Donma Sorunu

Başlatan mechenka, 09 Eylül 2011 - 23:22:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mechenka

Merhabalar arkadaşlar.

Emektar dizüstü bilgisayarıma birçok linux dağıtımı kurmayı denedim. Mageia ve Crunchbang dışında diğer tüm dağıtımlarda (denediklerim; ubuntu openSuse Fedora Debian LinuxMint Pardus PcLinuxOS VectorLinux Peppermint)donma sorunu yaşıyorum. Dağıtımların Gnome lxde xfce ve openbox versiyonlarını da tek tek denedim. Ya kurulum esnasında ya da kurulum bittikten sonra sistemin açılmasını takip eden 5-10 dk lık süre de sistem donuyor. Her yeni başlatmam da aynı donma sorunu yaşanıyor. Şuan Mageia'yı sorunsuz kullanmaktayım. Dağıtımdan memnum olsamda diğer dağıtımlarda neden sorun yaşadığımı merak ediyorum. Acaba donanımsal bir sorunmu vardır ?
(Bilgisayarım Toshiba A30 satallite serisi. 512 ddr Ram. intel pentium 4 işlemci. 128mb ekran kartı. 40gb harddisk)

6ng4n

bazı driverlarda ısınma problemi olabiliyor kontrol etmenizi öneririm

if

@mechenka, elimizdeki verilerle sorunun donanımsal mı ya da yazılımsal mı olduğunu %100 doğrulukla söylemek mümkün değil.

mechenka

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ama artık böyle bir sorunum kalmadı çünkü galiba çok kurcalamaktan hdd mi bozdum :D artık biçimlendiremiyorum.

krwlng

Donma problemleri işletim sistemi ile ilgili değilse çoğunlukla sabit disk veya işlemci fanı ile ilgili oluyor, sabit disk sorununu çözerseniz ve donma devam ederse kompresör ile cihazın içini temizleyin derim.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mechenka

Sabit disk sorunumu MaxtBlast5 programlı ile hallettim. Bundan sonraki aşamada tavsiyenizi uygulayacağım. Tekrar teşekkürler