Ubuntuda flash sorunu

Başlatan linuxsever, 31 Mart 2008 - 11:54:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

linuxsever

Arkadaşlar ubuntu da you tube vs.. sitelerin flası açılmıyor.
Flash la ilgili bir sudo kodu var mı?Yardımlarınız için tşkler şimdiden!!! 8)

Sypro

firefox ile girmek istediğinizde üst tarafta bir çubuk çıkması gerek, eksik eklentileri yükle'ye basınca da yüklemesi gerek.

eğer olmazsa -sudo'ya falan geçmeden- add/remove (ekle/kaldır) 'da aratın flash plugin diye çıkacaktır.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

hasansahin

Flash player dışında birde gnash player var. Flash ile aynı işi görüyor.

http://www.gnu.org/software/gnash/
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

Sypro

Alıntı yapılan: hasansahin - 31 Mart 2008 - 14:56:22
Flash player dışında birde gnash player var. Flash ile aynı işi görüyor.

http://www.gnu.org/software/gnash/

add/remove'da flash plugin diye arattığında çıkacak iki sonuçtan birisi olduğu için ayrıca değinmedim.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

hasansahin

Komut satırını tercih eden arkadaşlar için söylemişimdir  ;D
Albert Einstein.

heartsmagic

Gnash kullanıp da olgunluğa eriştiğini belirtebilecek biri var mı? Uzun süre önce denemiştim daha çok yolu vardı. Son sürümlerini denemediğim için soruyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sypro

adobe bu konuda gayet yol kat etti sanırım, o yüzden üstünlüğü tartışılmaz. bir kere kurdum gnash, sonra sistemi kaldırdığım için pek de deneme şansı bulamadım.
bu soruya ben de cevap almak isterim, eğer ciddi bir rakip ise kullanılabilir böylece.

Pasaboku

gnash hala birçok sitede sorun çıkartıyor o yüzden tavsiye etmem. ama adobe 64 bit linux için flash desteği vermediğinden desteklenmesi gereken bir proje.

hasansahin

ben 64bitlik PC'de 32bit kullanıyorum ve bende hiç sorun çıkarmadı. Aslında internet gezintileri haricinde(youtube/forum/wiki) çok fazla denemedim ama sorun çıktığına da şahit olmadım. Sizde ne gibi sorunlar oldu.
Albert Einstein.

Pasaboku

Alıntı yapılan: hasansahin - 01 Nisan 2008 - 09:18:57
ben 64bitlik PC'de 32bit kullanıyorum ve bende hiç sorun çıkarmadı. Aslında internet gezintileri haricinde(youtube/forum/wiki) çok fazla denemedim ama sorun çıktığına da şahit olmadım. Sizde ne gibi sorunlar oldu.

bende 32 bitlik adobe flash kullanıyorum da gnash bazı sitelerdeki (mesela xuqa.com) flash oyununu açmıyordu. zaten bunu gördüğüm anda adobe a döndüm.

Semih

Gnash bende sorun oldu hemen kaldırdım açamıyordu bazı sitelerde videoları falan.
A.Semih Türk

linuxsever

Teşekkürler arkadaşlar gnash ı deneyecegim!!

SoulSmasher

adobe flash player'dan vaz geçemem:)
eğer adobe flash depodan ve eklenti olarak kurulmuyorsa adobe flash playerı şöyle kuracaksınız:
ilk olarak şu dosyayı indirin:
http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/install_flash_player_9_linux.tar.gz

masaüstüne indirdiyseniz terminalden kurulu olduğu klasöre gidin:
cd Desktop/install_flash_player_9_linux/
şimdi terminalde şu kodu çalıştırın:
sudo ./flashplayer-installer

şimdi size nereye kurmak istediğinizi söyleyecek. standart olarak firefox için şu adrese kurulmalı
/usr/lib/firefox

opera için ise
/usr/lib/opera

bundan sonra firefoxu/operayı yeniden başlatın

adobe flash player güncellenmiş ve kurulmuş olmalı :)
afiyet olsun ;)

düzenleme: yeni başlık açacağım bunun için

munirekinci

lordum

serkan@serkan-ubuntu:~/Masaüstü/fpl$ ls

flashplayer-installer  libflashplayer.so

serkan@serkan-ubuntu:~/Masaüstü/fpl$ sudo ./flashplayer-installer

ERROR: Your architecture, \'x86_64\', is not supported by the
       Adobe Flash Player installer.

serkan@serkan-ubuntu:~/Masaüstü/fpl$

64 bitte çalışmıyor arkadaşlar nasıl 32 bit kullamışlar

hasansahin

Sanıyorum ki siz 64bit ubuntu kullanıcısısınız. PC altyapınız 64 bit. Ama bu 32bit ubuntu kullanamayacağınız anlamına gelmez. Ubuntu'nun 32 bit.lik versiyonunda
flash-player kullanabilirsiniz.
Albert Einstein.

konex

flash masaüstünde duruyor ben 8.04 kullanıyorum ve firefox klasörün tam adı firefox-3.05b ama nedense ilk komutu yapıyorum cd Desktop(masaüstü)/install_flash_player_9_linux/ yükleniyor gibi gösteriyor. Ama flashlı siteye girince yok diye gösteriyor nasıl iştir anlamadım.

erginemr

Alıntı yapılan: konex - 15 Mayıs 2008 - 12:23:23
flash masaüstünde duruyor ben 8.04 kullanıyorum ve firefox klasörün tam adı firefox-3.05b ama nedense ilk komutu yapıyorum cd Desktop(masaüstü)/install_flash_player_9_linux/ yükleniyor gibi gösteriyor. Ama flashlı siteye girince yok diye gösteriyor nasıl iştir anlamadım.

Eklentiyi /usr/lib/.. altındaki firefox klasörü yerine ev dizininizdeki ~/.mozilla klasörü altına kurmayı da deneyebilirsiniz. Bu durumda komutu "sudo" kullanmayarak deneyin.

erginemr

Alıntı yapılan: lordum - 05 Nisan 2008 - 22:57:08
serkan@serkan-ubuntu:~/Masaüstü/fpl$ ls

flashplayer-installer  libflashplayer.so

serkan@serkan-ubuntu:~/Masaüstü/fpl$ sudo ./flashplayer-installer

ERROR: Your architecture, \'x86_64\', is not supported by the
       Adobe Flash Player installer.

serkan@serkan-ubuntu:~/Masaüstü/fpl$

64 bitte çalışmıyor arkadaşlar nasıl 32 bit kullamışlar

Bildiğim kadarıyla, Gutsy ve Hardy'de bu sorun çözülmüştü: Synaptic'ten "flashplugin-nonfree" paketini kurduğunuzda, bu paket, 64 bit sistem için gerekli diğer paketleri de (32-64 bit uyumunu sağlamak için kullanılan nspluginwrapper isimli bir paketti sanırım) kurarak ayarlamalarını yapıyordu.

arkhon

kullanmamışlar

ben bir türlü kuramıyorum her yolu denedim ne olur acz oldum artık biri bir el atsın şu körolası flasha

Çağlar

Şimdi 64 bit kullandım ve 10 dakikada kaptım flash işini :) Olay şu flashplugin-nonfree kuruluydu ama görüntü çıkmıyordu. Çözüm şu usr/lib/mozilla içinden flashplayer alternative.so gibi bir dosya vardı sildim ve olay bitti :)
We got a badass over here!

sabian

arkadaşlar tuhaf şeyler oluyor birşey anlamadım... neredeyse tüm flash eklentileri kurulu olmasına rağmen görüntü yok. işin garibi video ilerliyor ama ses ve görüntü yok. Youtube ve facebook'ta böyle. cd den bir sıkıntı yok. Smplayerle sıkıntısız izleyebiliyorum ama flash videolarda sıkıntı var. bi çözüm önerisi olan var mı?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ironic

adobe flash yüklü değil galiba.  Gnash geliştirilme aşamasında olduğundan bu tür sorunları var.