Squid Delay Pools hakkında...

Başlatan ahmetkanar54, 12 Mayıs 2013 - 16:34:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetkanar54

herkeze merhaba arkadaşlar squid 3 te bandwitch limitelemek için araştırmalarıma göre bu şekilde yapılıyormuş yani Squid Delay Pools ile bende internette biraz araştırma yaptım

http://www.howtoforge.com/squid-delay-pools-bandwidth-management   

burdakilere göre yaptım fakat hata vermiyor ama limitleme olayıda olmuyor acaba Squid Delay Pools hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi bana..

cagriemer

Squid yapilandirma dosyaniza neleri eklediniz? Calisip calismadigini nasil test ediyorsunuz?

ahmetkanar54

acl lokal src 192.168.1.0/24
acl ekstensiblok url_regex -i \.wmv \.mpg \.mpeg \.wma \.wav \.3gp \.3gpp \.avi \.dat \.aac \.ogg \.mp4 \.mp3 \.mov \.rar
delay_pools 1
delay_class 1 1
delay_parameters 1 15000/1000000
delay_access 1 allow ekstensiblok lokal
delay_access 1 deny ALL

eklediğim parametlere göre ilk indirlen 1 mb ile ikinci ise aynı anda indirilirse 15 kbit ile indiricek tabi dosya uzantıları bölümünden tanımlanan kurala göre ama bende direk hemen 8 mb ile çekmeye başlıyor :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2013 - 03:56:53

acl lokal src 192.168.1.0/24
acl ekstensiblok url_regex -i \.wmv \.mpg \.mpeg \.wma \.wav \.3gp \.3gpp \.avi \.dat \.aac \.ogg \.mp4 \.mp3 \.mov \.rar
delay_pools 1
delay_class 1 1
delay_parameters 1 15000/1000000
delay_access 1 allow ekstensiblok lokal
delay_access 1 deny ALL

eklediğim parametlere göre ilk indirlen 1 mb ile ikinci ise aynı anda indirilirse 15 kbit ile indiricek tabi dosya uzantıları bölümünden tanımlanan kurala göre ama bende direk hemen 8 mb ile çekmeye başlıyor :)

cagriemer

Siz /24 subneti kullandiginiz icin class 2 istiyorsunuz. Ayrica ilk indirilen soyle insin, ikincisi boyle insin deme gibi bir sansiniz delay pools ile mumkun degil saniyorum. Bir de byte mi istiyorsunuz bit mi cok acik degil. Squid byte aliyormus bu degerlerde. Hizinizin 8Mbps oldugunu varsayarsak maksimum 1MB/s ile dosya alabilirsiniz. Bucket boyutu 1MB'a ulastiginda 15KB/s ile veri almak istiyorsaniz asagidaki gibi dener misiniz?

<buraya acl tanimlari gelecek>
delay_pools 1
delay_class 1 2
delay_parameters 1 -1/-1 15360/1048576
delay_access 1 allow <buraya acl'leriniz gelecek>
delay_access deny ALL

Son bir not olarak ekstensiblok diye tanimladiginiz acl oyle calisir mi, calissa bile istediginiz sonucu verir mi bilmiyorum. Isterseniz bir dokumanindan kontrol edin.

cagriemer

Simdi bir Squid sunucuda deneyebildim. (FreeBSD 9.1 - Squid 3.2.11) delay_access deny all satiri icin hata verdi. Onu kaldirdiktan sonra duzgun sekilde basladi. Ekran goruntusu ekte.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ahmetkanar54

hocam peki transparant modda çalışıyormu araştırmalarıma göre normal modda çalışıyormuş ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2013 - 21:49:04

Alıntı yapılan: cagriemer - 14 Mayıs 2013 - 06:06:05
Siz /24 subneti kullandiginiz icin class 2 istiyorsunuz. Ayrica ilk indirilen soyle insin, ikincisi boyle insin deme gibi bir sansiniz delay pools ile mumkun degil saniyorum. Bir de byte mi istiyorsunuz bit mi cok acik degil. Squid byte aliyormus bu degerlerde. Hizinizin 8Mbps oldugunu varsayarsak maksimum 1MB/s ile dosya alabilirsiniz. Bucket boyutu 1MB'a ulastiginda 15KB/s ile veri almak istiyorsaniz asagidaki gibi dener misiniz?

delay_pools 1
delay_class 1 2
delay_access deny ALL

Son bir not olarak ekstensiblok diye tanimladiginiz acl oyle calisir mi, calissa bile istediginiz sonucu verir mi bilmiyorum. Isterseniz bir dokumanindan kontrol edin.

hocam verdiğin örneğe göre şöyle ekledim

acl limit src 192.168.1.0/24
delay_pools 1
delay_class 1 2
delay_access 1 allow limit
delay_access deny ALL

ama service squid reload dediğimde şöyle hata veriyor

FATAL: Bungled squid.conf line 123: delay_access deny ALL
Squid Cache (Version 3.1.10): Terminated abnormally.
CPU Usage: 0.020 seconds = 0.013 user + 0.007 sys
Maximum Resident Size: 23088 KB
Page faults with physical i/o: 0

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2013 - 21:49:40

Alıntı yapılan: cagriemer - 14 Mayıs 2013 - 06:06:05

delay_pools 1
delay_class 1 2
delay_access deny ALL

cagriemer

Alıntı yapılan: cagriemer - 14 Mayıs 2013 - 11:41:01
delay_access deny all satiri icin hata verdi. Onu kaldirdiktan sonra duzgun sekilde basladi.

ahmetkanar54

Alıntı yapılan: cagriemer - 15 Mayıs 2013 - 01:51:58
Alıntı yapılan: cagriemer - 14 Mayıs 2013 - 11:41:01
delay_access deny all satiri icin hata verdi. Onu kaldirdiktan sonra duzgun sekilde basladi.

hocam hata vermedi ama bende olmadı galiba transparan moddayken çalışmıyor :(

cagriemer

Birkac e-posta listesinde transparan modda iken delay_pools calistiranlarin gonderilerine rastladim. Siz nerede denk geldiniz transparan modda calismadigina? Bir de acaba su iki komutun ciktisini gorebilir miyiz? Gerci hata vermezdi delay_pools aktif olmasaydi deny all ile ama yine de bakalim.

squid -v
squidclient mgr:delay

ahmetkanar54

Alıntı yapılan: cagriemer - 15 Mayıs 2013 - 03:20:27
Birkac e-posta listesinde transparan modda iken delay_pools calistiranlarin gonderilerine rastladim. Siz nerede denk geldiniz transparan modda calismadigina? Bir de acaba su iki komutun ciktisini gorebilir miyiz? Gerci hata vermezdi delay_pools aktif olmasaydi deny all ile ama yine de bakalim.

squid -v
squidclient mgr:delay

çıktı bu şekilde...

Date: Wed, 15 May 2013 21:08:20 GMT
Content-Type: text/plain
Expires: Wed, 15 May 2013 21:08:20 GMT
Last-Modified: Wed, 15 May 2013 21:08:20 GMT
X-Cache: MISS from ninja
X-Cache-Lookup: MISS from ninja:3128
Via: 1.0 ninja (squid)
Connection: close

Delay pools configured: 1

Pool: 1
        Class: 2

Aggregate:
                Disabled.

Individual:
                Max: 1048576
                Restore: 15360
                Current: Not used yet.

Memory Used: 1496 bytes

cagriemer

Delay pools yapilandirilmis ama ciktinin current kismindan da anlasildigi uzere kullanan host yok. Bu durumda squid dokumanina intercept modda iken delay pools yapilabiliyor mu diye bakmalisiniz.

ahmetkanar54

Alıntı yapılan: cagriemer - 16 Mayıs 2013 - 02:08:27
Delay pools yapilandirilmis ama ciktinin current kismindan da anlasildigi uzere kullanan host yok. Bu durumda squid dokumanina intercept modda iken delay pools yapilabiliyor mu diye bakmalisiniz.

anladım hocam bendeki tranparan mod birde bende dansquardian var yani