[Çözüldü] SSHFS için kaynak bulamıyorum

Başlatan afeser, 11 Haziran 2016 - 13:38:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

afeser

Merhaba herkese. SSHFS programını okuldaki sanal bilgisayara yüklemeye çalışıyorum (daha önce de konusunu açmıştım home dizininde kota var) ama root erişimim olmadığı için direk sudo apt-get install yapamıyorum. GitHub üzerinden buldum tar.gz ile indirdim ama içinde configure yok onun yerine configure.ac var o da direk çalıştırılmıyor. Internette baktım biraz autoconf diye bir kütüphane varmış bunu yükledim autoconf çalıştırınca

configure.ac:3: error: possibly undefined macro: AM_INIT_AUTOMAKE
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
configure.ac:4: error: possibly undefined macro: AM_CONFIG_HEADER
configure.ac:7: error: possibly undefined macro: AM_PROG_CC_C_O
configure.ac:46: error: possibly undefined macro: AM_CONDITIONAL

böyle bir hata verdi. autoconf --install belki işe yarar demişler internette onu yaptım bu sefer de ./configure dediğimde install.sh veya install-sh yok diyor. Biraz daha aradım birkaç tane daha kütüphane çıktı. Onları yükleyecektim ama şimdi de kota sıkıntısı geliyor. Paketler 1.4 MB civarı ama açılınca 30 MB oluyor.(sanırım sözlük boyutu çok büyük(aslında sözlük boyutu mu bilmiyorum hani diski parçalara bölüyoruz ya onu demeye çalıştım  :) ))

Şimdi sorum şu acaba ben bunu bildiğimiz ./configure haliyle indirebilir miyim?

wget http://sourceforge.net/projects/fuse/files/sshfs-fuse/2.5/sshfs-fuse-2.5.tar.gz/download

Böyle bir şey buldum ama siteye gidince GitHub bak istersen bizde yok diyor.
Veya alternatif bir program var mı?
Eğer hiç biri olmuyorsa kendi programımı yazmak çok mu zor olur? Henüz başlangıç seviyesindeyim.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Kusura bakmayın biraz uzun oldu kısaca sshfs yükleyemiyorum  :D
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

heartsmagic

@afeser, mesele configure olanı bulman değil burada. Git üzerinden aldığın dizinde önce  autoreconf -i yürütürsen derleme için hazır olur, senin tabirinle configure falan oluşur. Mesele bu değil ama, sen bir şeyleri derlemek istiyorsun bunun için de geliştirme kütüphanelerine ihtiyacın olacaktır. Haliyle bunların da kurulması gerekiyor derleme yapılacak ortama. Ne eksikse sıradan kurman gerekiyor kısacası. root değilsin, kendi dizinine kuruyorsun büyük ihtimalle. Yer sorunun da varsa el mahkum birini derleyip kurduktan sonra temizlik yapacaksın. Sonra devam edeceksin. Çok ama çok zahmetli bir süreç olur bu.

O ortamda sırf bu gibi durumlar yapılmasın diye sınırlama koyuluyor zaten. Hani zorlamaya gerek yok bence. Elinin altında bir sunucu olsun istiyorsan Gtihub'ın öğrenci paketine bak. Yok, amacın başka bir şeyse dediğim gibi zahmetli bir sürecin içine girmiş olacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

afeser

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Haziran 2016 - 14:08:55

O ortamda sırf bu gibi durumlar yapılmasın diye sınırlama koyuluyor zaten. Hani zorlamaya gerek yok bence. Elinin altında bir sunucu olsun istiyorsan Gtihub'ın öğrenci paketine bak.
anladim hocam tesekkur ederim.
peki bu ogrenci paketi ile nasil sunucuya erisim saglayabilirim? Ozelliklerine baktim ancak microsoft azure disinda sanal makineyle ilgili bir servis goremedim. Microsoft azure de zaten sanal makine icin ayri paket istiyor sanirim.
bir de onaylama islemi ortalama ne kadar suruyor?

You have an outstanding discount request for @afeser. We will get back to you soon

Dunden beri bu mesaj geliyor tekrar denedigimde.
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

dexter

github öğrenci paketinde 50 dolarlık digital ocean kredisi veriliyor. en azından sitelerinde öyle yazıyor :)

heartsmagic

Bildiğim kadarıyla fazlaca uzun sürmüyor ve @dexter'ın dediği gibi 50$ kredin oluyor. DO'daki en ucuz sunucu aylık 5$, 10 ay demektir bu. Başka bir başlıkta da söylediğim gibi aylık 5$ dolar demek, bir paket sigara, üç fincan kahve, bir orta ölçekli yemek demek. Öğrenci için bile karşılanabilir bir durum yani :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.