Dosya paylaşımı

Başlatan dorruk, 28 Nisan 2013 - 22:24:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dorruk

12.04 versiyonu yüklü olan bir makinada bağlı olan başka bir hdd deki dosyaları kolaylıkla paylaştırabiliyorum. Klasöre sağ tıklayıp paylaşımdan yada özellikler/paylaşımdan dilediğim yetkilerde dosyaları paylaştırabiliyorum.

13.04 versiyonunda da sağ tıklayıp aynı şekilde yetkilendirme yapmama rağmen dosyalar paylaşımda gözüküyor ama dosyalara ulaşmak için bağlanan makinaların klasöre erişimine izin verilmiyor.

Dosya paylaşımı için başka ek işlemler mi getirildi?

heartsmagic

Aynı diskten bahsediyoruz değil mi burada? Ek bir şey gelmemiştir ama değişen bir şey olmuş demek ki veya ortada bir sorun var demektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

siberoloji

Klasöre sağ tıklayıp paylaşım seçenekleri penceresinde misafir kullanıcı (guest access) seçeneğini nasıl ayarlıyorsunuz?
Ayrıca paylaşım ismi çok uzun şeklinde bir ikaz yazısı çıkıyor mu?

dorruk

Paylaşıma açmak istediğim dosya, işletim sisteminin kurulu olduğu hdd de değil. Slave hdd de  yer almakta. Paylaşıma açtığım klasörü herkesin okuyup yazmasına açık olarak işaretliyorum.

İşletim sistemini kurduktan sonra hdd leri kasa içine yerleştiriyorum. Sanırım hdd ve klasör sahiplikleri ile sıkıntım var. 12.4 de ekstra birşey yapmaya gerek kalmıyor. sonradan bağlanan hdd lerin ve klasörlerin sahipliğini otomatik bana veriyor. 13.04 ü kuruduğumda bu aklıma gelmemişti. 13.04 ü silip 12.04 kurup hizmete soktum. 13.04 için geçici bir makina toplayıp sahiplik konusunu kontrol edip deneyeceğim.