[Çözüldü] Ubuntu yerine Windows kullanmaya dönmek

Başlatan aykq, 01 Mayıs 2017 - 20:42:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

öncelikle oturum yanı giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyorsundur ubuntuya buradaki şifre senden istenen şifre yazdığın alanda bu şifre görünmez ama yazılır.
görünmeme sebebi kullanıcıyı korumak amaçlı şimdi
terminalde sudo -i yaz  şifre soracak kendi şifren yazdığın anlamazsada yaz ve enterle çıktıyı buraya ekle bakalım

[ata@ata]: ~>$ sudo -i
[sudo] password for ata:
[root@ata]: ~>#

aykq

burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ sudo -i
[sudo] password for burak:

Bu şekilde geldiğinde tuşlara basınca bir şey gözükmüyor ama direk burada yazmamı söylüyorsunuz değil mi yanlış anlamadım?
Ve yazdıktan sonra sadece bekleyecek miyim yoksa enter'a basmam gerekiyor mu?

ata1

evet yazdığında hareket olmaz ama yazılır seni yanıltan bu yaz şifreni entere bas

aykq

burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ sudo -i
root@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~#

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 22:51:02

ata1

tamam şifren çalışıyor işte şimdi diğer arkadaşın dediği komutlar ile işlem yapabilirsin
komutu çalıştır

Alıntı Yapsudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1_amd64.deb

aykq

Çok teşekkür ederim ancak hata verdi sanırım.
burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ sudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1_amd64.deb
Daha önce seçili olmayan winusb paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor ... 224336 dosya veya dizin kurulu durumda.)
winusb_1.0.11+saucy1_amd64.deb paketi açılmaya hazırlanıyor...
winusb (1.0.11+saucy1) paketi açılıyor...
dpkg: bağımlılık sorunları yüzünden winusb paketi yapılandırılamıyor:
winusb şuna bağımlı: gksu, ama:
  'gksu' paketi kurulu değil.

dpkg: winusb paketi işlenirken sorun yaşandı (--install):
bağımlılık sorunları - yapılandırılmadan bırakılıyor
man-db (2.6.7.1-1ubuntu1) için tetikçiler işleniyor...
mime-support (3.54ubuntu1.1) için tetikçiler işleniyor...
gnome-menus (3.10.1-0ubuntu2) için tetikçiler işleniyor...
desktop-file-utils (0.22-1ubuntu1) için tetikçiler işleniyor...
bamfdaemon (0.5.1+14.04.20140409-0ubuntu1) için tetikçiler işleniyor...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
winusb

ata1

[mention=624498]@aykq[/mention] rica ederim arkadaşlar düşünemedi senin yeni kullanıcı olduğunu ve orada şifre yazamıyor gibi hissettiğini.
şimdi diğer arkadaşların anlatımlarını deneyebilirsin.

http://ppa.launchpad.net/colingille/freshlight/ubuntu/pool/main/w/winusb/winusb_1.0.10+maverick1_amd64.deb
bağlantıya tıkla ve indir sonra bu paketi indirilenler de bul üzerine çif tıkla ve kuruluyor mu bakalım

Barlow

[mention=624498]@aykq[/mention]

sudo apt-get install gksu

Sonrasında tekrar;

sudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1_amd64.deb

komutunu çalıştır.
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

aykq

İlk verdiğiniz yazdığımda
burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ sudo apt-get install gksu
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Bunları düzeltmek için 'apt-get -f install' komutunu çalıştırmanız gerekebilir:
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
gksu : Bağımlılıklar: libgksu2-0 (>= 2.0.8) ama kurulmayacak
E: Karşılanmamış bağımlılıklar. 'apt-get -f install' komutunu paket seçeneği vermeden deneyin (ya da bir çözüm belirtin).

ata1

aykq

Çok fazla sorun çıkarttım, üzgünüm...
burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ apt-get -f install
E: Kilit dosyası /var/lib/dpkg/lock açılamadı - open (13: Erişim engellendi)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, root kullanıcısı mısınız?

Barlow

Alıntı yapılan: aykq - 01 Mayıs 2017 - 23:00:30
Çok fazla sorun çıkarttım, üzgünüm...
burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ apt-get -f install
E: Kilit dosyası /var/lib/dpkg/lock açılamadı - open (13: Erişim engellendi)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, root kullanıcısı mısınız?

sudo apt-get -f install

Sudo unutulmuş :)
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

ata1

en son kendisini root yapmıştım sudo ya gerek duymadım o nedenle direk komut verdim

aykq

burak@burak-350V5C-351V5C-3540VC-3440VC:~$ sudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1_amd64.deb
(Veritabanı okunuyor ... 224414 dosya veya dizin kurulu durumda.)
winusb (1.0.11+saucy1) paketi (1.0.11+saucy1) üzerine açılıyor...
winusb (1.0.11+saucy1) ayarlanıyor...

Sonrasında ne yapacağım?

Barlow

Alıntı yapılan: aykq - 01 Mayıs 2017 - 23:06:12
(Veritabanı okunuyor ... 224414 dosya veya dizin kurulu durumda.)
winusb (1.0.11+saucy1) paketi (1.0.11+saucy1) üzerine açılıyor...
winusb (1.0.11+saucy1) ayarlanıyor...

Sonrasında ne yapacağım?

winusb kurulu mu?

Kullanım İçin : https://barlowlinux.wordpress.com/2017/05/01/windows-kalibi-yazdirmak-winusb/

-Dostoyevski-

aykq

Linkteki işlemi yaptıktan sonra biraz daha başınızı ağrıtabilirim mazur görün lütfen. Ciddi anlamda hiçbir şey bilmiyorum. Tekrardan teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 23:10:55

Bu arada bir sıkıntım oldu ISO dosyasını yeniden indirmem gerekti. Yaklaşık 2 saat 45 dakika diyor. Acaba kaçta yatıyorsunuz rahatsız etmeyim işiniz varsa?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2017 - 23:12:21

Bir de yazdıracağım USB'nin özelliklerinde dosya sistemi türü kısımında msdos diyor. O kısmı değiştirmem gerekli mi? Gerekir diyorsanız nasıl yapacağım?

Barlow

Alıntı yapılan: aykq - 01 Mayıs 2017 - 23:08:48
Linkteki işlemi yaptıktan sonra biraz daha başınızı ağrıtabilirim mazur görün lütfen. Ciddi anlamda hiçbir şey bilmiyorum. Tekrardan teşekkürler.
Bu arada bir sıkıntım oldu ISO dosyasını yeniden indirmem gerekti. Yaklaşık 2 saat 45 dakika diyor. Acaba kaçta yatıyorsunuz rahatsız etmeyim işiniz varsa?
Bir de yazdıracağım USB'nin özelliklerinde msdos diyor. O kısmı değiştirmem gerekli mi? Gerekir diyorsanız nasıl yapacağım?

1. WinUSB başarılı bir şekilde kurulduysa sadece kalıp yazdırma olayı kalıyor. Çok kolay bir işlem zaten ama olur da hata alırsanız, hata çıktısını geçersiniz gerekli yardımı alırsınız.
2. Bildiğim kadarıyla o  msdos kısmı  değişmesi gerekmiyor.

-Dostoyevski-

aykq

Anladım. Teşekkürler herkese. ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırdıktan sonra yapacağım şey BIOS'taki boot seçeneklerinden USB belleği ilk sıraya getirip normal Windows format atarmış gibi kurmak olacak sanırım. Doğru mudur?

ata1

[mention=624511]@aykq[/mention] Evet ve sonra doğru biçimde kurulursa windows burada şöyle bir uygulamamız var
Çözülen başlıkların etiketlenmesi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.msg380776#msg380776

Barlow

Alıntı yapılan: aykq - 01 Mayıs 2017 - 23:19:10
Anladım. Teşekkürler herkese. ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırdıktan sonra yapacağım şey BIOS'taki boot seçeneklerinden USB belleği ilk sıraya getirip normal Windows format atarmış gibi kurmak olacak sanırım. Doğru mudur?

Evet doğrudur. Bir daha Ubuntu kullanmayacak iseniz Windows'u doğrudan Ubuntunun kurulu olduğu disk bölümünü biçimlendirerek üzerine yazarsınız.. Eğer Ubuntu'yu kullanmaya devam edecekseniz de ayrı bir disk bölümü kurarak Windows'u oraya yüklemelesiniz.. Hayırlı geceler...

-Dostoyevski-

aykq

Alıntı yapılan: Barlow - 01 Mayıs 2017 - 23:23:04
Alıntı yapılan: aykq - 01 Mayıs 2017 - 23:19:10

Evet doğrudur. Bir daha Ubuntu kullanmayacak iseniz Windows'u doğrudan Ubuntunun kurulu olduğu disk bölümünü biçimlendirerek üzerine yazarsınız.. Eğer Ubuntu'yu kullanmaya devam edecekseniz de ayrı bir disk bölümü kurarak Windows'u oraya yüklemelesiniz.. Hayırlı geceler...
Kusura bakmayın emin olmak için soruyorum ext4 dosya sistemi Windows kurulumu sırasında sorun çıkarmaz değil mi?

Barlow

[mention=624514]@aykq[/mention]

ext4 dosya sistemini Windows tanımaz. Zaten kurulum sırasında Windows kuracağın disk bölümünü de NTFS olarak biçimlendirmelisin. Eğer USB'den  söz ediyorsan  ondan emin değilim.

-Dostoyevski-

ata1

Windows kendi alanını kendi biçimler kurulumda o nedenle sorun çıkarmaz.

aykq

Tekrardan hepinize çok çok teşekkür ederim. Sorunum çözülürse başlığı kilitlemeyi unutmam :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2017 - 02:21:01

ISO dosyasını seçip Install dediğimde şöyle bir hata veriyor.
Installation failed !
Exit code: 256
Log:
Formating device...
Hata: /dev/sdb açarken hata: medium yok

D@bbe

konuyu yanlış yere açmış olduğunun farkında mısın? burası windows forumu değil windos kurmasıda çok kolayken... 

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙