Skystar2.6D Seri port Kumanda için yardım

Başlatan yil2099, 11 Ekim 2008 - 15:27:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yil2099

Synaptic paket yükleyicisinden setserial ve lirc yükledim ama bir türlü çalıştırmayı başaramadım
kumanda kurulumu ve kullanımı hakkında yardıma ihtiyacım var.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

atomkarinca

LIRC için öncelikle bir kızılötesi alıcı oluşturmanız gerekiyor. Bu adresten nasıl yapılacağını öğrenebilirsin. Daha sonra kumandanı nasıl tanıtacağın ve belli başlı programlarla nasıl kullanacağını da bu sayfadan öğrenebilirsin.

ferater

Alıntı yapılan: atomkarinca - 11 Ekim 2008 - 16:50:20
LIRC için öncelikle bir kızılötesi alıcı oluşturmanız gerekiyor. Bu adresten nasıl yapılacağını öğrenebilirsin. Daha sonra kumandanı nasıl tanıtacağın ve belli başlı programlarla nasıl kullanacağını da bu sayfadan öğrenebilirsin.

Anladığım kadarıyla arkadaşın elinde zaten hali hazırda kumandası ve alıcısı var.

Lirc ve setserial paketlerini kurduktan sonra şu adımları takip edersen umarım işine yarar.

http://lirc.sourceforge.net/remotes/ adresinden kumandana uygun olan ayar dosyasını indirip /etc/lircd.conf olarak ayarla.( Benim kumandam Technisat TTS35AI sendede aynıdır büyük ihtimalle ve illaki o listede olan bir kumanda kullanacaksın diye bir şart yok ben divx player kumandası kullanıyorum daha fonksiyonel ;) irrecord u kullanarak yapabilirsin onu nasıl yaparım diye merak edersen onuda anlatabilirim. )
ayar dosyasını yerine kopyaladıktan sonra yetkili olarak /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6 dosyasını bir metin editörüyle açıp
boş bir yere lirc_serialsatırını ekle.
Yine aynı şekilde /etc/conf.d/local.start dosyasına
setserial /dev/ttyS0 uart none
modprobe lirc_serial
lircd --device=/dev/lirc/0
satırlarını ekle.
Son olarakta sistem menüsü - açılış programlarından irexec komutunun çalışmasını sağla ve bilgisayarını yeniden başlat.( Gnome kullanmadığım için son adımı tam anlatamadım.)
Yada sadece istediğin zaman kumandanı kullanmak istiyorsan bilgisayarını her açtığında setserial /dev/ttyS0 uart none
modprobe lirc_serial
lircd --device=/dev/lirc/0
irexec
komutlarını tekrar edebilirsin

yil2099

evet çok doğru benim zaten rs232 kumanda alıcım var
cevabınız için çok teşekkür ederim birde belli başlı programlar için ayarlar hakkında bilgi verebilirseniz.(kaffeine,xine,mediaplayeri,totem vs.) çok güzel bir kaynak olmuş olur.