[Çözüldü] bootable usb bios

Başlatan kuleyni, 26 Nisan 2009 - 14:10:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuleyni

arkadaşlar her bilgisayarda olduğu gibi bende de usb girişleri var arkada 4 tane önde 3 tane.Buraya kadar * her şey normal.Anakartım usb den açılmayı destekliyor.Hatta bir çok kez bu işi yaptım.Yalnız şimdi bi sorun var öndeki usb girişlerine usb diski taktığım zaman boot etmiyor ama arkaya taktığımda boot ediyor neden acaba?

garafatma

Daha önceden denediğin de öndeki USB lerden boot edebiliyormuydun? Ne zamandan beri böyle bir problem var? BIOS'u biraz kurcalamanı tavsiye ediyorum, "usb emulation" gibi bir ibare olması lazım hatırladığım kadarıyla. Onu "enable" yapmayı dene bakalım.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

kuleyni

kusura bakmayın lütfen biraz geç cevap veriyorum malum okul.o tip bişey bulamadım bios da ama arka taraftaki usb lerden boot ediyor.Beni düşündüren noktada burası işte. ???

zeitgeist

Ön tarafta bulunan usb girişlerinin bozulmuş olabileceği ihtimaline karşı farklı usb aygıtlarıyla kontrol etmişsindir herhalde değil mi?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

kuleyni

zeitgeist

Öndeki usb girişleri kart okuyucuya mı yoksa anakarta/kasaya mı ait?

kuleyni

bi tanesi kart okuyucuya diğerleri anakarta bağlı

zeitgeist

Usb boot diski kart okuyucuda bulunan usb girişine taktığın zaman, bios ayarlarında kart okuyucu bölümünde diski görebiliyorsan onu 1.boot seçeneği olarak belirleyebilmen gerekir. Yok eğer görünmüyorsa ve sadece boot diski görmüyor diğer cihazları görüyorsa nedenini bilemiyorum.

kuleyni

benim bios da olay şöyle ister kart okuyucuya tak ister normal usb ye tak boot sırasını seçme sırasında hepsi geliyodu ekrana ve istediğimi seçiyodum şimdi sadece arka tarafa taktığımda orada isimler beliriyor.bios açıldığında usn aygıtları tarıyor kingston yazıyor ama o boot sırası içine koymuyor önden takınca heralde kasayı bi açmak gerekecek.

or

bir ihtimal önpanel kabloları bağlanmamıştır.

Contempt

Alıntı yapılan: or - 16 Mayıs 2009 - 19:35:24
bir ihtimal önpanel kabloları bağlanmamıştır.
Bencede bu ihtimal yüksek. bağlantıları kontrol et derim.
Herşeye Rağmen...

kuleyni

Sonucu yazmayı unutmuşum.Kasayı açtım anakart üzerindeki ön tarafa giden usb kablolarını çektim.Bilgisayarı başlattım açıldı sonra bilgisayarı kapatıp kabloları tekrar yerine taktım.Sonunda oldu.

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.