CD içindeki .exe dosyası sorunu

Başlatan Dorabeon, 07 Mart 2016 - 20:35:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dorabeon

Merhabalar. Elementary OS kullanıyorum. Wine yükledim fakat CD'min içindeki exe dosyasını açamıyor. Bunu nasıl açabilirim?

heartsmagic

Ne CD'sidir bu? Açmaya çalıştığında ne oluyor?
Wine ne yazık ki her şeyi çalıştıramaz, bu çok normal zira birçok uygulama geri mühendislik ile çalıştırılıyor. Kıyıda köşede özel şeyler gerektiren uygulamaların çalışmaması normal.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Dorabeon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Mart 2016 - 22:40:00
Ne CD'sidir bu? Açmaya çalıştığında ne oluyor?
Wine ne yazık ki her şeyi çalıştıramaz, bu çok normal zira birçok uygulama geri mühendislik ile çalıştırılıyor. Kıyıda köşede özel şeyler gerektiren uygulamaların çalışmaması normal.
Aslında benim değil, kardeşim aldığı soru bankasının içinden bu CD çıktı soruları anlatması için o da yapamadığı soruları bakıyordu CD'den ama dün olmadı dediğim gibi. Sorun da bir şey yok sadece: "Ciddi bir problemle karşılaştı ve bu durumdan dolayı özür dileriz diyor."

seron

Öyle çalışmaz. İçinde macromedia flash (.swf) dosyaları vardır CD'nin. Eğer dediğim gibiyse Gnash adlı yazılımı yazılım merkezinden kurup onunla açın. Büyük ihtimalle çalışacaktır. Exe dosyası onları düzgün ve sıralı şekilde açması için konuyor genellikle.

Dorabeon

Alıntı yapılan: seron - 08 Mart 2016 - 17:29:28
Öyle çalışmaz. İçinde macromedia flash (.swf) dosyaları vardır CD'nin. Eğer dediğim gibiyse Gnash adlı yazılımı yazılım merkezinden kurup onunla açın. Büyük ihtimalle çalışacaktır. Exe dosyası onları düzgün ve sıralı şekilde açması için konuyor genellikle.
Hocam olmadı ya. Onunla açmayı deneyince hiç tepki vermiyor bu sefer.

heartsmagic

Dorabeon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mart 2016 - 20:08:09
CD'nin içinde neler var?

Soruların video anlatımlarının olduğu klasörler var ama kategorize edilmemiş bir şekilde.

heartsmagic

Dizinlerin içinde neler var peki?

Dorabeon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mart 2016 - 21:31:41
Dizinlerin içinde neler var peki?
Videolar var ama karışık bir şekilde. Neyin ne olduğunu anlayamıyorsun.

heartsmagic

Anladım. Wine'ı uçbirimden çalıştıralım diyeceğim ama aygıtları nasıl tanımladığını bilmiyorum.

wine /falanca/felanca/9.SINIF.exe
dememiz gerekiyor. O dizinin yam yolu nedir? ctrl+l dersen üst tarafta görünüyor olması lazım.

Dorabeon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mart 2016 - 22:06:31
Anladım. Wine'ı uçbirimden çalıştıralım diyeceğim ama aygıtları nasıl tanımladığını bilmiyorum.

wine /falanca/felanca/9.SINIF.exe
dememiz gerekiyor. O dizinin yam yolu nedir? ctrl+l dersen üst tarafta görünüyor olması lazım.
Dediğinizi yaptım, .NET eklentilerini falan kurdu. Kurduktan sonra tekrar açtım terminalden yine aynı hatayı verdi.

heartsmagic

heartsmagic

Ekran görüntüsü koyma, hatayı kopyala ve buraya yapıştır, sonrasında da kod etiketi kullan: kodetiketi
Hatayı araştırmak isteyenler için böylesi daha iyi, ayrıca forum dizinine de girmiş olur :)

Dorabeon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mart 2016 - 22:47:38
Ekran görüntüsü koyma, hatayı kopyala ve buraya yapıştır, sonrasında da kod etiketi kullan: http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi
Hatayı araştırmak isteyenler için böylesi daha iyi, ayrıca forum dizinine de girmiş olur :)
p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/p11-kit-trust.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/p11-kit-trust.so: cannot open shared object file: No such file or directory
p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: cannot open shared object file: No such file or directory
fixme:wtsapi:WTSRegisterSessionNotification Stub 0x10092 0x00000000
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x1486c8,0x32f968: stub
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x149688,0x32f898: stub
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x149068,0x32f6f8: stub
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x151610,0x32f898: stub
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x151628,0x32f898: stub
fixme:wincodecs:PngDecoder_Block_GetCount 0x1678e8,0x32f898: stub
err:ole:CoGetClassObject class {6bf52a52-394a-11d3-b153-00c04f79faa6} not registered
err:ole:create_server class {6bf52a52-394a-11d3-b153-00c04f79faa6} not registered
err:ole:CoGetClassObject no class object {6bf52a52-394a-11d3-b153-00c04f79faa6} could be created for context 0x5
wine: Unhandled exception 0x0eedfade in thread 9 at address 0xcd816c80:0x7b83aace (thread 0009), starting debugger...
err:seh:setup_exception_record stack overflow 1152 bytes in thread 0009 eip 7bc4050f esp 00230eb0 stack 0x230000-0x231000-0x330000
bora@bora-Lenovo-G580 ~ $ Process of pid=0008 has terminated
No process loaded, cannot execute 'echo Modules:'
Cannot get info on module while no process is loaded
No process loaded, cannot execute 'echo Threads:'
process  tid      prio (all id:s are in hex)
0000000e services.exe
0000001e    0
0000001d    0
00000018    0
00000016    0
00000014    0
00000010    0
0000000f    0
00000012 winedevice.exe
0000001c    0
00000019    0
00000017    0
00000013    0
0000001a plugplay.exe
00000020    0
0000001f    0
0000001b    0
00000021 explorer.exe
00000023    0
00000022    0
winedbg: Internal crash at 0x7ebdb0b5
^C
bora@bora-Lenovo-G580 ~ $

Tamamdır. Bir daha öyle yaparım. :)

heartsmagic

Wine işi de karışık, hata okuması da zor benim için :)
Sanırım buradaki mesele şu:
err:ole:CoGetClassObject Bunu da biraz araştırınca sanki olay .NEt tarafına çıkıyor gibi. dotnet20 diye geçiyor sanırım Wine tarafında paket. Playonlinux ile kurulabilir belki eksik paketler.

Dorabeon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mart 2016 - 23:07:40
Wine işi de karışık, hata okuması da zor benim için :)
Sanırım buradaki mesele şu:
err:ole:CoGetClassObject Bunu da biraz araştırınca sanki olay .NEt tarafına çıkıyor gibi. dotnet20 diye geçiyor sanırım Wine tarafında paket. Playonlinux ile kurulabilir belki eksik paketler.
Deneyeyim bir o zaman.

seron

Dene.
Ama benim aklıma takıldı: Gnash ile exe'yi değil; klasörlerin içindeki flaş formatındaki medyaları okutacaktın. Dediğim gibi yaptın, olmadı de'mi?
Yanıtın "Evet" ise wine ile çözmeye çalışın.

Dorabeon

Alıntı yapılan: seron - 09 Mart 2016 - 17:00:57
Dene.
Ama benim aklıma takıldı: Gnash ile exe'yi değil; klasörlerin içindeki flaş formatındaki medyaları okutacaktın. Dediğim gibi yaptın, olmadı de'mi?
Yanıtın "Evet" ise wine ile çözmeye çalışın.
Flash formatında medya yok ki sadece anlamsız bir şekilde konumlandırılmış videolar var, ayrıca playonlinux olayını anlayamadım. Tam olarak ne yapmam lazım?

seron

Anlamsız şekilde konumlandırılmış video ne demek, onu anlayamadım.
Play on linux konusunda @heartsmagic yardımcı olacak. Kendisi genellikle akşam veya daha geç saatlerde giriş yapıyor, ona göre bekleyin.
Bir de şu videolar nerede, ne uzantıda? vaktiniz varsa bir ekran görüntüsü yükleyebilir misiniz size zahmet?
Play on linux, özellikle oyun dosyalarının çalıştırılmasını sağlayan bir wine eklentisidir. (yazılım merkezinde var. kuruyorsunuz, CDyi açıp exe dosyasına sağ tıklatıp birlikte aç > playonlinux yapıyorsunuz) Çok kez çalıştırılamayan exe dosyalarını çalıştırmaya da yardımcı olduğu görülmüştür. Fakat, bu başlatılabilir eğitim CDlerinde Wine olsun playonlinux olsun bunlar çoğu kez başarısız oluyor. benim elimde bazı eğitim setleri var; aynen dediğinize benzer bir mantıkla çalışıyor, ben size önerdiğim yöntemle videoları açabiliyorum, ondan dedim.

Siz şimdi biraz daha akşam olmasını bekleyin, yanılmıyorsam heartsmagic 21.00den itibaren geliyor.

Dorabeon

Alıntı yapılan: seron - 09 Mart 2016 - 18:19:26
Anlamsız şekilde konumlandırılmış video ne demek, onu anlayamadım.
Play on linux konusunda @heartsmagic yardımcı olacak. Kendisi genellikle akşam veya daha geç saatlerde giriş yapıyor, ona göre bekleyin.
Bir de şu videolar nerede, ne uzantıda? vaktiniz varsa bir ekran görüntüsü yükleyebilir misiniz size zahmet?
Play on linux, özellikle oyun dosyalarının çalıştırılmasını sağlayan bir wine eklentisidir. (yazılım merkezinde var. kuruyorsunuz, CDyi açıp exe dosyasına sağ tıklatıp birlikte aç > playonlinux yapıyorsunuz) Çok kez çalıştırılamayan exe dosyalarını çalıştırmaya da yardımcı olduğu görülmüştür. Fakat, bu başlatılabilir eğitim CDlerinde Wine olsun playonlinux olsun bunlar çoğu kez başarısız oluyor. benim elimde bazı eğitim setleri var; aynen dediğinize benzer bir mantıkla çalışıyor, ben size önerdiğim yöntemle videoları açabiliyorum, ondan dedim.

Siz şimdi biraz daha akşam olmasını bekleyin, yanılmıyorsam heartsmagic 21.00den itibaren geliyor.

Yani dersler ve konular numaralar ile adlandırılmış fakat bir sırası yok keza klasör içindeki videolara tıklayınca açılmıyor da.

seron

Basit .mp4 video dosyaları gibi görünüyorlar. Eğer H264 kodekleri ile kodlanmışlarsa sisteminizde "ubuntu kısıtlı ilaveleri" kurulu olmalı.
Gnash'a gerek kalmadı. Eğer ille de exe'yi çalıştırarak kullanmam şart değil derseniz, VLC player kodekleri ile kurulu gelir ve bu oynatıcıda açılır tahmin ediyorum. Videos, yukarıda belirttiğim paket kurulu olmadan açamaz.

İlle de exe derseniz, dediğim gibi heartsmagici, ya da işi bilen başka bir arkadaşın yanıtını bekleyeceğiz demektir.

Dorabeon

Alıntı yapılan: seron - 09 Mart 2016 - 18:42:13
Basit .mp4 video dosyaları gibi görünüyorlar. Eğer H264 kodekleri ile kodlanmışlarsa sisteminizde "ubuntu kısıtlı ilaveleri" kurulu olmalı.
Gnash'a gerek kalmadı. Eğer ille de exe'yi çalıştırarak kullanmam şart değil derseniz, VLC player kodekleri ile kurulu gelir ve bu oynatıcıda açılır tahmin ediyorum. Videos, yukarıda belirttiğim paket kurulu olmadan açamaz.

İlle de exe derseniz, dediğim gibi heartsmagici, ya da işi bilen başka bir arkadaşın yanıtını bekleyeceğiz demektir.
Onun kurulu olup olmadığını anlayamadım ama zaten dediğim gibi videolar karışık olduğu için yani .exe dosyasını kullanmak zorunda olduğum için sanırım heartsmagic'i bekleyeceğiz. :D

heartsmagic

Açıkçası Wine ile pek içli dışlı değilim, Playonlinux demişim ama dotnet20 için yanlış yönlendirme yapmış olabilirim. winetricks de olabilir o işi gören. 
winetricks dotnet20ne diyor?