fatfreecrm kurulumu?

Başlatan BatuhanK, 26 Nisan 2012 - 21:08:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BatuhanK

http://www.fatfreecrm.com/

böyle bir program var ubuntu 12.04 üzerine kurmak istiyorum

http://guides.fatfreecrm.com/Setup-Linux-or-Mac-OS.html

burada linux kurulum anlatımı var ama tam olarak anlayamadım, mysql kurulu sistemde, bu programı nasıl çalışır hale getirebilirim yardımcı olabilecek olan var mı?

if

@BatuhanK,

1- FatFreeCrm kaynak kodu içerisinde örnek bir MySQL ayar belgesi bulunuyormuş config dizini altında database.mysql.yml adında, bunu aynı dizin altında database.yml olarak adlandırın.
2- Bu belge içerisinde veritabanı ve kimlik doğrulama bilgilerini size uygun şekilde değiştirin.
3- Gemfile belgesini açarak seçtiğiniz veritabanının önündeki # işaretini kaldırın. Burada söz konusu veritabanı MySQL.
4- Uygulamanın (hangi uygulama olduğunu çıkaramadım) kök dizininde bundle install --without heroku komutunu vererek Gemfile bağımlılıklarını yükleyiniz.
5- rake db:create komutuyla veritabanı oluşturun.

Uygulama Yapılandırması:

FatFreeCrm ayarları aşağıdaki üç belgeden oluşmaktaymış ve yazım sırasına göre yüklenmekteymiş.

1- config/settings.default.yml
2- config/settings.yml (varsa)
3-'settings' table in database (varsa)

En sona yüklenen ayar belgesinin önceliği en yüksekmiş ve kendi ayarlarını daha önce yüklenen belgelerdeki ayarların üzerine yazıyormuş. Herhangi bir ayarın üzerine yazmak istiyorsanız,

1- config dizini içerisinde boş bir settings.yml belgesi oluşturun.
2- Üzerine yazmak/değiştirmek istediğiniz ayarları config dizini içerisindeki settings.default.yml belgesinden kopyalayarak oluşturduğunuz boş belge içerisine yapıştırın ve istediğiniz şekilde değiştirin.
3- Oluşturduğunuz settings.yml belgesini gi deposuna git add -f config/settings.yml
git commit -m "Added config/settings.yml"
komutlarıyla yükleyin.

Misal, dili değiştirmek istiyorsanız :locale: "tr" yapmanız yeterliymiş.

Yetkili kullanıcıyı oluşturmak:

rake ffcrm:setup USERNAME=admin PASSWORD=password EMAIL=admin@example.com komutu ile yapabilirsiniz. Tabi gerekli bilgileri kendinize göre değiştirmelisiniz.

rails server komutu ile Rail sunucuyu başlatabilirsiniz.