'gave up waiting for root device' Hatası

Başlatan ktumit, 10 Eylül 2013 - 18:57:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ktumit

Arkadaşlar merhaba, arkadaşımın pc'ye ubuntuyu live cd den başlatıp kurulumunu gerçekleştirdim.(kurulumda hata yapmadım çünkü daha önce kendi bilgisayarıma defalarca kurdum.) Markası Hp pavillion kurulum bittikten sonra başlıkta yazdığı gibi 'gave up waiting for root device' hatası alıyorum. Sebebini araştırdım ama forumda detaylı bişey bulamadım bulduklarımlada sorunumu çözedim açıkcası. Win8 kurulu bilgisayardı tamamen ubuntu kurmak için C diski sildim onun üzerine kurdum belki faydalı olur diye bunu da dipnot düşeyim.

heartsmagic

Grub geliyor mu açılışta? Eğer geliyorsa şu eski öneriyi bir deneyelim. e tuşuna basıp çekirdek satırına gel. Çekirdek satırı dediğim yer quiet splash gibi parametrelerin olduğu satır. Burada splash parametresinden sonra bir boşluk bırakarak rootdelay=90 yaz ve ardından ctrl+x ile sistemi açmayı dene.

Bir de şu öneri var. Karşına gelen son ekranda şu komutları yürütmeyi dene:
blkid
blockdev --rereadpt /dev/sda
blkid
exit

Gerçi iki defa neden blkid yürütülmüş anlamadım, hatta birincisi bile garip. Bir şeyler değişiyor olabilir arada, emin değilim. Bu nedenle blkid ile bilgi alınıyor olabilir.

Şu da kenarda dursun:
http://superuser.com/a/559057
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.