Disk Bölümlerine girerken şifre sorulması

Başlatan maydin95, 20 Aralık 2010 - 21:28:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar disk bölümlerine girerken şifre soruyor. Bu Karmic'te vardı ama kaldırıldı. Maverick'te yoktu ama nasılsa gelmiş. Ayrıca Nautilus'la ilgili bir konu çünkü bir şey kaydederken falan disk bölümlerine rahatça girebiliyorum.
Ayrıca bu sorun Başlangıç Dizinine girerken de oluyor. Bu hiç yoktu. Bunu nasıl kaldıracağım.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

if

Sistem>Yönetim>Kullanıcılar ve Gruplar>Gelişmiş Ayarlar>Kullanıcı Ayrıcalıkları>Dışsal Depolama Aygıtlarına Kendiliğinden Eriş önündeki kutuyu işaretleyiniz.

maydin95

Zaten işaretli. Çok garip bu nasıl ortaya çıkıyor başlangıça bile girerken şifre soruyor.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

bytan

Başlangıç dizinine girerken nasıl şifre soruyor? Mümkünse ekran görüntüsü alalım. Hangi disk bölümlerine girerken şifre soruyor? Fdisk -l, blkid ve fstab çıktılarını görebilir miyiz?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

maydin95

Bu yerler sekmesinden girince oluyor. Bilgisayar'dan bölümlere girdiğimde hiç bir şey sormuyor.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

maydin95

maydin@maydin:~$ fdisk -l
maydin@maydin:~$ blkid
maydin@maydin:~$ fstab
fstab: komut bulunamadı
maydin@maydin:~$ ls -l /home
toplam 4
drwxr-xr-x 71 maydin maydin 4096 2010-12-25 19:59 maydin
maydin@maydin:~$

ironic

sudo fdisk -l
cat /etc/fstab
sudo blkid

olarak komutları vermelisin.

maydin95

maydin@maydin:~$ sudo fdisk -l
[sudo] password for maydin:

Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x76692ca8

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1        2167    17405403+  1c  Gizli W95 FAT32 (LBA)
/dev/sda2   *        2168       17367   122094000    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3           17477       48053   245601721    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda4           48054       60802   102400000   83  Linux
/dev/sda5           17478       48053   245601720    7  HPFS/NTFS
maydin@maydin:~$ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier
# for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name
# devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda4 during installation
UUID=0c5ad5de-f49a-4773-8d56-477073bd6fb7 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
maydin@maydin:~$ sudo blkid
/dev/sda1: LABEL="RECOVERY" UUID="3C98-AC5D" TYPE="vfat"
/dev/sda2: LABEL="OS" UUID="D6464CB3464C9661" TYPE="ntfs"
/dev/sda4: UUID="0c5ad5de-f49a-4773-8d56-477073bd6fb7" TYPE="ext4"
/dev/sda5: LABEL="DATA" UUID="A3A401CAE27A265E" TYPE="ntfs"
maydin@maydin:~$

sema

@maydin bu bütün disk bölümlerinde de böyle mi oluyor? Bir de etiket koymuşsun sda4 dışındaki bölümlere ama öyle sanıyorum ki bunu sen yapmadın. Sen verseydin daha anlamlı şeyler verirdin diye düşünüyorum, sen de vermiş olabilirsin gerçi?. Eğer otomatik verilmişse yeniden biçimlendirmeyi deneyebilirsin, etiketlemeden.

Bir de söyle programlara göz attın mı hiç;

http://www.hdd.ji2.com/products/computer_forensics_shinobi.html
susema

maydin95

Ben bilgisayarı aldığımda isimleri öyle vermiş ASUS. Label dediğimiz şey bölüm isimleri ise ondandır. Ben de DATA, OS ya da Recovery değiştirmedim. Windows'tan isimleri değiştirilir de denemedim işte. Neyse Yerler sekmesinden Başlangıça DAHİ basınca şifre soruyor ancak ilk bilgisayarı açıp sonra herhangi bir yere girince sormuyor.

heartsmagic

Bu sorun hangi olaydan sonra veya ne zaman oldu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Hiçbir fikrim yok. Güncelleme yapmadım program kurmadım. En küçük bir fikrim yok şahsen. Acaba Ubuntu ile ilgili bir sorun mu? Çünkü ses göstergesi falan da kayboldu da geri gelmedi bir daha.

eribol

Dosya Yöneticisinde ki bir eklenti veya bir eklenti ayarından dolayı Anahtarlık Kilidi devreye giriyor olabilir. Eğer tek defa oluyor ise bu sebeptendir diye düşünüyorum.

heartsmagic

Bir şekilde Nautilus için Birlikte Aç diyerek yönetici haklarıyla açmayı etkinleştirmiş olabilir misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Hatırladığım kadarıyla öyle bir şey yapmadım ama eğer yaptıysam bu sorun sadece Yerler sekmesinden açılınca olmazdı. Çünkü ilk Bilgisayarı açıp sonra bölümlere girdiğmde sormuyor, Yerler'den basınca soruyor.