Ubuntuya HDD'den alan ekleme

Başlatan chysroxxx, 02 Haziran 2020 - 12:27:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chysroxxx

Öncelikle herkese iyi günler :) Yeni bir ubuntu kullanıcısıyım başta çok lazım olmaz diye SSD den bir miktar böldüm ubuntu için (Windows ile beraber dual-boot kullanıyorum). Şuanda HDD üzerinden alan eklemek istiyorum ihtiyacım olmaya başladı alanı gparted ile ayırdım ext4 formatına getirdim fakat sisteme bağlayamadım gpartedin mount seçeneği aktif olmadı internette biraz araştırdım fakat işe yarar bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim :) İyi forumlar teşekkürler .

erenseymen

2 farklı fiziksel diskteki bölümleri (partition) birleştiremezsiniz. Bu mümkün değil.

HDD'nizi şu şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin home klasörünüzde bulunan "Videos" klasörünü HDD'ye taşırsınız. HDD'deki "Videos" klasöründen home klasörünüze kısayol oluşturursunuz.

ampirist

Alıntı yapılan: chysroxxx - 02 Haziran 2020 - 12:27:25
Öncelikle herkese iyi günler :) Yeni bir ubuntu kullanıcısıyım başta çok lazım olmaz diye SSD den bir miktar böldüm ubuntu için (Windows ile beraber dual-boot kullanıyorum). Şuanda HDD üzerinden alan eklemek istiyorum ihtiyacım olmaya başladı alanı gparted ile ayırdım ext4 formatına getirdim fakat sisteme bağlayamadım gpartedin mount seçeneği aktif olmadı internette biraz araştırdım fakat işe yarar bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim :) İyi forumlar teşekkürler .
ubuntu için ayırdığın alan ne kadar?
ben 12 gb yer ayırmıştım..Bir sürü program yükledim hala 6 gb yer kaplıyor. :)

sadece yedek dosyalar için kullanacaksan ntfs  olarak biçimlendir.Hem windows hem linux ortak kullanablilirsin.

haiko

Dikkat! Ağır adrenalin içerir! :)
Bence Acronis True İmage ile Ubuntuyu diğer diske D:\ şeklinde imaj alın; sonra Acronis Disk Director ile geniş diskinizde istediğiniz kadar bir bölüm oluşturun; daha sonra tekrar Acronis True Image ile oluşturmuş olduğunuz imajı tekrar geniş diskinize klonlayın.
Yalnız bu işlemler canlı sistem üzerinden işlemez. Bootable olarak yapacaksınız..
Koşuyorum dikenlerin üstünde...

chysroxxx

Alıntı yapılan: haiko - 02 Haziran 2020 - 21:08:51
Dikkat! Ağır adrenalin içerir! :)
Bence Acronis True İmage ile Ubuntuyu diğer diske D:\ şeklinde imaj alın; sonra Acronis Disk Director ile geniş diskinizde istediğiniz kadar bir bölüm oluşturun; daha sonra tekrar Acronis True Image ile oluşturmuş olduğunuz imajı tekrar geniş diskinize klonlayın.
Yalnız bu işlemler canlı sistem üzerinden işlemez. Bootable olarak yapacaksınız..

Teşekkürler :)