temiz 12.04 açılmıyor :(

Başlatan mootaph, 23 Haziran 2012 - 18:30:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mootaph

selamlar, daha önce de böyle bir sorundan bahsetmiştim arkadaşlar. yeniden 12.04 yükledim ancak bilgisayarın güç düğmesine basıyorum, bilgisayarın ismi ve f12 seçeneklerinin olduğu ekrandan sonra simsiyah bir ekran geliyor. en sol üst köşesinde altçizgi yanıp sönüyor. ve daha sonra o ekranda takılıp kalıyor. kapatmak zorunda kalıyorum bilgisayarı. ancak şöyle bir durum var, kurulumu parmak bellekten yaptım ve eğer parmak belleği takıp f12 den belleği seçersem ubuntu başlıyor. şu an o şekilde kullanıyorum ve eğer çıkarırsam belleği sistem çalışmaya devam ediyor. işin kötü tarafı başlangıçta shifte basınca grub menüsü de gelmiyor. ne yapılabilir arkadaşlar? biliyorum çok yordum sizleri ama yeniyim ubuntu da, karıştırıyorum her bir şeysini, heyecanıma verin :/

if

@mmotaph, daha önce nasıl çözülmüştü?

mootaph

@if çözülmemişti. 11.10 yüklemiştim çözülmeyince. sonra 11.10 dan 12.04 e güncelleme yaptım. o zaman bir sorun yoktu. gayet normal çalışıyordu. şimdi kaldırdım tekrar yükledim, yine aynı sorun.

if

@mmotaph, grubu muhtemelen parmak belleğe kurdunuz. Grubu dahili belleğe kurmanız gerek. Yeniden grub2 kurulumu konusundan faydalanabilirsiniz.

mootaph

sanırım kendisi öyle kurdu çünkü ben karşıma gelen ekranda hep ileri tuşuna bastım kurulum esnasında ayrıyeten bir konum belirtmedim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Haziran 2012 - 19:33:07

@if konuya baktım ama işlemlerin hangi aşamalırını yapacağımı bilemedim. sanırım o konuda diğer işletim sistemlerini gruba eklemekten falan bahsediyor. ben hangi aşamayı uygulayacağım?

heartsmagic

İlgili aşamaların hepsini yapacaksın. Ancak, grub'un kurulum yeri olarak /dev/sda değil de, bellek takılıyken /dev/sdb seçeceksin mesela.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.