[Çözüldü] Oturum Bir Anda Açılmamaya Başladı

Başlatan exclipit, 11 Haziran 2013 - 19:25:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exclipit

Herkese merhaba arkadaşlar. Ben yeni Linux öğreniyorum. Ve konsol komutlarını öğrenirken, init 0 komutunu vererek çalışma seviyesini 0 yapıp kapatmıştım. Birdahaki açılışta ise her zamanki oturuma giremedim. Şifreyi yazdım, diğer masaüstü seçeneklerini seçtim (Gnome, Gnome Classic, 2D ve normal olanı) hiç birisi açılmadı, sadece direk oturum açma ekranına geri attı beni... Şu anda konuk hesabından yazıyorum. Konuk hesabından root olup bir hesap daha açtım, oradan da güncelleme yaptım ama o hesaba da girilmiyor şimdi (aynısı oluyor) ... Ne yapmalıyım? Diğer konu başlıklarını araştırdım ve bir sonuca varamadım.
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

exclipit

ctrl+alt+f4 veya ctrl+alt+f1 yaptığımda ekran gidiyor... hiç bir şey göremiyorum. sonra da ctrl+alt+del yapıp sistemi yeniden başlatıyorum... güvenli moddan gireyim diyorum grup yükleniyor diyor, sonra yine normal oturum açma ekranı geliyor...

if

Bilgisayar açılırken shift tuşuna basılı tutunca grub ekranının gelmesi gerek.

exclipit

Minnettarım, sorun çözüldü :) Sizin dediğiniz gibi grub'a hala ulaşamadım. Shift ile açtım, sadece yükleniyor yazdı, sonra yine login ekranı geldi.

Ama konuk hesabına girdim, oradan bir hesap daha ekledim. Sonra o hesabı yönetici yaptım. Sonra yönetici yaptığım hesaptan
sudo su
diyerek root oldum.
Hemen ardından açılmayan hesabım olan umut için;
su umut
dedim. Ardından sizin o linkteki verdiğiniz methodu ilk satırdaki hariç (çünkü hesaptan yapmak zorunda kaldım, onu yapınca gidiyor ekran) yaptım. .Xauthority'i silip yeniden oluşturdum. Çok teşekkürler  ;D

if