Uefi modunda ubuntu kurmak windowsun yanına

Başlatan bossclown, 23 Mart 2016 - 11:54:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bossclown

Arkadaşlar ben windowsun yanina ubuntu kurucam uefi modunda fakat wiki sayfasinda karisik anlatilmis anlamadim basit bir dilde anlatabilecek varmi veya videosu varmi

uçbirim2002

Bldiğm kadarıyla UEFI olarak kurmak için özel bir şey yapmana gerek yok. USB ile kurulum yapıcaksan Windows tarafın da Rufus ile "UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm Düzeni" veya diskin MBR ise "UEFI Bilgisayarlar için MBR Bölüm Düzeni" ni seçiceksin. DVD ile kurulum yapmadığım için bilmiyorum o yüzden o konu hakkında fikrim yok. USB ye yazdırdıktan sonra UEFI modun da bilgisayarı USB den başlat. Bu kadar. Siyah bir ekran gelecek ve en üstte olan "Install Ubuntu" yu seçip kuruluma başla. Ben böyle yapmıştım.
Hello!

tefoski

- Bu anlatımı karmaşık bir konu,
- öncelikle bilgisayarını DVD veya USB disk'den başlatma işlemini çözümlemelisin,
- Bunu sağlaman için;  " Windows 8 - 10 yüklü bir sistemde UEFI (BIOS) ayarına erişim ",
- veya " boot menu "  ayarlarının halletmelisin ...
- Sonrası kolay .
BirDost

heartsmagic

Viki'deki anlatımın anlamadığın kısmı neresi? Takıldığın noktanın ne olduğunu sor ki o konuda yardımcı olmaya çalışalım. Videolu anlatım daha kolay olmayacaktır, kaldı ki o işin videolu anlatımı olmaz. Söylediğim gibi, kafana takılan neresi ise onu sor, oradan devam edelim. Fazlaca zor bir mevzu yok esasında, USB'ye ISO yakılacak, BIOS gibi olan kısımda Vikide anlatılan ayarlar halledilecek, kurulum yapılacak sonrasında Boot-Repair ile Grub güncellenecek.

Eğer makinede özel bir sıkıntı yoksa birçok insan bu şekilde sorun olmadan kuruyor. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.