Wine AutoCAD 2010 kurulum Hatası

Başlatan VisitoR, 29 Haziran 2012 - 10:03:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VisitoR

LM 13 de AutoCAD 2010 kurmaya çalışıyorum.Setup.exe'ye sağ tıklayıp wine ile çalıştır dedikten sonra ilerliyor.Install products a tıklayınca aşağıdaki hatayı veriyor

Wine Program Crash

Crash internal errors-İnvalid parameters received

Nasıl halledebilirim?

hckr

Winehq'da baktım da çalışmıyor zannedersem.

arpia

Merhaba @İnternet Çocuğu,  hoş geldiniz.
Ne yazık ki Wine'dan anlamam fakat bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Benim açık kaynak programlardan önerim olacaktı, en azından denemeniz açısından. Kullanan bir çok kişi var, benim bir arkadaşım endüstriyel mutfak işi ile uğraşıyor oda kullanıyor.
Öne çıkan bir kaç tanesi, FreeCAD (3 boyutlu modelleme), QCAD (autocad'ten iyi olduğunu söyleyenler var), BRL-CAD, DraftSight (profesyonel çizim programı)

Bu programlar sayesinde Autocad'ten vaz geçen çok kişi var, isterseniz deneyin. İyi günler...

VisitoR

@arpia Hoşbulduk

AutoCAD bi arkadaşıma lazım olduğu için bilgisayarıma kurmya çalışıyordum o yüzden bu hataya çözüm bulmaya çalıştım.Neyse AutoCAD yüklü olan windowslu bi dizüstü bilgisayar bulduk.Keşke wine AutoCADin bu sürümünü de çalıştırsaydı.Umarım ilerde windows altındaki bütün yazılımlar linux türevi işletim sistemlerinde çalışır  ;)

hckr

Alıntı yapılan: arpia - 29 Haziran 2012 - 10:33:10
Merhaba @İnternet Çocuğu,  hoş geldiniz.
Ne yazık ki Wine'dan anlamam fakat bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Benim açık kaynak programlardan önerim olacaktı, en azından denemeniz açısından. Kullanan bir çok kişi var, benim bir arkadaşım endüstriyel mutfak işi ile uğraşıyor oda kullanıyor.
Öne çıkan bir kaç tanesi, FreeCAD (3 boyutlu modelleme), QCAD (autocad'ten iyi olduğunu söyleyenler var), BRL-CAD, DraftSight (profesyonel çizim programı)

Bu programlar sayesinde Autocad'ten vaz geçen çok kişi var, isterseniz deneyin. İyi günler...
Qcad,DraftSight,BRL-CAD yazılımlarının açık kaynak yazılımlar olduğuna emin misiniz?

arpia

"The community edition contains the source code of QCAD, released under the terms of the GNU General Public License (GPL)."
DraftSight ücretsiz fakat kaynak kodu açık değilse yanlış bilgi varsa kusura bakmayın. QCAD yukarıda geçiyor zaten.

KemalALKIN

Virtualbox sanal bilgisayar programının eğer sanal grafik özelliği yeterse deneyin olmazsa birde, VMware Workstation Linux sürümlerini deneyin o daha güçlü bir grafik özelliğine sahip. Yalnız VMware ücretli.

Not: Sanal sisteme Windows 7 kurunuz. Çünkü sanal Windows XP en fazla 256 mb ekran kartı desteği alıyor sanalda.
www.tckemal.ist