[Çözüldü] Pencere kontrol butonları

Başlatan mhmtismlylmz, 09 Ağustos 2016 - 16:43:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mhmtismlylmz

Merhaba,

Ubuntu 16.04 LTS'de pencere kontrol butonlarını (kapat, ekranı kapla ve minimize et) sağ tarafa almak mümkün mü?

Source

gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout ':minimize,maximize,close'

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: Faker - 09 Ağustos 2016 - 16:47:06
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout ':minimize,maximize,close'
Bu kod çalışmadı butonlar halen sol tarafta, kullandığım Ubuntu 16.04 LTS. Başka bir yolu var mı?

Source

Unity Tweak tools u indirip ordan sağ tarafa alabilirsin ama Ubuntu 14.04 lts sürümünde denemiştim sağa geçmemişti genede bir dene sen olmadıysa başka yol bilmiyorum diğer arkadaşlar belki yardımcı olabilir.

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: Faker - 10 Ağustos 2016 - 13:34:14
Unity Tweak tools u indirip ordan sağ tarafa alabilirsin ama Ubuntu 14.04 lts sürümünde denemiştim sağa geçmemişti genede bir dene sen olmadıysa başka yol bilmiyorum diğer arkadaşlar belki yardımcı olabilir.
Onuda denedim olmadı

mhmtkrktr

Sorunun cevabı değil ama Ubuntu pencere yöneticisi compiz değilmiydi? Yani o butonları yöneten de compiz olması gerekirdi bu durumda. Yani işin özeti, bu ayarlama compiz-manager gibi bir yapılandırma aracı ile sağlanıyor olabilir. Tabii benimkisi bi varsayım, işi ortamı bilene bırakıyor ve çekiliyorum :)

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 10 Ağustos 2016 - 15:51:13
Sorunun cevabı değil ama Ubuntu pencere yöneticisi compiz değilmiydi? Yani o butonları yöneten de compiz olması gerekirdi bu durumda. Yani işin özeti, bu ayarlama compiz-manager gibi bir yapılandırma aracı ile sağlanıyor olabilir. Tabii benimkisi bi varsayım, işi ortamı bilene bırakıyor ve çekiliyorum :)
Compiz denilen şeyi ilk defa duyuyorum, bende uzman bir kullanıcı değilim

mhmtkrktr

Compiz Ubuntu 'nun (benim hatırladığım) pencere yöneticisi. Yani pencerelerin yerleşimi onun yönetimiyle sağlanır. Yukarıda verilen kod Gnome 'a ait mesela. Gnome ise Mutter kullanır. Yani kodun Compiz için bi geçerliliği olmuyor bu durumda.

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 10 Ağustos 2016 - 16:12:08
Compiz Ubuntu 'nun (benim hatırladığım) pencere yöneticisi. Yani pencerelerin yerleşimi onun yönetimiyle sağlanır. Yukarıda verilen kod Gnome 'a ait mesela. Gnome ise Mutter kullanır. Yani kodun Compiz için bi geçerliliği olmuyor bu durumda.
Kodu dediğin şeye göre uyarlayabilir misin?

ata1

kod değil komuttur kullandıklarımız. Arkadaşım şunu demek istedi o kişi gnome iken compiz demiş sizde zaten compiz aktif.

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: ata1 - 10 Ağustos 2016 - 17:00:14
kod değil komuttur kullandıklarımız. Arkadaşım şunu demek istedi o kişi gnome iken compiz demiş sizde zaten compiz aktif.
Tmm komut olsun

ata1

mhmtismlylmz

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: Faker - 09 Ağustos 2016 - 16:47:06
Meğer kullandığım Ubuntu 16.04 Unity ile çalışıyormuş. Vermiş olduğun komut Gnome içinmiş. Biraz araştırma ile Gnome yükledim çok şık bir görüntüsü var hayran kaldım doğrusu, çok uzun bir süredir Windows kullanıyorum Linux'a bir bakıyım demiştim çok sevdim. Zamanla öğrenirim sanırım. İlginiz için teşekkür ederim...

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-gnome-*

Kullandığım komutlar bu şekilde.

ata1

yukarıda bizde bunu anlattık yada anlatmaya çalıştık gnome komutu ve untıy kullanıyorsun compiz yuklü zaten dememizde ki amaç buydu

mhmtismlylmz

Alıntı yapılan: ata1 - 12 Ağustos 2016 - 00:25:46
yukarıda bizde bunu anlattık yada anlatmaya çalıştık gnome komutu ve untıy kullanıyorsun compiz yuklü zaten dememizde ki amaç buydu
iyide compiz ne ben bilmiyorum ki, Ubuntu'ya yeni geçtim yani Linux ile ilgili pek pratik ve teorik bilgim yok.

ata1