[Çözüldü] M. Office Dosyalarını Açmada Sorun

Başlatan med_cezir91, 25 Nisan 2013 - 00:11:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

med_cezir91

Play On Linux Üzerinden M. Office 2007 sürümünü sorunsuz biçimde kurdum. Programlar sorunsuz çalışıyor ancak kayıtlı dosyaları açmada sorun yaşıyorum. Resimdeki gibi bir hata alıyorum internette araştırdım ama bir çözüme ulaşamadım ya da ben yapamadım.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)."

M.K.Atatürk

grayloop

Yazılım Merkezinden Ubuntu kısıtlı ilavelerini yükleyin.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

heartsmagic

@med_cezir91, uygulamaları açıp dosya seçkesinden dosyanın yolunu yani kendisini gösterdiğinde açılıyor mu?
Senin istediğin çift tıkladığında "MS Office" ile mi açılması?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UBUNTUNA

Sanırım şöyle bir hata yapıyorsunuz. Word ile bir sunum dosyası açmaya çalışıyorsunuz. Hata sanki böyle bir soruna işaret ediyor. Programı açıp dosyaları içe aktarma yöntemiyle açmayı denediniz mi ?

med_cezir91

@UBUNTUNA Word ile bir sunum dosyası açmaya çalıştığımıda nerden çıkardınız.
@heartsmagic aynen hocam benim istediğim çift tıkladığımda Microsoft Office ile açılması. İlk mesajımda da belirttiğim gibi, önce office uygulamasını çalıştırıp sonra program içinden dosyayı açtığımda sorun yok ama dosyayı çift tıklayarak açmaya çalıştığımda ise bu iletiyi alıyorum. Uygulamaları açıp dosya seçkesinden dosyanın yolunu yani kendisini göstermekten kastınız sağ tıklayıp özelliklerden dosya ilişkilendirmesini gerekli Microsoft Office programını seçmek ise evet onuda yaptım.

http://askubuntu.com/questions/116002/how-to-set-file-associations-with-playonlinux bu adresteki arkadaşta sanırım aynı sorunu yaşıyor ama çözümü anlayamadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Nisan 2013 - 01:11:13

Sorunu çözdüm arkadaşlar ilginiz için teşekkürler, sorun yaşayan arkadaşlar için yararlı olabilir.

KDE dolphin browser üzerinde ulaştığımız doc.ppt.xls gibi office dosyamıza sağ tıklıyoruz. Özellikler menüsünden türün yanındaki anahtar simgesine tıkladıktan sonra Microsoft Office Powerpoint girdisine tıkladıktan sonra sağdaki düzenle butonu ardından gelen pencerede uygulama sekmesini seçip komut satırındaki değerleri değiştiriyoruz.

Power point için:   playonlinux --run "Microsoft Powerpoint 2007" z:%f
Word için:             playonlinux --run "Microsoft Word 2007" z:%f
excel,access içinde denemedim ama koddaki yere word yerine excel olacak şekilde olması lazım.
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)."

M.K.Atatürk