Biçimlendirme flash bellek sorunu

Başlatan codeistime, 14 Temmuz 2019 - 09:40:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

codeistime

Merhabalar öncelikle,
Flash belleğimi biçimlendirdiğim sırada usb çoğaltıcı benim yüzümden yerinden oynadı ve biçimlendirme yarım kaldı. Flash'ı pc'ye taktıgımda bildirim sesi geliyor, ama sistemde gözükmüyor, terminal üzerinden nasıl biçimlendirip sistemimde gözüktürebilirim. Bugün bana biçimlendirilmiş flash bellek lazım ve elimde başka cihaz yok bu yüzden bu sorunu çözmeme yardım edin lütfen

alorak

Selamlar. Öncelikle belleğinizin hangi device id'sine sahip olduğunu anlamanız gerekiyor. Bunun bir çok yolu var ama aşağıdaki komut ile hangisi olduğunu büyüklüğüne göre bulunuz. Muhtemelen /dev/sdb olacaktır.

sudo fdisk -l

Garanti olsun diye içindeki tüm bilgileri 0 ile değiştirebilirsiniz: (sdb ise aşağıdaki gibi yapacaksınız. Yoksa /dev/sdb yazan yeri kendinize göre doldurunuz. (sdc sdd olabilir disk sayınıza göre)

sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdb bs=1M conv=sync

Ve asıl formatlama işlemine başlangıç için:

sudo fdisk /dev/sdb

Bunu dedikten sonra aşağıdaki gibi doldurma yapmanız gerekiyor. (Özetle n, <enter>, p <enter>, 1 <enter>,<enter>,<enter>, t <enter>, 6 <enter>, w <enter>
Command (m for help): nSelect (default p): p
Partition number (1-4, default 1): 1
First sector (2048-7796735, default 2048: <return>
Last sector, +sectors or +size{K,M,G} (2048-7796735, default 7796735): <return>
Command (m for help): t
Hex code (type L to list codes): 6
Command (m for help): w

Ve gerçek formatlama için: (windowslar da açmasını istiyorsanız fat32 yapabilirsiniz:
sudo mkfs.vfat /dev/sdb1

Bu adımdan sonra USB'niz formatlanmış olması gerekiyor.

özgürlük için