows tan bu tarafa tam geçememiş kullanıcılar, tarayıcı penceresi açılana kadar 10 defa tıklıyorlar simgeye. Bu durumda üst üste binmiş 10 tane pencere açılıyor pencere kapatılana kadar da, alttakiler görünmüyor. Buna çözüm olarak uygulama, aynı anda birden fazla pencere açılmışsa, hemen tüm pencereleri kapatıyor ve bunların yerine tek bir pencere açıyor.
5: Kullanıcı özellikle birden fazla tarayıcı açmak isterse de, hem genel program listesinden, hemde Plank üzerinde istediği tarayıcının simgesine sağ tık yaparak açılan menüden "yeni tarayıcı başlat" seçeneğini kullanabiliyor.

Gibi gibi işte. Tamamlanınca kullanmak isteyen görür zaten. Ama tekrar belirteyim, uygulamayı Gnome ve Plank için düzenledim. Bunların dışında ki ortamlarda, ortama uygun düzenlenmedikçe çok bir işe yaramayacaktır. Sonra "yardım ettim ama bende çalışmıyor bu" olmasın. :)



Alternatif site önerileri gelirse de, seçenekleri istenildiği kadar arttırabilirim. Fakat görsellerinden dolayı butonlara değiştirilebilir özelliği ilave etmeyi düşünmüyorum.

mt

siz bu resimde gördüğümüz uygulamaya benzer bir uygulamamı yapmak istiyorsunuz? ben anlamadım

plazma

Dış çerçevede 1px boşluk mu olacak görsellerde, gömülü logo fligran gibi mi olacak yoksa 20 adet logo o görsel boyutlarında kenarlarda 1px boşluk şeklinde mi olacak?

mhmtkrktr

#3
@plazma, yanlışlık olmuş. 1px boşluğa sonradan yaptığım bir düzenlemeyle ihtiyaç kalmamıştı. Amacım üzerine gelindiğinde butona kenarından ışık vermekti. Kendi içinde çözüldü o. Aradan zaman geçince unutmuşum bunu.

Aslında şöyle olmalı dediğim bir durum yok. Ben ilk başta sadece logo kullanmayı düşünmüştüm ancak wepte bakınırken Ubuntu imajını bulunca beğenerek onun üzerinden hareketle diğerlerini, birazda baştansavma hazırlamıştım. Benim amacım nasıl görüneceğini bulmaktı zaten. Resimlerin ölçüsü bile tam net değil aslında. Şimdi bakınca, acaba butonları biraz daha büyütüp, birbirine birleştirmelimi diye geçti aklımdan. Windows 'un metro arayüzü tarzı biraz.

İlk olarakta şunu düşünmüştüm. Başlangıçta tam ekranda yarı saydam olarak açılacak, sol bölümde sık kullanılacak programlar ve alt bölümde araçlar, orta bölümde dikey olarak dosyalar ve sağ tarafta sitelere ait butonlar. Tamamen metro arayüzü gibi yani. Ama Gnome arayüzde buna gerek var mı derken vazgeçtim bundan. Öyle mi olsun, şöyle mi olsun derken bu şekilde kaldı ortada. Şimdide zaman bulamıyorum. Resimleri hazırlamak isteyen olursa, tamamen kendisine bırakıyorum. Ölçü konusunda, birkaç resim paylaşılırsa deneyip nasıl göründüğüne bakabiliriz..

Benimkisi biraz suluboya çalışması gibi olmuştu. :)


plazma

168x72px ölçüsünde bir değişme varmı peki, arkaplan saydam png mi olacak yoksa jpg biçimide uygunmu

mhmtkrktr

Jpg de olur, Svg veya Png de ama benim tercihim Png olurdu. Ölçü konusunda benim de şimdilik bir fikrim yok. Bu fikirsizlikle ya kendim tekrar el atabilirim yada yapacak olanın kendi zevkine bırakabilirim. Ben birinci için mazeretim olduğu ve ikinciyi tercih ettiğim için konuyu buraya taşıdım. Nasıl hazırlanırsa ben ona uyarım. Fikir olması açısından, 1600x900 çözünürlüğünde görünümü şu şekilde. Daha düşük çözünürlükte, daha büyük görünecektir. Butonların arası dikey yada yatay olarak birleşsin dersekte, birleştirip tekrar ölçülendirebilirim. Yinede şimdiki hali 168x72 px de. Bu şekilde de bırakılabilir.

Ayrıca alttaki çıkış, yeni pencere yazan bölüm tamamen işlevsiz artık. Bu bölüm ilk başladığım zamandan kaldı orada. Onlara gerek yok. Tamamen kırpılabilir, yerine 4 tane daha buton ilavesi yapılabilir veya mevcut butonlar o alana doğru dikey genişletilebilir.

Yine ilave olarak buton imajı oluşturulursa, her buton için aşağı doğru açılan veya pencerenin üzerine açılan alt seçeneklerlede çoğaltılabilir. Örn: Ubuntu butonuna tıklayınca, Ubuntu Wiki, Ubuntu Resmi forum, Ubuntu Türkiye forum, Ubuntu indirme bağlantısı vs gibi seçenekler. Her buton için bu çoğaltma yapılabilir. Resim olursa, kodları yazıp seçenekleri çoğaltmak kolay.


mhmtkrktr

@plazma gönderdiğin içeriği aldım. Öncelikle teşekkür ederim. Eline sağlık güzel çalışmalar olmuş. Fakat belirtmem gereken bir iki nokta var. Özelden yazmaya çalıştım ama ileti bölümünü kapatmışsın.
Bazı bölümleri saydam (arkaplan renigi olmadan) ve sadece logo olarak hazırlamışsın. Paylaştığım zaman sende göreceksin ki, o şekilde butonlar biraz emanet duruyormuş gibi bir görüntü oluşturuyor. Benzerleri benim yukarda paylaştığım gibi. örn: tv butonu. Ben logo derken Ubuntu'daki gibi yazının kenarında bulunan küçük logo benzeri düşünmüştüm.

Yinede söylediğim gibi, nasıl olursa olsun şimdilik olduğu halde github 'a koymayı düşünüyorum. Üzerinde biraz daha çalışabilirim dersen, özelden sana göndereyim önce.
Son olarak bu aralar işlerim oldukça yoğun. Çalışmaya ilave olarak birde kurulum betiği hazırlamak gerekiyor. Bunun hazırlanması için birkaç gün izin istiycem. Sonrasında git bağlantısı olarak burada paylaşırım.

Not: github da dizin oluşturmayı daha önce aradım ama bulamadım. Her nesneyi ayrı ayrı dosya olarak koyabiliyorum ancak belirli dosyalar içinde toplayamıyorum. Bunun nasıl yapılacağını bilen tarif edebilir mi? Ubuntu ile ilgili olmadığı için konu açmaya gerek duymadan buradan sorayım.

plazma

Özel kapalıydı unutmuşum onu ekledim listeye sizi şuan yollayabilirsiniz, ben anlamımışım kusura bakmayın logo+yazı şeklinde olacak ozaman değil mi, bende çok vakıf değilim git için @bugra9 yada @betseg yardımcı olabilirler sanırsam.

bugra9

Eğer sadece Github arayüzü aracılığıyla klasör oluşturmak isteniyorsa "Create New File" düğmesine tıklayıp dosya adına klasörAdı/dosyaAdı yazarsan klasörü oluşturup bu boş dosyayı içine atar. Daha sonra bu klasörün içine girip istediğin dosyaları yükleyebilirsin.

Dikkat etmen gereken github içi boş klasörleri göstermiyor yani bir klasörün içi boşaldıysa o klasöre bir daha ulaşamazsın. Başka bir değişle Github'da klasör olayı olmayıp sadece dosyalar var ve dosya yolundaki "/" işaretlerine göre klasör şeklinde gösteriyor.

mhmtkrktr

Aynı düğmeyi kullanıyordum ama bende dosya oluşturuyordu. Dizin/Dosya imiş olay. İyi oldu bunu öğrendiğim. Cevap için teşekkürler.

mhmtkrktr

Kurulum betiği hazır ancak Ubuntu tarafını (daha doğrusu apt-get) paket yönetimine göre nasıl hazırlanacağı konusunda bilgim yok. Uygulamanın kurulum için dialog ve çalışması için gtkdialog , xdotool ve wmctrl paketlerine ihtiyacı var. Bunlardan hangileri varsayılan olarak kurulu geliyor ve ilave olarak kurulması için gerekli komutlar nelerdir.
Aslında komut belli ama asıl soru depo ekleme ihtiyacı var mı?
Apt-get için aşağıda ki betiğe bunları nasıl ekleyebilirim?

https://github.com/CroFire/CroFire/blob/master/kur.sh


ata1

 ;D :D başlarına apt-get install yaz birde kobay bul dene  :))

mhmtkrktr

Ooldu.. Bi pakette patlamış mısır alıp, nasıl olmadığını izleyelim. :) :)

ata1

 :)) :)) ama ya olursa en azından görürüz oldu mu olmadı mı diye  :)) mısırlar kolalar benden hadi

neynefes

Arayüz konusunda yardımcı olmak isterim.  Epeydir vakit bulamıyorum forum için. Bir haftaya ilgilenebilirim sanırım. Siz beni bir dürtün. Hatta ısrarcı olun :)

ata1

@neynefes sen söyle ben seni kolundan tutar da getiririm yeter ki sen çalışacam de  :)) :))

mhmtkrktr

Alıntı YapHatta ısrarcı olun :)

Bizim millete nezakette yaramıyor arkadaş. :) @neynefes senin bana diğer uygulama için sözün vardı. Üstünden 6 ay geçti ama unuttum sanma :)
Şaka bir yana, sağolsun @plazma ilgileniyor şuan. Onun hangi aşamada olduğunu bilmiyorum ama uygulama github da olacak. İstediğiniz zaman düzenleme yapabilirsiniz. @Plazma 'nın tamamlamasına bakıyor şimdilik.

@ata1, @neynefes sende, ben karışmam işinize. :)

neynefes

İçimde bir yara önceki durum ama aklımda merak etmeyin. Geçte olsa tamamlayacağım onu. :) @plazma'dan bir dönüş gelsin bakalım o vakit.

mhmtkrktr

Önceki uygulamanın ağırlıgını dialog iletişimine çevirdim ben. Tam ekranda Windows 10 'un kurulum ekranına benzedi. Şimdilik iyi görünüyor. Bir ara baştan sona videosunu çekip video kanallarına koyayım dedim ama tek denememde vokoscreen in kaydet butonuna basmayı unutmuşum. Öylece kaldı o da. Yinede teşekkür ederim. Teklif etmen dahi büyük incelik.

Bu tarafta, öncelikle alttaki gereksiz butonları kaldırıp 4 tane daha yeni sekme butonu ilave ettik. Fakat sorun şu ki oraya ne koyacağımızı bulamadık. @plazma bir kaç site önerisinde bulunmuştu ama neye karar verdi bilmiyorum. Aslında bir kaç site önerisi olsa hiç fena olmazdı. Birde herkesin varsayılan temasına göre mi çalışsın, yoksa geçerli tek bir temasımı olsun. (Benim tercihim üst resimdeki gibi koyu bir arayüz.)
Yorumunuz olursa, bu da yardımcı olur.

ata1

Ben her zaman siyah tonlarda kullandığım ve tüm setleri bu yönde hazırladığımdan yaptığını ben tuttum kendi adıma bu iyi ve ben beğendim koyu olması diğerlerini ön plana atar.
daha gösterişli durur kanısındayım.