Video Dönüştürücüler

Başlatan geryildirim, 30 Ocak 2016 - 20:48:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geryildirim

Sizce en randımanlı video ve ses dönüştürücü programı hangisidir?

Şurda bir yazı var, ama ben sizin tecrübelerinizle sabit bilgi edinmek istedim:

http://techapple.net/2015/05/top-7-free-video-converters-for-linux-to-convert-videos-on-gnu-linux-ubuntu-linux-mint-fedora/

seron

@geryıldırım,
test etmeden hangisinin daha randımanlı(verimli, performanslı) olduğu anlaşılamaz. test etmelisiniz. ben oradaki yazılımların birçoğunu denedim ve VLC de karar kıldım. Tavsiye edp etmemek konusunda ise kararsızım; çünkü randıman derken neyi kastettiğiniz önemli.

turkerataturk

Alıntı yapılan: seron - 30 Ocak 2016 - 20:54:50
@geryıldırım,
test etmeden hangisinin daha randımanlı(verimli, performanslı) olduğu anlaşılamaz. test etmelisiniz. ben oradaki yazılımların birçoğunu denedim ve VLC de karar kıldım. Tavsiye edp etmemek konusunda ise kararsızım; çünkü randıman derken neyi kastettiğiniz önemli.

Vlc dönüştürme yapıyor mu ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: mustangank - 31 Ocak 2016 - 00:39:38
Vlc dönüştürme yapıyor mu ?
Evet yapıyor @mustang ilk menu olan ortam menusunde var.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

seron

uçbirim2002

Hello!

ahmet_matematikci

@geryildirim programları denediniz mi yada sorununuz çözüldü mü?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

seron

Uygun olduğunda bakacaktır.
Bu arada bir yol daha önereyim:

Videolaro dönüştürmede VLC ve diğer "converter" yazılımları kullanılabileceği gibi, Video editörlerinden de faydalanılabiliyor.
Şöyle:
Atıyorum, openshot yüklü olsun. Yazılımı açalım;
Dönüşecek videoyu içine sürükleyelim (import)
Daha sonra videoyu film süreci (timeline/sequence) çubuğuna sürükleyelim.
Daha sonra da sanki filmi editlemişiz de işimiz bitmiş gibi "görüntüyü ver" düğmesine basalım.
Açılan penceredeki seçeneklerden istediğimiz ayarları seçerek "deh!" diyelim :)
Bitti gitti...

Bu işlev, Kdenlive, Avidemux gibi editörlerle de yapılabiliyor.
Talep gelirse bununla ilgili bir anlatım yapabilirim.

geryildirim

Geri dönüşteki gecikme izin çok özür dilerim.

@seron haklı. Diğerlerinin içinde en yeteneklisi VLC görünüyor. Videonun kaldığı yeri unutmadığı için genellikle SMplayer kullanıyorum. Dolayısıyla VLC'nin yeteneklerini atlamışım.

Yalnız:

1. VLC'de alt yazı gömme başarısız oldu. Herhangi bir videoya herhangi bir alt yazı ile denedim olmadı. İsimlerinin aynı veya farklı olması sonucu değiştirmedi. Bir yerde hata yapıyor olabilirim veya yanlış anlamışımdır, bilmiyorum.

2. OpenShot ile export seçenekleri kısıtlı gibi görünüyor, öyle mi?

3. OpenShot'ı denediğimde Effects seçeneği gördüm. Bu dönüştürmede kullanılabiliyor mu?

Doğrusu ayrıntılı bir OpenShot incelemesi çok iyi olurdu.

Sağol,@seron.

seron

Alıntı yapılan: geryildirim - 03 Şubat 2016 - 16:31:46
Geri dönüşteki gecikme izin çok özür dilerim.

@seron haklı. Diğerlerinin içinde en yeteneklisi VLC görünüyor. Videonun kaldığı yeri unutmadığı için genellikle SMplayer kullanıyorum. Dolayısıyla VLC'nin yeteneklerini atlamışım.

Yalnız:

1. VLC'de alt yazı gömme başarısız oldu. Herhangi bir videoya herhangi bir alt yazı ile denedim olmadı. İsimlerinin aynı veya farklı olması sonucu değiştirmedi. Bir yerde hata yapıyor olabilirim veya yanlış anlamışımdır, bilmiyorum.

2. OpenShot ile export seçenekleri kısıtlı gibi görünüyor, öyle mi?

3. OpenShot'ı denediğimde Effects seçeneği gördüm. Bu dönüştürmede kullanılabiliyor mu?

Doğrusu ayrıntılı bir OpenShot incelemesi çok iyi olurdu.

Sağol,@seron.
1-Dürüst olayım, ben hiç altyazı gömmedim VLC'de. Dolayısıyla o konuda yardımcı olamayacağım ama belki VLC altyazı seçiyordur; hani bazılarının uzantısı .srt bazılarının başka uzantıda oluyor, belki srt'ye karşı allerjisi var, ama diğerlerini seviyordur ya da tam tersi...

2-Openshot'da export seçenekleri kısıtlıdır; amaç, belli standartlarda çıktı verebilmektir. Mesela DVD formatında çıktı, 720p veya 1080p ayarında çıktı gibi... Doğru.

3-Openshot'daki effects(etkiler)seçeneği görüntüye ilginç etkiler katar. Dönüştürmeyle alakası yoktur; dönüştürme süresini uzatması dışında. (videoya bindirilen her efekt, her işlem, render gerektirdiği için videonun export sürecini uzatır, işlemciyi bu aşamada zorlar. O yüzden video kurgusu yapılacak makineler genellikle özel toplanır.)

"Doğrusu ayrıntılı bir OpenShot incelemesi çok iyi olurdu."

Buyrun:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49883.0
Çok ayrıntılı değil ama neyin ne olduğunu anlatır.

geryildirim

Galiba eksik demişim, @seron, verdiğin linki biliyorum. Videolarını da hard diskime indirmiştim zaten.

Ben işte o effectleri ve başka seçenekleri filan kullanabilme imkanlarını da anlatan daha ayrıntılı bir tanıtımı kastetmiştim.

Tabii istemesi kolay  :D

Teşekkürler...

Not: Bu arada UbuntuStudio hakkındaki fikrin nedir? Yani Ubuntu yerine Studio kurmak ile Ubuntu üzerine video-ses programları yüklemek arasında bir fark var mı?

seron

Alıntı yapılan: geryildirim - 03 Şubat 2016 - 18:18:13
Galiba eksik demişim, @seron, verdiğin linki biliyorum. Videolarını da hard diskime indirmiştim zaten.
Videoları indirebilirsiniz. Ama başkalarıyla paylaşmak amacıyla başka sayfalara yüklemenize izin vermiyorum.

"Ben işte o effectleri ve başka seçenekleri filan kullanabilme imkanlarını da anlatan daha ayrıntılı bir tanıtımı kastetmiştim."

Daha ayrıntılı video youtube'da vardır diye tahmin ediyorum. O konu başlığında bazı efektlerde sorunlar olduğunu yazmıştı birisi. Efekti kullanmak kolay. İlgili efekti videoya sürüklüyorsunuz, bu kadar. Bunun dışında fazla imkan yok o yazılımda. Dolayısyla daha detaylı tanıtıma şahsen gerek duymuyorum. Zaten yazılımı kurcaladıkça mantığını kolayca çözersiniz. MS Moviemaker gibi basittir.

"Not: Bu arada UbuntuStudio hakkındaki fikrin nedir? Yani Ubuntu yerine Studio kurmak ile Ubuntu üzerine video-ses programları yüklemek arasında bir fark var mı?"
Ubuntu studioyu ben denedim. Bir müddet kullandıktan sonra bana göre olmadığına karar vererek Mint'e geçtim.

Ubuntu studio kurmak ile Ubuntu üzerine yazılım kurmak arasında evet fark var:
Bir defa ubuntu kurduktan sonra yazılımların kurulması ve düzenlenmesi bazen epey sorunlu olabiliyor. Daha geçtiğimiz günlerde "Ardour" ses yazılımını kurdum ama JACK yapılandırma sorunu -ya da her ne ise- onu yapamadığımdan çalıştıramadım. Bir sorundan ötürü sistemimi formatladım, yeniden kurdum, sonuç yine aynı.

Rosegarden, ve buna benzer yazılımlarda da benzer sorunlar oluyor ve sorunları çözebilmek için profesyonellerden ardım alıp uğraşmak başka bir dert. Tabi ortada bunlardan anlayan profesyonel varsa...

Sonra şu hydrogene diye bir davul yazılımı vardı. Sistemime kurulmak için önemli kodek eklentilerimi silmeyi teklif edince bilinçsizce kabul ettim. Sonrasında işler karıştı ve düzelteceğim derken sistem çöktü!

Oysa ubuntu studio'da tüm yazılımlar düzgünce kurulmuş, JACK eklentileri, ayarları düpdüzgün yapılmış, ardour'u, hydrogene'i kurulu ve sorunsuz olarak gelir; yani yapımcılar sana bunları çözerek DVD kurulumu hazırlar, verir.

Yalnız ben şu sorunlarla karşılaştım studio'da:
Sesle ve/veya videoyla ilgili birden fazla yazılımı aynı anda açarsan sesler kayboluyor, düzgün çalışmıyorlar. Yani yazılımlar mı çakışıyor, ya da bilmediğim başka bir sorun mu var, bilemedim. Sonra "bana göre olmadığına" kanaat getirerek kaldırdım. Bu sürüm Ubuntu studio 12.XX(?)LTS idi. Belki son sürümde sorunları çözmüşlerdir.

geryildirim

"Başkalarıyla paylaşmak amacıyla başka sayfalara yükleme" konusunda müsterih ol  :D

Ben sıradan bir ev kullanıcısıyım.

Ayrıntılı cevap için de çok teşekkür ederim.

Eğer multimedia çalışmaları yapılacaksa diskin ayrı bir bölümüne Studio kurmak ve sadece buna hasretmek daha iyi gibi görünüyor.

seron

Konu dağıldı ama benim şunu sormam gerekiyor: Ne yapacaksınız? Yani illa ki studio lazım değilse kurmayın; diğer video vb yazılımları iş görüyor ubuntu'da.
Ben sorunsuz çalışanların bir listesini vereyim, yine de siz bilirsiniz:

LMMS midi müzik yapma yazılımı davullu mavullu efektli
Audacity ses editörü ve kaydedicisi
Traverso  aynen
osmoma sound recorder ses kaydedici
kazam ekran kaydedici
bilimum ses ve video dönüştürücüleri
openshot ve kdenlive (diğerlerini detaylı incelemedim)

bunlar. amatör ve yarı-prof. çalışanlar için gayet yeterliler.
DÜZELTME: Sadece bu yazılımların sorunsuz olduğunu gördüğüm için bunları yazdım. Benzer bazı/birçok yazılımı denemediğim için listeye yazmadım.

geryildirim

Bilgiler yeterli. Tekrar teşekkürler...

Bu arada forumda kayıtlara geçmiş oldu.

Mutlaka ilerde de birilerine fikir verecektir.

seron

Düzeltme: Yanlış anlaşılmasın diye bir önceki iletimi düzenledim. Listedekiler sadece denediklerim.