[Çözüldü]Compiz Kurayım Derken Ubuntuyu Çökerttim...

Başlatan thedeparted, 27 Nisan 2009 - 14:10:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thedeparted

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, Compiz Fusion kurulumu ile ilgili rehberde anlatılanları yapmaya çalıştım. Ancak rehberde 8.04 sürümü için anlatılıyor sanırım.

Arkadaşlar şu anda Ubuntuyu açmaya kalktığımda ekranda karmakarışık renkler vs. beliriyor.

Eski haline döndürmemizin bir yolu var mıdır? Yoksa yeni baştan mı kurmamız gerekecek????
SİSTEM:

Emektar Dizüstü: Intel Pentium M (1.6 GHz) - 1 GB Ram - Intel 855GM
Ubuntu 10.10: Maverick Meerkat - i386

thedeparted

Arkadaşlar ubuntu cd si ile kurtarma gibi bir seçenek yok mu? (Windows'ta olduğu gibi)

GRUB'da recovery mode da açtım ancak hiç* bir şey anlamadığım için * bir şey yapamadım.

Ya da yeniden kuracağım ok!! ama en azından Ubuntu'nun bulunduğu hdd kısmındaki bilgileri kurtaramaz mıyım???
SİSTEM:

xwes

Live CD ile girip bilgileri kurtarabilirsiniz. Format atmadan once gelecek yeni tavsiyeleri bekleyin bence.

xwes

Recovery modunda girdiginizde, mavi ekran uzerinde birkaç seçenekli bir pencere açilmali. Buradan en alttan ikinci satirdaki seçenegi deneyin. Grafik sorunlarini otomatik olarak halletmeye çalişacaktir. Sorununuzu duzeltebilir.

thedeparted

Evet o seçeneğe tıkladım ancak düzelme olmadı. Hatta oradaki diğer seçeneklere de tıkladım.

Öneriler için teşekkürler.

Formattan önce bir kaç öneri daha değerlendirilebilir...  ;D
SİSTEM:

zeitgeist

Sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama bundan sonrasında Fusion kurulumunu Ubuntu Tweak aracılığıyla yapmanı tavsiye ederim. Tweak aracılığıyla tek tıklamayla kurulabiliyor.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

thedeparted

peki ubuntunun bulunduğu hdd deki verileri live cd ile kurtarabilir miyim??
SİSTEM:

erginemr

Alıntı yapılan: thedeparted - 27 Nisan 2009 - 16:52:42

Evet, bu mümkün. Bir CD/DVD okuyucunuz, bir de yazıcınız varsa sorun yok. Ama tek CD sürücünüz varsa, ya Live CD ile diski bölüp verileri depolamak için yeni bir disk bölümü oluşturmanız, ya da yüksek kapasiteli bir USB bellek kullanmanız gerekiyor.

Galiba ATI kullanıcısısınız. Bu, şu meşum ATI problemine benziyor.  ::)

thedeparted

Alıntı yapılan: erginemr - 27 Nisan 2009 - 16:58:53
Alıntı yapılan: thedeparted - 27 Nisan 2009 - 16:52:42

Evet, bu mümkün. Bir CD/DVD okuyucunuz, bir de yazıcınız varsa sorun yok. Ama tek CD sürücünüz varsa, ya Live CD ile diski bölüp verileri depolamak için yeni bir disk bölümü oluşturmanız, ya da yüksek kapasiteli bir USB bellek kullanmanız gerekiyor.

Galiba ATI kullanıcısısınız. Bu, şu meşum ATI problemine benziyor.  ::)

Dün gece compiz ile uğraştım. Üstkonudaki yönergeleri uyguladım ancak uçbirimde hata verince fazla uğraşmayayım dedim.
Compiz ile uğraştıktan sonra PC'yi yeniden başlattım, şüphelendim şimdi göçecek diye. Ama sorunsuz olarak yeniden başladı.

Ben de acaba ekran kartı sürücüsü yüzünden mi Compiz hata verdi dedim ve Ekle/Kaldır üzerinde catalyst Control Center ı gördüm ve kurdum. Ancak "Sistemde Ati sürücüsü kurulu değil" gibi bir uyarı verdi. Ben de PC'yi kapatıp yattım. Kapatış o kapatış.. :D
SİSTEM:

xwes

thedeparted

Hayır yedekleyemedim. Live CD'deyim ve eski dosyalarımı kopyalamaya kalktığımda "yetkiniz yok" uyarısı veriyor.

EDIT: sudo nautilus ile çözdüm. Bu işi öğrenmeye başladık galiba.. :D

Format atma işlemini nasıl yapacağım. Normal kurulumda eski ubuntunun bulunduğu HDD bölümüne kurulum yapmama izin veriyor mu?
SİSTEM:

xwes

Tabi izin verir, yalniz bu diski formatlanmak uzere işaretlemeyi ubuntumayin disk bolumleme aşamasinda.
Ve evet sanirim ogreniyorsunuz :)

Malik

Kullandığınız masaüstüne ulaşamıyor musunuz? Compizi kapatmayı denediniz mi?
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

thedeparted

Alıntı yapılan: chilekesh - 27 Nisan 2009 - 17:43:40
Kullandığınız masaüstüne ulaşamıyor musunuz? Compizi kapatmayı denediniz mi?

masaüstüne ulaşamıyorum hiç, compizi yükleyememiştim zaten. format tan başka çare yok gibi görünüyor...
SİSTEM:

xwes

Compiz kurarken oldu demişsiniz. Kurmak için neler yaptiniz? Zira zaten kurulu geliyor. Eger ekran kartiniz ATI ise bu sorun compizden degil ekran kartindan kaynaklaniyordur. Çunku bir arkadaşin ATI kartli notbook'unda da sizin belirttiginiz şekilde sorun oldu. Bu sorun ekran kartinizi kurduktan sonraki ilk restart'ta mi oldu mesela? Bu sorunun cevabi evet ise sorununuz kesinlikle ekran karti ile alakali.

thedeparted

Alıntı yapılan: xwes - 27 Nisan 2009 - 21:04:48
Compiz kurarken oldu demişsiniz. Kurmak için neler yaptiniz? Zira zaten kurulu geliyor. Eger ekran kartiniz ATI ise bu sorun compizden degil ekran kartindan kaynaklaniyordur. Çunku bir arkadaşin ATI kartli notbook'unda da sizin belirttiginiz şekilde sorun oldu. Bu sorun ekran kartinizi kurduktan sonraki ilk restart'ta mi oldu mesela? Bu sorunun cevabi evet ise sorununuz kesinlikle ekran karti ile alakali.

İşte ne yaptığımı bilsem sorun kalmayacak. :D Şaka bir yana buradaki Compiz kurulum rehberindeki işlemleri yapmaya çalıştım ve komut vs. girdim, bir aşamada hata vermişti sanırım. Sonrası malum.

Sonuçta format ve şimdi Tweaks ile Compiz çalışıyor. Yardımcı olan arkadaşlara çoooookkk teşekkürler...
SİSTEM: