Forum başlıklarının yetersizliği

Başlatan cengizun, 30 Ekim 2009 - 03:02:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengizun

Arkadaşlar merhaba...

Forumda oluşturulan başlıkların içeriğini anlatmamasından şikayetçiyim.

Başlık yazmak, bence anlaşılır olmanın ve senden başka insanların sorunlarına daha erken çözüm bulmalarına neden olacak olmanın ilk kararı.

Ben bir sorunumun çözümünü ararken ilgili kategoriye dittiğim zaman, aradığımın hangi yazı dizisinde olduğunu anlamak için o sorunum için o an gereksiz yazıları da okumak zorunda kalıyorum.

Bu forumun verimliliğini artırmak için başlıkları atarken sorunumuzu tam olarak anlatan bir başlık seçmeliyiz. Örneğin sadece Compiz, Evolution, Msn, vb. diye bir başlık olamaz bunlar tek başlarına bir sorun değiller ki.

Veya xxxx sorunu bu da bir başlık olamaz. Neyin sorunu? nerede? kim? ne?

Şimdiki aklım olsaydı Öneri ve İstekler kategorisinde başlattığım tartışmanın başlığını Kim? Neden? koymazdım eğer içeriği anlatacak güzel bir başlık bulsaydım 700 kez değil 1700 kez tıklanır amacına daha çok ulaşırdı. (Acaba başlıklar değiştirilebilir mi?)

Uzun da olsa yaşadığımız sorunun bir özeti niteliğini taşımalı.
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

burdem

9.10 üzerinden ilk mesajımı senin açtığın konuya gönderiyorum :)
Konuya gelirsek, tamamı ile katılıyorum. Başlıkta sorunun ufak bir özeti belirtilmeli. Sadece yazılımın adı değil, bu yazılımla ilgili ne tür bir sorunla karşılaşıldığı belirtilmeli. Örnek vermek gerekirse "Envy" değil de, "Envy kurulumunda xxx hatası" gibi. (şu anda envy ile ekran kartımı kurduğum için bu örneği verdim:) )

Diğer forumlardaki gibi "yardım edin" veya "çok acil bi bakınnn" gibi başlıklarımız yok. Bu gayet güzel. Ancak sadece başlığı açan kişi değil, bir çok kişi bu başlıktan faydalanıp çözüm bulacağı için herkesin ilk bakışta anlayabileceği bir şekilde yazılmalıdır. Bu hepimize hem hız kazandırır, hem de büyük bir kolaylık sağlar.

Belki bu konu forum kuralları arasında yer almayabilir ama en azından özen gösterebilir, yeri geldikçe hatırlatmalarda bulunabiliriz.
long live rock n roll

canosayan

aslında başlıktan öte bazen sorunu anlatımlarda yetersiz. Mesela şöyle bir şablon olsa sorun belirtmek için.

1. Sorun ne?
2. Nasıl oluştu?
3. Düzeltmek için neler yaptım?
4. Ubuntu kullanma bilgim nedir?
5. Sürüm

hatta bir tuş olsa basınca bu beş başlığı yazsa mesaj alanına
Chmod bizim işimiz.

cengizun

Sevdim teklifini. Yani sorunun niteliğini yazacağı mecburi bir süreçten geçmeden konu oluşturamaması yeterli olacak sorunun çözümüne ama yönetici arkadaşlar ne düşünür bi de onların görüşlerini almak lazım.

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

canosayan

konu oluşturulaması olmaz. çünkü o zaman diğer konular açılamaz. fakat yeni konuda mesaj yazma alnının üzerine böyle bir uyarı yerleştirilse en azından konuyu açan belki dikkat eder
Chmod bizim işimiz.

cengizun

İsteğe bağlı yani...

Pek bu ilkede isteğe bağlı konular bilmiyorum yani.

O da olur deneyelim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2009 - 11:13:32

İsteğe bağlı olursa şu senin max. yol algoritması gibi olabilir... :)
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

zeitgeist

Konu başlıklarının sorunu açıkça anlatacak biçimde yazılması pek çok kez dile getirdiğimiz bir konu. Ne yazık ki bu hususta da bazı üyeler, özellikle de muhafaza etmeye çalıştığımız üslup/tarz yazın dili hususuna yabancı olan yeni üyeler, bu konuda dikkatsiz davranabiliyor. Aslında bu hususta herhangi bir uyarıya, kurala gerek duyulmaksızın doğru olan tavrın gösterilmesi gerekir. Ancak sıklıkla karşılaştığımız gibi bu konuda da hepimizce tahmin edilebilir nerdenlerle eksiklikler ve hatalarla karşılaşıyoruz. Ne yazık ki bu konuda bizlerin yapabileceği fazla bir şey yok. Bana kalırsa en doğru yaklaşım, Ubuntu.tr topluluğunun birer üyesi olarak her birimizin bahsettiğimiz hatalarla karşılaştığımızda gerekli uyarıarı belli kurallar çerçevesinde yapmasıdır.

Konu başlıklarının düzenlenmesi hususuna gelince; takdir edersiniz ki forumda yer alan her mesajı ele alıp içeriğine göre başlıklarını düzenlemek bir hayli zaman ve emek isteyen bir uğraş olacaktır. Bizler, burada olduğumuz süre zarfında forum mesajlarını dikkatle okuyup gerekli düzeltmeleri yapmaya çalışıyoruz ancak yine de düzeltilmesi, cevaplanması, araştırılması gereken o kadar çok mesele oluyor ki bu konu önceliğini yitirebiliyor.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

cengizun

Anlaşıldı merkez...

Peki ben kendi konu başlıklarımı değiştirebilir miyim? bunun yanıtını alamadım daha çok biz değiştiremeyiz gibi algıladım...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

ihtiyar said

Alıntı yapılan: cengizun - 30 Ekim 2009 - 14:41:56
Anlaşıldı merkez...

Peki ben kendi konu başlıklarımı değiştirebilir miyim? bunun yanıtını alamadım daha çok biz değiştiremeyiz gibi algıladım...

Açtığınız konunun ilk mesajını düzenlediğinizde "konu başlığınız" değişmiş olacaktır. ;)

cengizun

Sağ ol...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2009 - 15:17:41

İhtiyar.
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

Sherlock Holmes

Konu başlığını özetleyen genelde ilk mesaj yada ikinci yanıt oluyor.
Şahsen kullanmakta olduğum yöntem genelde bu şekildedir.  :) Balık baştan kokar.

if

Bu konuyu canlandırma ihtiyacı duydum. Üyelerimizden konu başlıklarına özen göstermelerini rica ediyorum.