Open Office Güncelleme ve Türkçe Dil Paketi

Başlatan osman35, 09 Aralık 2015 - 16:18:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osman35

Selamlar. Open Office 4.1.1 kullanıyorum. Programdan güncellemeye bastığımda 4.1.2 için resmi siteye yönlendirdi ve açılan sayfada " Download Full İnstallation " Download Language Pack " seçenekleri mevcut. Ben ikisini de ayrı ayrı indirdim masa üstüne. Ancak bu indirdiğim dosyaları nereye kurmam gerektiğini bulamadım. Eski konularda verilen çözüm linkleri iptal olmuş. Yeni sürümü Türkçe olarak kullanmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

seron

ubuntu yazılım merkezinde görünüyor mu osman? görünüyor ise bir denesene... eğer şart değil ilse Libreoffice ile devam edebilir ya da WPS office deneyebilirsin.

Muhtemelen tar.gz uzantılı dosyalar indirdin. bunların nasıl kurulduğunu ben de bilmiyorum fakat diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır. sisteminde synaptic package installer vardır; onu açıp "open office" diye aratırsan, listede görünüyor ise seçip kur diyebilirsin... genellikle güncel sürümü gösterir.

küçük bir bilgi daha vereyim ve aradan çekileyim; ben sistemimi ilk kurduğumda ofis paketi ingilizce geliyor ve internete bağlanıp güncellemeleri alınca ofis paketi de dahil herşey yavaş yavaş güncellenip Türkçe oluyor.

ekremsenturk

Dosyaların uzantıları .deb ise, üzerlerine çift tıklamak yeterli.

seron

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 09 Aralık 2015 - 16:43:18
Malesef site tar.gz paketi gönderiyor ekrem abi. belki paketin içinden .deb çıkar mı diye indiriyorum bakacağım şimdi...

osman35

Alıntı yapılan: seron - 09 Aralık 2015 - 16:37:56
ubuntu yazılım merkezinde görünüyor mu osman? görünüyor ise bir denesene... eğer şart değil ilse Libreoffice ile devam edebilir ya da WPS office deneyebilirsin.

Muhtemelen tar.gz uzantılı dosyalar indirdin. bunların nasıl kurulduğunu ben de bilmiyorum fakat diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır. sisteminde synaptic package installer vardır; onu açıp "open office" diye aratırsan, listede görünüyor ise seçip kur diyebilirsin... genellikle güncel sürümü gösterir.

küçük bir bilgi daha vereyim ve aradan çekileyim; ben sistemimi ilk kurduğumda ofis paketi ingilizce geliyor ve internete bağlanıp güncellemeleri alınca ofis paketi de dahil * her şey yavaş yavaş güncellenip Türkçe oluyor.

Masaüstü PC de kullanıyorum. İlk başladığımda ofis programında kasma ve buna bağlı olarak PC donma sorunu vardı.
LibreOffice ten kaynaklandığını düşünüp onu kaldırarak OpenOffice kurdum. Ancak sorun başkaymış bir şekilde düzelttim. Olan LibreOffice e oldu :)
Yaklaşık 7 8 aydır kullanıyorum ama hiç türkçe olmadı ofis programım. Ubuntu yazılım merkezinde ise çıkmıyor güncelleme.
Synaptic Package İnstaller ne olduğu bilmiyorum yüklü uygulamalarda bulamadım. Şuan tek çözüm tar.gz dosyalarını yüklemek sanırım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2015 - 16:52:48

Alıntı yapılan: seron - 09 Aralık 2015 - 16:46:13
Alıntı yapılan: ekremsenturk - 09 Aralık 2015 - 16:43:18
Malesef site tar.gz paketi gönderiyor ekrem abi. belki paketin içinden .deb çıkar mı diye indiriyorum bakacağım şimdi...

TR isimli bir klasör çıkıyor. Bu klasörün karşılığını sadece Başlangıç / Dosyalar / OpenOffice / TR şeklinde bulabildim. İndirdiğim klasörle değiştirmem hiçbir sonuç vermedi.
OPT / OpenOffice4 klasörü içerisinde TR klasörünü bulamadım. Doğru yerlere baktığımdan bile emin değilim tabiki.

ekremsenturk

Buradan Türkçe ve istenilen kurulum paketi şeklinde ve donanım seçeneği seçilerek indirilebiliyor : http://www.openoffice.org/tr/download/index.html

osman35

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 09 Aralık 2015 - 16:57:53
Buradan Türkçe ve istenilen kurulum paketi şeklinde ve donanım seçeneği seçilerek indirilebiliyor : http://www.openoffice.org/tr/download/index.html

Bende burdan indirmiştim zaten. tar.gz uzantılı dosya indiriyor. onları kurmam gerekli

seron

Güya ben aradan çekilecektim ama dayanamadım...

open office paketini indirdim. içini açtığımda bir sürü .deb uzantılı paket çıktı ve hangisine tıklatsam, gdebi package installer "bağımlılık sağlanamadı" hatası vererek kurulumu reddediyor.

sorunun ne olduğunu belirlemek ve çözmek gerekir aslen ama şöyle yapsak olur mu:
Ubuntu yazılım merkezinden libreoffice paketini tekrar kuralım ve kontrol edelim. muhtemelen ilk kurulum ingilizce olur, daha sonra Türkçeleştirmek biraz daha kolay olur...

ekremsenturk

Yazılım merkezi'nden gdebi paketini kurun, kuruluma devam edin.

-DıLgEş-

Bu deb paketlerinden hangisini kurmak istiyorsanız bir yere aktarın ve uçbirim ile;

sudo dpkg -i /nerede/bu/paket.deb

Eğer kurulursa senindir, kurulmazsa çıktıyı geç bağımlılıkları görelim..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

osman35

Alıntı yapılan: seron - 09 Aralık 2015 - 17:00:07
Güya ben aradan çekilecektim ama dayanamadım...

open office paketini indirdim. içini açtığımda bir sürü .deb uzantılı paket çıktı ve hangisine tıklatsam, gdebi package installer "bağımlılık sağlanamadı" hatası vererek kurulumu reddediyor.

sorunun ne olduğunu belirlemek ve çözmek gerekir aslen ama şöyle yapsak olur mu:
Ubuntu yazılım merkezinden libreoffice paketini tekrar kuralım ve kontrol edelim. muhtemelen ilk kurulum ingilizce olur, daha sonra Türkçeleştirmek biraz daha kolay olur...

libreoffice hiç kullanmadım yabancılık çeker miyim diye düşünüyorum. sürekli openoffice kullandığım için ona alıştım çünkü.
ubuntu yazılım merkezinden baktığımda her bir içeriği ayrı ayrı gösteriyor. word excel gibi yani. tek tek mi kurmam gerekir bunları.
openoffice güncellemesi bu kadar uğraştıracaksa libreoffice e geçmeye razıyım :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2015 - 17:17:21

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 09 Aralık 2015 - 17:10:52
Bu deb paketlerinden hangisini kurmak istiyorsanız bir yere aktarın ve uçbirim ile;

sudo dpkg -i /nerede/bu/paket.deb

Eğer kurulursa senindir, kurulmazsa çıktıyı geç bağımlılıkları görelim..

masaüstünde " Apache_OpenOffice_4.1.2_Linux_x86_langpack-rpm_tr.tar.gz " ve " Apache_OpenOffice_4.1.2_Linux_x86_install-rpm_tr.tar.gz " isminde 2 adet dosya indirdim resmi siteden. 4.1.2 sürümüne geçip Türkçe olarak kullanmak amacıyla. tam olarak hangi işlemi yapmam gerekiyor anlamadım. Hala acemi kategorisindeyim :(

-DıLgEş-

@seron'un dediği gibi içinde deb paketi yok mu bir Arşiv Yöneticisi programı ile aç..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

seron

sorun olmaz zaten libreoffice yazılımını yapanlar bir zamanlar openoffice'de çalışıyorlardı ve başka bir firma tarafından(sanırım oracle) satın alınıp, linuxcuları openofficeyi parayla satmakla tehdit edince kızıp ayrıldılar ve aynı programı biraz değiştirip geiştirerek libreofficeyi kurdular. zorluk çekmezsin herşeyiyle aynıdır.

terminai aç ve şuu yaz bakalım bir:
sudo apt-get install libreoffice
bunu girip şifre - enter yapıyorsun, temel paketleriyle tam olarak yükleniyor.

osman35

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 09 Aralık 2015 - 17:18:49
@seron'un dediği gibi içinde deb paketi yok mu bir Arşiv Yöneticisi programı ile aç..

hayır deb paketi bulamadım klasörün içeriğinde :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2015 - 17:32:20

Alıntı yapılan: seron - 09 Aralık 2015 - 17:24:00
sorun olmaz zaten libreoffice yazılımını yapanlar bir zamanlar openoffice'de çalışıyorlardı ve başka bir firma tarafından(sanırım oracle) satın alınıp, linuxcuları openofficeyi parayla satmakla tehdit edince kızıp ayrıldılar ve aynı programı biraz değiştirip geiştirerek libreofficeyi kurdular. zorluk çekmezsin herşeyiyle aynıdır.

terminai aç ve şuu yaz bakalım bir:
bunu girip şifre - enter yapıyorsun, temel paketleriyle tam olarak yükleniyor.

yükleme yapamadım sonuç şöyle ;
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Bunları düzeltmek için 'apt-get -f install' komutunu çalıştırmanız gerekebilir:
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
libreoffice : Bağımlılıklar: fonts-sil-gentium-basic ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libreoffice-base ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libreoffice-draw ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libreoffice-impress ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libreoffice-report-builder-bin ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libreoffice-avmedia-backend-gstreamer ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libreoffice-java-common (>= 1:5.0.2~) ama kurulmayacak
               Tavsiye ettikleri: libreoffice-gnome ama kurulmayacak ya da
                                  libreoffice-kde ama kurulmayacak
libreoffice-core : Bağımlılıklar: libreoffice-common (> 1:5.0.2) ama kurulmayacak
libreoffice-help-en-us : Bağımlılıklar: libreoffice-l10n-en-us
libreoffice-l10n-en-gb : Bağımlılıklar: libreoffice-common ama kurulmayacak
libreoffice-l10n-en-za : Bağımlılıklar: libreoffice-common ama kurulmayacak
libreoffice-l10n-tr : Bağımlılıklar: libreoffice-common ama kurulmayacak
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'clipgrab-team-ubuntu-ppa-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'webupd8team-ubuntu-tor-browser-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubun-tor-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'clipgrab-team-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'webupd8team-ubuntu-tor-browser-vivid.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubun-tor-ubuntu-ppa-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'clipgrab-team-ubuntu-ppa-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'webupd8team-ubuntu-tor-browser-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubun-tor-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'clipgrab-team-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'webupd8team-ubuntu-tor-browser-vivid.list.distUpgrade' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubun-tor-ubuntu-ppa-vivid.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: Karşılanmamış bağımlılıklar. 'apt-get -f install' komutunu paket seçeneği vermeden deneyin (ya da bir çözüm belirtin).
osman@osman-Pegatron:~$

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: osman35Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 17:18:49@seron'un dediği gibi içinde deb paketi yok mu bir Arşiv Yöneticisi programı ile aç..
hayır deb paketi bulamadım klasörün içeriğinde
İçini gormeden yorum yapmam zor, eger bir derlenecek dosya ise gerekli bagimliliklari kurup derlemeye calisiriz ancak guncellenmez sadece yeni surum kurulur.. Eger deb paketi olsa kisaca guncelleme yapabilirsiniz..

osman35

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 09 Aralık 2015 - 17:33:53
Alıntı yapılan: osman35Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 17:18:49@seron'un dediği gibi içinde deb paketi yok mu bir Arşiv Yöneticisi programı ile aç..
hayır deb paketi bulamadım klasörün içeriğinde
İçini gormeden yorum yapmam zor, eger bir derlenecek dosya ise gerekli bagimliliklari kurup derlemeye calisiriz ancak guncellenmez sadece yeni surum kurulur.. Eger deb paketi olsa kisaca guncelleme yapabilirsiniz..

tar.gz dosyasını masaüstüne çıkardığımda TR klasörü içerisinde Readmes , Licances , RPMS alt klasörleri mevcut. RPMS içeriğini resim olarak ekledim.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

-DıLgEş-

@ekremsenturk hocamizin verdigi linkten indirmeyi yanlis yapmis olabilirsin.. Oradan .deb olarak secmelisin..

osman35

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 09 Aralık 2015 - 17:49:05
@ekremsenturk hocamizin verdigi linkten indirmeyi yanlis yapmis olabilirsin.. Oradan .deb olarak secmelisin..

evet özürlerimi sunuyorum şimdi farkettim bende. tekrar deneyip cevap veriyorum

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: osman35Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 17:49:05@ekremsenturk hocamizin verdigi linkten indirmeyi yanlis yapmis olabilirsin.. Oradan .deb olarak secmelisin..
evet özürlerimi sunuyorum şimdi farkettim bende. tekrar deneyip cevap veriyorum
Özür dilemenize gerek yok herkes hata yapabilir. Hatasiz kul yoktur..

osman35

bahsettiğiniz paketi indirdim. ubuntu yazılım merkezini otomatik açıyor çift tıklayınca. gayet basit şekilde kurması gerekiyor. ancak bu kez başka problemle karşılaştım.

libre office kurmayı denemiştim ondan sonra karşılaştım bu problemle. kurduğum libreoffice ide kaldıramıyorum şuan aynı sıkıntı yüzünden

ubuntu yazılım merkezini açtığımda eklediğim 1. resim çıkıyor. onar dediğimde ise başarılı olamıyor. vazgeç diyip deb dosyasını kurmaya çalıştığımda ise 2. resimdeki olumsuz sonuç çıkıyor.

-DıLgEş-

Gerekli bağımliliklar saglanamadigindan dolayi ubuntu yazilim merkezi devre disi kaldi.. Onar butonuna tiklayin ama belki kurdugunuz libre office kaldirilabilir..

osman35

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 09 Aralık 2015 - 18:10:34
Gerekli bağımliliklar saglanamadigindan dolayi ubuntu yazilim merkezi devre disi kaldi.. Onar butonuna tiklayin ama belki kurdugunuz libre office kaldirilabilir..

ne yazık ki onar buttonu hiçbirşeyi çözmüyor. kurulu programlardanda kaldıramıyorum libreoffice. kilitlendim kaldım resmen

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: osman35Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 18:10:34Gerekli bağımliliklar saglanamadigindan dolayi ubuntu yazilim merkezi devre disi kaldi.. Onar butonuna tiklayin ama belki kurdugunuz libre office kaldirilabilir..
ne yazık ki onar buttonu hiçbirşeyi çözmüyor. kurulu programlardanda kaldıramıyorum libreoffice. kilitlendim kaldım resmen
O kadar hizli onarilmaz onar butonuna bastiktan sonra hata mi geldi?

osman35

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 09 Aralık 2015 - 18:14:20
Alıntı yapılan: osman35Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 18:10:34Gerekli bağımliliklar saglanamadigindan dolayi ubuntu yazilim merkezi devre disi kaldi.. Onar butonuna tiklayin ama belki kurdugunuz libre office kaldirilabilir..
O kadar hizli onarilmaz onar butonuna bastiktan sonra hata mi geldi?

evet bekleme süresinden sonra gelen görüntüyü ekledim. ayrıntılara bakınca libreoffice ile ilgili birşeyler yazıyor

-DıLgEş-