[Çözüldü] Ubuntu Sistem Çubuğu

Başlatan Aşkın, 21 Temmuz 2015 - 06:14:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşkın

s.a.
Ubuntuda yukardaki Sistem çubuğunun yerini değiştirme gibi bir imkan varmı,
yukardaki sistem çubuğunu aşağıda olmasını istiyorum bu mümkünmü acaba ?
valla arkadşlar 3 tane foruma aynı konuyu açdım hiç bir üye cevap yazamadı böyle konuya  :)
Sarsılmaz

siberoloji

Cairo dock kullanabilirsiniz.
Cinnamon veya LXDE masaüstü kurabilirsiniz.
Ancak Unity içerisinde istediğinizi yapmanızın şimdilik Canonical tarafından sağlanan bir yolu yok.

Aşkın

Cinnamon'nun 15.4 sürümü varmı acaba ?
Sarsılmaz

Reverser

aklıma geldi şimdi, acaba gtk sdk kullanılarak belirli fonksiyonu hook ederek bar'ın yerini değiştirebilir miyiz ?

Edit: az önce basit bir GTK fonksiyonu olan ve uygulamanın başlığını ayarlayan "gtk_window_set_title" fonksiyonunu  hook ettim. İlk olarak,  helloworld uygulaması direkt olarak çalıştırıldı, daha sonra  hook fonksiyonunu barındıran shared object ile birlikte çalıştırıldı ve başlık değişti. Sonuç olarak teoride bu bar'ın yerini değiştirmeye yarayan fonksiyonu bulursak hook ederek manipule edebilir ve taşınır hale getirebiliriz.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

mhmtkrktr

Unity üzerinde Gnome eklentileri çalışıyor mu? Çalışıyorsa Gnome 'da bunun için bir eklenti var.https://extensions.gnome.org/extension/898/mmod-panel/ 
Eğer çalışmazsa ve Unity nin kendisinde bu şekilde bir ayar yoksa, o iş biraz zor görünüyor.

Alıntı Yapaklıma geldi şimdi, acaba gtk sdk kullanılarak belirli fonksiyonu hook ederek bar'ın yerini değiştirebilir miyiz ?

@Reverser, bahsettiğim eklentiyi bir incele istersen. extencion.js içerisinden bir şeyler bulabilirsin muhtemelen. En azından nerelere müdahale edilmesi gerektiği anlaşılabilir gibi.

alquirel

Hem Unity hem Gnome Shell, Gnome 3 üzerine inşa edilmiş kabuklardır, ancak bu ortaklık sadece temeldedir, mesela kullanılan uygulamalar, Nautilus vb. gibi, arayüz olarak birbirinden ciddi manada farklıdırlar. Gnome Shell Javascript kullanılarak geliştirilmiştir. Unity aklımda kaldığı kadarıyla Qt kullanılarak geliştirilmiş olması lazım. Yani Gnome Shell için yazılmış bir eklenti Unity'de çalışmaz.

Gnome Shell için üstteki başlık diğer uygulamalar ve sistem açısından üst tarafa bağımlı değil. Yani sadece yerini değiştirmek ek sorunlara çok fazla yol açmaz. Yukarıda olacağına aşağıda olur, iş biter. Ancak Unity için durum bu kadar basit değil. Sadece yerini değiştirmekle bitecek iş değil. Unity'de tüm sistem o çubuğun üstte olması üzerine inşa edilmiş. Kısacası Unity'de çubuğu aşağıya indirmek için bir iki kod müdahalesinden çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bu görev de Canonical'a düşer. Onlar böyle bir düzenleme böyle bir kolaylık yapmadıkça bulunan tüm çözümler hep eksik kalır.

Şu da var ki, Unity gerçekten mantık olarak da o çubuğun üstte olmasını gerektiren bir arayüz. Bence atılacak en uygun adım alternatiflere yönlenmek olacaktır.

Aşkın

siberoloji teşekürler yardımlarınız için.
Sarsılmaz