[Çözüldü] Panelden Bilgisayarı kapat seçeneği oturumu kapatıyor

Başlatan ubuntupardus, 30 Nisan 2016 - 10:37:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntupardus

Bu sorun bende 14.04 sürümünde de vardı. Panelden "bilgisayarı kapat" seçeneğini tıkladığımda oturumu kapatıyor. Sonra tekrar kilitleme ekranında panelden "bilgisayarı kapat" seçeneğini tıklıyorum öyle bilgisayarı kapatabiliyorum. İşin ilginç tarafı bu sorun ubuntu'yu ilk kurduğumda olmuyordu. Sonradan olmaya başladı.

Aynı şekilde eski sürümde de ilk başlarda olmamıştı. Sonradan oluştu. Eski sürümde bu sorun arada kendiliğinden kayboluyordu, geri geliyordu. Nasıl çözebilirim? Sizlerde de bu sorun var mı? (Şuan 16.04 kullanıyorum)

ata1

ubuntupardus

heartsmagic

Kendisini kapat, başlangıçta çalışmasın yani. Sonra oturumu kapatıp aç ve makineyi normal şekilde kapatmayı dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Plank'ı kapatıp "bilgisayarı kapat" a tıkladığımda sorun olmuyor. Fakat plank açıkken olmuyor. Aynı şey cairo-dock kullandığımda da oluyordu. Bir çözümü yok mu?

heartsmagic

Çözer mi bilmiyorum, bir ara Cairo için denetmiştik ama bu eski çözümler iş görmüyordu.

gedit ~/.config/autostart/plank.desktop

ile dosyayı aç. gedit yerine metin düzenleyici neyse onu kullanırsın ya da doğrudan nano ile yaparsın.

Dosyaya şunu ekleyeceksin:
Alıntı YapX-GNOME-Autostart-Delay=20

Şu satırdan sonra eklersin:
Alıntı YapX-GNOME-Autostart-enabled=true

İşe yaraması için oturumu kapatıp aç. Plank biraz geç başlar ama başlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Haziran 2016 - 03:05:03
Çözer mi bilmiyorum, bir ara Cairo için denetmiştik ama bu eski çözümler iş görmüyordu.

gedit ~/.config/autostart/plank.desktop

ile dosyayı aç. gedit yerine metin düzenleyici neyse onu kullanırsın ya da doğrudan nano ile yaparsın.

Dosyaya şunu ekleyeceksin:
Alıntı YapX-GNOME-Autostart-Delay=20

Şu satırdan sonra eklersin:
Alıntı YapX-GNOME-Autostart-enabled=true

İşe yaraması için oturumu kapatıp aç. Plank biraz geç başlar ama başlar.

Teşekkürler sorun çözüldü. Geç başlama konusunda da "Delay=5" olarak ayarladım sıkıntı yok. Sağolun.

Reverser

Çözülen başlıklarımız için: [1] cozuldukonusu

XFCE ROCKS !