2008 sunucudan Ubuntu'da flash belleğe nasıl erişebilirim

Başlatan Manyak_s, 27 Haziran 2012 - 14:26:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Manyak_s

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin ..
Sorunum şu elimde bir Ubuntu 10.10 makine ve server 2008 yüklü bir makine var.
Amacım Ubuntu'da takılı olan flash diske server 2008'ten bağlanmak ve flash diskteki bilgileri server 2008'e yani sunucuya kopyalamaktır. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

hckr

Daha önce Server 2008 kullanmadım.Sanırım bunu otomatik olarak sürekli yapmayacaksınız.Eğer öyleyse teamviewer kullanarak uzak masaüstü bağlantısı ile bilgisayardan bilgisayara veri aktarabilirsiniz.

Manyak_s

bunu rdp (uzak masaüstü) kullanarak yapmak zorundayım

hckr

Teamviewer da uzak masaüstü bağlantı aracı zaten.

heartsmagic

İlla uzak masaüstü sınırlaması mevcut mu? Mesela Samba olsun, FTP olsun, SCP olsun başka imkân yok mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Manyak_s

samba sınırlaması yok ancak iş yeri sahibi samba ile çok uğraşırsın diyo bende anlamadım nesine çok uğraşılcaksa yine de samba ile nasıl yapacağımı anlatırsanız denemek isterim ayrıca yorumlarınız içinde sağolun

heartsmagic

İş yeri sahibi mi sen mi yapacaksın bu taşıma işini :) Eğer her şey senin elindeyse bir ssh sunucusu kurup Windows üzerinden mesela Winscp ile yapabilirsin sanırım. Samba uğraştırabilir, ara ara sorunlar yaşandığı oluyor ama denemeden sence de peşin hüküm vermiş olmuyor mu iş yeri sahibi? Belki sorun yaşanmayacaktır.

Manyak_s

sanırım sorunum tam olarak anlaşılmadı : )) uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanacağım ve bilgisayarıma girdiğimde sunucu olarak kullandığım ubuntu bilgisayarına bağlı flash disk server 2008'de de gözükecek böle bişey mümkün olabilir mi ? veya böle mümkün değilse en basit hangi yolla yapılabilir ?

heartsmagic

Sorun anlaşılmıştı da, durum değişti. İlk iletinde verileri taşımaktan bahsediyorsun, haliyle o yönde öneriler yapıyoruz biz de. Bu geçici bir taşıma mıdır, bir kere mi yapılacaktır yoksa kalıcı bir şeyler mi isteniyordur vs.

Manyak_s

haklısın snaırım ilk iletide yeterince açık olamamışım
flash disk ubuntu da takılı olacak ve ben remote desktop ile server 2008'e bağlanacağım
bağlandığımda ise o istemci bilgisayarda yani server 2008'de ubuntu kasasında takılı olan flash diski görebilmeliyim umarım daha açık anlatabilmişimdir acemiliğime verin : ))

arpia

Bence yeterince açık, nereden bağlanırsanız bağlanın sonuç olarak Windows 2008 sunucu üzerine bağlanacaksınız ve Ubuntu üzerinde ki Usb'yi görmek istiyorsunuz.

Her halükarda en mantıklısı ve kolayı,
Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Haziran 2012 - 17:39:45
İş yeri sahibi mi sen mi yapacaksın bu taşıma işini :) Eğer her şey senin elindeyse bir ssh sunucusu kurup Windows üzerinden mesela Winscp ile yapabilirsin sanırım. Samba uğraştırabilir, ara ara sorunlar yaşandığı oluyor ama denemeden sence de peşin hüküm vermiş olmuyor mu iş yeri sahibi? Belki sorun yaşanmayacaktır.
Winscp'yi Windows üzerinde çalıştırdığınız zaman, Ubuntu'nun ip adresini verip yetkili kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra Ubuntu üzerinde ki bütün dosyalara ulaşabilir ve iki taraflı dosya transferi yapabilirsiniz.

Not: Herhangi bir Linux bilgisi gerektirmez.

Manyak_s

sanırım winscp ile rdp arabirimi dışında bir bağlantı sağlancak
benim illa rdp arabirimi ile bağlanmam lazım

arpia

Birde farklı yoldan anlatmayı deneyim ki bu zaman kadar Winscp diye araştırsaydınız bu satırlara yazmaya gerek duymazdınız. Windows 2008 sunucunuza istediğiniz şekilde bağlanın ister "RDP" ister "VNC" fark etmez. Çünkü Winscp 2008 sunucunuz üzerine kurduğunuz bir program. Bu program aracılığı ile Ubuntu'ya bağlanıyorsunuz. Yani Winscp ile RDP'nin bir alakası yok.

Manyak_s

işte anlatmak istediğim buydu rdp dışında birşeyle alakası olmadan sadece rdp kullanarak bilgisayara bağlandığımda flash diski görebilmeliyim şu anda kendi harddiskimi görebiliyorum ancak flash disk gözükmüyor ..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Haziran 2012 - 14:40:52

benim şu anda kullandığım rdp programı terminal server client diye bir program acaba buna benzer başka bir program var mı ?

arpia

Rdp ile 2008 sunucuya bağlandıktan sonra bir program aracılığı ile diski görmek istemiyorum, Bilgisayar'ıma tıkladığım zaman C: D: ve USB de gözüksün istiyorsunuz.
O zaman arada bir program kullanma niyetiniz yoksa "Sabma" yolunda ilerleyin.

Manyak_s

anladım yardımlarınız için teşekkür ederim araştırmaya devam edeceğim eğer olumlu bir netice alabilirsem buradan aynı sorunu yaşayan arkadaşlarla paylaşacağım

arpia

Güzel olur, teşekkür ederiz fakat bu bir sorun değil. Normali bu zaten.