[Çözüldü] xen libxl.c:109:libxl_ctx_alloc

Başlatan ata1, 10 Kasım 2015 - 00:09:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

Valla bilemiyorum öyle bir sorun yaşamadım en iyisi onla ilgili yeni bir başlık aç, bu konuyu dağıtmayalım.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

cokomoko

''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ata1

gerek yok bios olmadan işime yaramıyor zaten 32 bit iso ben de yok  ;D neyse kolay gelsin

Reverser

Virtualbox boot sorunu için konuyu böldüm. O konudan devam etmek için: [1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49503.0

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

cokomoko

Evet xen sorununu da çözdüm, @heartsmagic'in söylediği sanırım doğru kapalı kaynak nvidia sürücüleri nedeniyle konsola düşemiyordum xen tanımlı kernelden açtığımda, bunu da lxdm servisi etkisizleştirerek anladım, çünkü ancak o zaman konsola düşebildim.Daha doğrusu journalctl sağolsun, xen tanımlı kernelden açılırken lxdm'ye girip çıktığını ama başlayamadığını gösterdi bana.Ben de lxdm'yi etkisizleştirince ancak xen'e düşebildim.Neyse kullanacaklar kapalı kaynak sürücü kullanmasın.
İkinci bir nokta systemd-modules-load.service hatası alıyordum, aradım aradım arch wiki'de bile olmayanı parabola wiki'sinde buldum https://wiki.parabola.nu/Xen
Buna göre /etc/modules/load/xen.conf'a demiş ama -galiba biraz eski anlatım- /etc/modules-load.d/xen.conf dosyası olacak ona şu eklemeleri yapın:
xen-evtchn
xen-gntdev
xen-gntalloc
xen-blkback
xen-netback
xen-pciback
xen-acpi-processor

Xen tanımlı kernelden sistemi açın
sudo xl list
Alıntı YapName                                        ID   Mem VCPUs   State   Time(s)
Domain-0                                     0  1024     2     r-----       6.1
üstteki gibi bir çıktı veriyorsa başardınız, demektir.Virtmanager'i açın ordan ddevam edin.
Ben şu an kapalı sürücü kullandığım için aktif olarak kullanmayacağım ama eğer şu kapalı ve açık kaynak nvidia sürücüsü arasında sorunsuz geçiş yapabilirsem, aktif olarak kullanırım.Şimdilik qemu/kvm'ye devam o da bize yeter.

ata1

konuyu açan ben olduğumdan soruyorum işaretleyeyim mi ? ilave etmek istediğin var mı

cokomoko

Şu an için ilave etmek istediğim yok, zaten sorun kalmadı, sağlıklı bir şekilde nvidia ve nouveau arasında geçiş yapabilirsem, xen deneyimini ilk elden anlatırım.
Çözüldü olarak işaretleyebilirsin.