Ubuntu`da Karşılaştığım Tuhaf Sorunlar

Başlatan merhaba1975, 28 Şubat 2016 - 16:03:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merhaba1975

arkadaşlar merhaba

şimdi bazılarınızın komiğine gidecek çünkü çok basit bir sorun; var olan programa ulaşamıyorum, 7zip programı bilgisayarımda kurulu, ancak ne sağ tıklayınca çıkan menüde görünüyor nede başlat menüsünden aratıyorum yok bulunamıyor. (windows`da böyle bir sorunla karşılaşmamıştım) program kurulum programına gidiyorum, bu program bilgisayarınızda zaten kurulu diye belirtiyor

ikinci sorunum ise harddiskteki verilerim abartı şekilde artması 10 küsür 1-2 gb`lık sinema filmi kayıtlı bunun dışında birkaç fotoğraf kayıtlı, 2 tane 5 gb`lık oyun kayıtlı, ama harddikte 200 gb`ın üstünde veri kayıtlı görünüyor, üstelik 2. ubuntu kurdum aynı sorun onda da var.

bu kadar veri bir anda olmuyor yavaş yavaş oluyor, ben çok az veri kayıt ettiğim halde abartılı veri kayıt ediliyor gözüküyor, misal ben o gün 1 gb veri kayıt ettiysem 20 gb veri kayıt edilmiş görünüyor, hergün böyle olunca; veri doluluğu kısa sürede 200 gb`ı aştı

ekremsenturk

Arşiv yöneticisi tarafından kullanılıyor. Tüm Arşiv dosyaları varsayılan yönetici ile açılır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Şubat 2016 - 17:25:03

İkinci sorunun için, Veri doluluğunu nereden okuyorsun? Sinema videoları HD kalitesinde mi? Bir dosyanın boyutunu öğrenmek için, dosya üstüne sağ tıkla ve özellikleri aç. Sıradan bir DVD filmi 4 GB, Bir VCD 700 MB.

merhaba1975

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 28 Şubat 2016 - 17:18:01
Arşiv yöneticisi tarafından kullanılıyor. Tüm Arşiv dosyaları varsayılan yönetici ile açılır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Şubat 2016 - 17:25:03

İkinci sorunun için, Veri doluluğunu nereden okuyorsun? Sinema videoları HD kalitesinde mi? Bir dosyanın boyutunu öğrenmek için, dosya üstüne sağ tıkla ve özellikleri aç. Sıradan bir DVD filmi 4 GB, Bir VCD 700 MB.

cevabınız için çok teşekkür ederim ancak arşiv yöneticisi çok sorunlu çalışıyor

grayloop

Arşiv yöneticisini kullanmak istemiyorsanız depodan Ark yükleyebilirsiniz. Disk verileri için de Disk Kullanımı Çözümleyici kullanabilirsiniz, sisteme kuruludur zaten.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

merhaba1975

Alıntı yapılan: grayloop - 28 Şubat 2016 - 17:58:56
Arşiv yöneticisini kullanmak istemiyorsanız depodan Ark yükleyebilirsiniz. Disk verileri için de Disk Kullanımı Çözümleyici kullanabilirsiniz, sisteme kuruludur zaten.
cevabınız için çok teşekkür ederim

bi deneyeyim