Ubuntu mobile nasıl geçilir?

Başlatan ayalkin, 13 Ağustos 2014 - 23:30:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayalkin

Merhaba arkadaşlar konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın nereye açacağımı bilemedim fazla uzatmadan ben bilgisayarımı ubuntuya geçireli 2 hafta oluyo ve ben telefonumu da ubuntuya geçirmek isitiyorum bunu nasıl yapabilirim bi yardımcı olursanız sevinirim bide ufak tefek sorularım olcak
1)eskisi gibi oyun oynayabilirmiyim veya google playdeki uygularımı ındırebılırmıyım
2)yukardakıler olursa apk indirebilirmiyim
3)telefondakı bılgılerı yedekleyımmı (resım,rehber,müzik vb)
4)mp3 formatındakı muzikleri yürütebilirmiyim (300den fazla müziğim var hepsini yeniden indirmek! -_- )
5)bilgisayarda olduğu gıbı androidle ubuntuyu aynı anda kullanabılırmıyım?
6)mobil ubuntu tr mi yani türkçemi
7)benim tlf galaxy s4 öndeki algılama sensörleri yine çalışırmı (sensörler el hareketlerini felan algılayark işlem yaptırıyolar)
8)bide pcdeki gibi wifi sorunu çıkmaz demi çünkü benim pc bu yüzden 2 gün wifisiz kaldı sorunu kendim buldum -_-
9)şarjımın illa %100 olması gerekirmi?
10)fazladan dağıtımı varsa hangisini önerirsiniz veya kaç tane dağıtımı var isimlerini yazarsanız plesea ^^

Şimdiden Herkese Tşk

neynefes

1-2.Ubuntu Touch olarak geçiyor sistem. Android'den farklı bir platform bu yüzden android mağazasını Kullanamazsınız. Ubuntu'nun kendi mağazasıda yok diye biliyorum. Haliyle ubuntu için yapılmış oyun da yok. Birkaç oyun haricinde.
3. Tabikide yedekleyin.
4.Mp3 ü çalıştırır.
5. sorunuzu anlamadım.
7. Sensörleriniz çalışmaz.
8. Hâlâ geliştiriliyor sistem ve sizin telefonunuz için kararlı sürümü bile yok.
9.??
10. Firefox'un da mobil bir sistemi var.

Türkçe bir kaynak bulmanız bu konuda çok zor. Hâlâ geliştirilen bir sistem ve size tavsiyem yüklemeyin.

ayalkin

teşekkürler kardeşim yardımcı olduğun için  ;D  ;D aklımda sorular vardı kafamı kurcalıyodu :D

karakartala

5.Soru: Çift işletim sistemi kullanabilirsiniz. Ancak ne kadar sağlıklı çalışır orasını bilemeyeceğim.
http://www.webupd8.org/2012/03/how-to-dual-boot-android-x86-and-ubuntu.html
9.Soru: Kurulum sırasında şarj tam olmalı diye bir şey yok. Ancak kurulum sırasında şarjın bitmesi önemli sorunlara yol açabilir. O yüzden mümkün olduğunca dolu olması istenir. UbuntuTouch'ta pilin kalibrasyonu ile ilgili bir ayar varsa onu bilemem.

ayalkin

bilgilendirdiğiniz ve vakit ayırdığınız için tşk  :)