Idjc ve canlı radyo yayını..

Başlatan lener49fi, 30 Temmuz 2012 - 17:50:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

sudo chown eronyat:eronyat ~/.pulse/daemon.conf
sudo chown eronyat:eronyat ~/.pulse/default.pa

Böylece tamamlamış oluruz. Bundan sonra deneyin bakalım..

lener49fi

Aynı hatayı alıyorum yine. Daha önceki çıktıları bir kez daha görmek ister misiniz; bir değişiklik olmuş olabilir mi?

if

lener49fi

Çıktı aşağıdaki gibi:

eronyat@eronyat-Lenovo:~$ aplay -l
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
  Altaygıtlar: 0/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
eronyat@eronyat-Lenovo:~$

Bir şey sormak istiyorum, hizmeti aldığın sağlayıcının bana verdiği bilgilerde, "server type", "IceCast" ama "IDJC->Output->Configuration->Yeni" yolundan bunu eklemek istediğimde "server type" olarak yalın "icecast" seçeneği sunmuyor. Bununla bir ilişkisi olabilir mi sorunun?

if

Bilmiyorum @lenerfi49. Çok yabancı konular bunlar bana. Siz Icecast sunucu oluşturmaya mı çalışıyorsunuz?
http://askubuntu.com/questions/28496/how-do-i-setup-an-icecast-server-for-broadcasting-audio-in-my-network

lener49fi

Yok yok.. Sunucu oluşturmaya çalışmıyorum. Bir hizmet sağlayacıdan sunucu kiraladım. Bu sunucuya erişim için bir takım bilgiler var.

Server hostname: 66.55.93.172
Server port: 7048
Server type: IceCast
Mount point: /live
Bit rate: 128Kbps
Password: (The 'Source password' value from your stream settings)

Bunları IDJC de ilgili yere yazıyorum. Sonra "connect" deyince bağlanması gerekiyor ama olmuyor.. :(

if

@lener49fi, idjc'yi sunucuya kurup sunucu üzerinden yayın yapmak mı istiyorsunuz?

lener49fi

Ben, ne yapmak istediğimi ve bunun için ne yapmaya çalıştığımı bir anlatayım önce. :))

Ben, online amatör radyo yayıncılığı yapmak istiyorum. Bunun için bir hosting ve domain satın aldım, internet sitesini barındırmak için. Ardından da radyo yayını için bir sağlayıcıdan, stream hizmeti satın aldım. Hosting ve domain aldığım şirket ile stream hizmetini aldığım yerler farklı.

Kendi bilgisayarımda yayın yapıp bunu dinleyicilere ulaştırmak için bu stream hizmetine ihtiyacım var diyebiliyorum. Aldığım hizmet türü, icecast2. Yayını idjc'de yapacağım ve entegre ettiğim stream hizmeti ile internet sitesi üzerinden dinleyicilere ulaşacağım.

İDJC kendi bilgisayarımda yüklü şu anda.

Stream bilgilerini İDJCde ilgili yerlere yazınca yayının başarılı ile olması gerekli ama olmuyor. :(

if

Kullanıcıyı audio grubuna eklememişiz.
sudo usermod -a -G audio eronyat

gksu gedit /etc/security/limits.d/audio.conf dosyasını @audio   -  rtprio     99
@audio   -  memlock    unlimited
@audio   -  nice      -19
olarak değiştirelim.

qjackctl kullanıyor musunuz? Bir de cat /proc/asound/cards çıktısını alayım.

lener49fi

Evet, o uygulama paketi yüklü.

İlgili çıktı da:
eronyat@eronyat-Lenovo:~$ cat /proc/asound/cards
0 [Intel          ]: HDA-Intel - HDA Intel
                      HDA Intel at 0xf0640000 irq 43
eronyat@eronyat-Lenovo:~$

Tuxie

Merhaba bende tam anlamıyorum lakin.Yerelde kurup denemişliğim vardır idjc yazılımını.Ben shoutcast sunucu kullanmıştım.
Size tavsiye olarak default gelen ayarları değiştirmenizi önerebilirim.Zira sunucularda gelen port 8000 ve localhost olarak geliyor.Ya da kendi makinenizden ilgili portu açmayı deneyin.

if

@lener49fi, Jack üzerinden arayüzü(interface) ne olarak seçtiniz? hw:Intel olması gerek. Bu şekilde çalışmalı.

lener49fi

"hw:Intel" olacak bir yer bulamadım. :S

if

@lener49fi, görüntü geçer misiniz?

lener49fi

lener49fi

Aşağı açılır menü butonunun yanındaki ">" butonuna basınca çıkıyormuş o aradığımız şey.

Onu seçtim ancak hala bağlanamıyor sunucuya.

if

@lener49fi, sunucuya ssh ile erişebiliyorsunuz değil mi?