[Çözüldü] League Of Legend Kurulum Sorunu

Başlatan karboran, 01 Haziran 2012 - 22:57:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karboran

Selamunaleyküm
Arkadaşlar http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1946188 burada anlatmış nasıl yükliceğimizi ama sadece birinci aşamayı yaptım 2.aşamada winetricks kodlarında wine cmd.exe /c echo '%ProgramFiles%' returned unexpanded string '%ProgramFiles%' ... can be caused a corrupt wineprefix, an old wine, or by not owning /home/yusuf/.wine
hatasını alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada ingilizcem yok kodları takip ediyorum direk.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

KemalALKIN

Öncelikle bilgisayarınızda WineHQ isimli emülatör benzeri exe çalıştırmayı yettiği kadar beceren yazılım gerekli.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Wine
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Winetricks

Bu bağlantılar size yardımcı olacaktır ayrıca güncel ppa adresi yani kaynak adresini ekleyerek son sürüm winehq yazılımı ile daha başarılı sonuç alabilirsiniz.
http://www.winehq.org/download/ubuntu

Son olarak winehq.org sitesindeki appdb kısmından test edilen yazılım ve oyunların sonuçlarına anlatımlarına bakabilirsiniz.
www.tckemal.ist

karboran

Dert harbiden bu oyun ya Play on linux da da yok. Uğraşıyorum bakalım yapabilirsem yazarım ...

KemalALKIN

Çok gereksinimi yoksa virtualbox ile deneyein (windows 7 varken 256 mb ekran) veya vmware linux kurarak (linux çekirdeği sürümü uyumlu olmalı)

VMware seri numaraları Windows sürümü ile aynıdır :).
www.tckemal.ist

krwlng

@karboran, bağlantıyı inceledim, o kadar güzel anlatılmış ki, bizim burada size anlatabileceğimizden bile detaylı belirtmişler her şeyi. Wine sürümünüzü kontrol edin, eski ise yenisini yüklemek için winehq sitesini ziyaret edin, orada PPA bağlantıları mevcut. Ayrıca winetricks için gerekli bütün paketler sitede belirtilmiş onları da eksiksik kurmanız gerekmekte.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

acablack

Merhaba
bende Lol yüklemek için buradaki konuya baktım. Yazan arkadaş çok güzel yazmış (video da var)
http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=973373
Fakat şöyle bir durum var ilk aşamada  yazılım merkezin deki güncelleme (Reload) gelmiyor ve dediği gibi winelol dün yüklenmiyordu. şimdi yükledim. Sadece aklımda bir soru var. ubuntu kurduğum *bilgisayar biraz eski ve 1.5gb ddr2 ram var ve Win7 de Lol oynu yaklaşık 1 gb ram yiyor acaba çalıştırımı?
ve sürekli böyle bir indicator olayı var güncelleme de olmuyor.
N: Ignoring file 'indicator-multiload-stable-daily-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'indicator-multiload-stable-daily-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

krwlng

@acablack, denemeden anlayamazsınız, çalışır mı çalışmaz mı bilemem ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim, hangi sistemde nasıl sonuç verir bilemeyiz. Güncelleme sorunu için forumda arama yapabilirsiniz bu konu çok konuşuldu, terminalden sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*.save komutunu çalıştırıp ardından güncelleme yaparsanız sorununuz geçici olarak çözülür, fakat yeni PPA eklediğiniz zaman yine aynı kodu çalıştırmanız gerekir, kalıcı çözüm için forumda arama yapın.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: krwlng - 15 Temmuz 2012 - 13:51:50
@acablack, denemeden anlayamazsınız, çalışır mı çalışmaz mı bilemem ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim, hangi sistemde nasıl sonuç verir bilemeyiz. Güncelleme sorunu için forumda arama yapabilirsiniz bu konu çok konuşuldu, terminalden sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*.save komutunu çalıştırıp ardından güncelleme yaparsanız sorununuz geçici olarak çözülür, fakat yeni PPA eklediğiniz zaman yine aynı kodu çalıştırmanız gerekir, kalıcı çözüm için forumda arama yapın.

Bunu yapınca eklediğimiz ppa adresleri gider mi ? Gitmezse iyi olur kod kalabalığı kalkar :D.
www.tckemal.ist

krwlng

@KemalALKIN, PPA kayıtlarında sorun olmaz, bu komut ile yalnızca, mevcut PPA'lar için sistem tarafından alınan fakat güncelleme sırasında tanımlama sorunu çıkaran ".save" kurtarma dosyaları silinir, doğal olarak kurtarma dosyaları olmayınca güncelleme yöneticisi okuyamadığı bir uzantı ile karşılaşmaz ve güncelleme başarılı olur. Zaten 10.10 sürümüne kadar böyle bir uygulama yoktu, bu sorun da 10.10 sürümünden itibaren yaşanmaya başlandı.

karboran

Play on Linux'un sınanıyor bölümünde buldum ve ordan kurdum arkadaşlar fakat .. update güncelleme burada takılıyo :( .. günlük 2-3 oyun oynamazsam yapamıyorum. Hele bir de ramazanda vakit geçmiyor. Kurayım artık şu oyunu. Ubuntu'dan vazgeçmek istemiyorum..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2012 - 02:59:34

Alıntı yapılan: acablack - 15 Temmuz 2012 - 13:08:16
Merhaba
Ben de Lol yüklemek için buradaki konuya baktım. Yazan arkadaş çok güzel yazmış (video da var)
http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=973373
Fakat şöyle bir durum var ilk aşamada  yazılım merkezin deki güncelleme (Reload) gelmiyor ve dediği gibi winelol dün yüklenmiyordu. şimdi yükledim. Sadece aklımda bir soru var. ubuntu kurduğum *bilgisayar biraz eski ve 1.5gb ddr2 ram var ve Win7 de Lol oynu yaklaşık 1 gb ram yiyor acaba çalıştırımı?
ve sürekli böyle bir indicator olayı var güncelleme de olmuyor.

Çok rahat kaldırır diye düşünüyorum 1 gb ram 128 ekran kartı laptobumda canavar gibi oynuyodum ubuntuda da sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum :)..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2012, 03:02:04

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 14 Temmuz 2012 - 11:06:55
Çok gereksinimi yoksa virtualbox ile deneyein (windows 7 varken 256 mb ekran) veya vmware linux kurarak (linux çekirdeği sürümü uyumlu olmalı)

VMware seri numaraları Windows sürümü ile aynıdır :).

Yok abi Windows'u virtualbox da bile kurmak istemiyorum, hele sadece LoL için asla..

KemalALKIN

karboran

www.playonlinux.com news kısmında bir ara o şu anda sorun yaşadığınız oyunu update dahil çalışma görüntüleri vardı bir kurcala siteyi :D.
www.tckemal.ist

karboran

http://www.playonlinux.com/en/commentaires-1038.html

Buldum ama olmuyor install yükle diyorum

Firefox doesn't know how to open this address, because the protocol (playonlinux) isn't associated with any program.

hatasını veriyor..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2012 - 05:19:54

Birde ben playonlinux kullanarak kurdum oyunu update yaparken tıkanıyo *kalıyor resimde gördüğünüz üzere

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2012 - 05:23:03

Vee aç kapa aç kapa yaparken update başlayıverdi :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2012 - 05:36:22

Yatayim bende 796 mb update mi olur :) .. neyse ben uyanmaya yükler :) ..

-----------------------------------------------
UBUNTU - LEAGUE OF LEGEND KURULUM
-----------------------------------------------
1)http://www.playonlinux.com/en/download.html sayfada ubuntuya tıkla ve dep paketini indir
2)dep paketini aç ve ubuntu yazılım merkezi ile "Play On Linux" u kur
3)Play On Linux u açtıktan sonra "Kur" a tıkla ve Oyunları seç
4)Sınanıyor'a (test aşamasında ki oyunlar) tik atınca League Of Legend listede görünecektir
5)Kur de ve kurulumu takip ederken LoL.tar dosyasını istiyor senden bende yoktu ben indir demeyi tercih ettim programa indir deyince 1.6 gb lık LoL.tar dosyasını indiriyo ver kuruyor
6)Kurulum bittikten sonra Play On Linux u açın ve Yapılandır sekmesinde Leagu Of Legend bölümündeki gerekli paketleri kur deyin ve listeden directx9 u bulup kurun
7)Son olarak yine Yapılandır sekmesinden League Of Legend e kısayol oluşturun ve oyununuza girin :) ..

dipnot: oyun güncelleme yapılırken %33 de takılıyor. Kapatıp açmanız gerekiyor, sonrasında yükleyen diğer arkadaşlarımda takılmamış ama bende takıldı. Bu takılmayı da oyunu 8-9 kere kapatıp açtıktan sonra kendi çözüldü..

acablack

@karboran ;
Senin yazdığın talimata göre gitmeye çalıştım. İlk önce synaptic ile playonlinux kurdum. Fakat 4.014 olduğu için kabul etmedi fakat listede LoL vardı. Sonra sitesinden indirdim. 7z paketi lazım dedi. Onu da Synaptic programı yardımı ile yükledim.Listeyi Yenile dedikten sonra yeni Liste yüklüyor. Yeni Listede bulunuyor.

KemalALKIN

www.tckemal.ist

karboran

Alıntı yapılan: acablack - 26 Temmuz 2012 - 11:59:59
@karboran ;
Senin yazdığın talimata göre gitmeye çalıştım. İlk önce synaptic ile playonlinux kurdum. Fakat 4.014 olduğu için kabul etmedi fakat listede LoL vardı. Sonra sitesinden indirdim. 7z paketi lazım dedi. Onu da Synaptic programı yardımı ile yükledim.Listeyi Yenile dedikten sonra yeni Liste yüklüyor. Yeni Listede bulunuyor.

Play on linux un sitesinde son sürüm mevcut ben oradan indirip kurdum   "PlayOnLinux_4.1.3.deb" .. Peki yükledin mi ? Update Güncelleme felan hata verdi mi ?

acablack

@karboran Evet Playonlinux son sürüm yükledim. yenile diyince LoL listede çıkıyor. Yükledim LoL u. %33 de sapıttı launcher, yani saçma değerler vermeye başladı. Dediğin gibi kapat aç yaptım. Sonra yükleme işlemini tamamladı. Ama 2 deneme de 1 defa play geliyor fakat çalışmıyor. Hiç bir şey olmuyor Play dedikten sonra. Silip tekrar yüklemeyi deneyecem. Fakat ufak bir sorum var.
Bu indirdiği LoL.tar dosyası nereye kayıt oluyor?

karboran

Valla onu bende bulamadım aradım taradım yok .. silip tekrar yükleyim dedim sonra, silerken o tar dosyasınıda mı sildi artık.. ne kadar aradıysamda bulamadım tekrar indirmek zorunda kaldım.. Ubuntu Sabily de dün sonunda girmiştim oyuna ama , sabily biraz kastı bende geri Xubuntu Xfce yükledim, tekrar indiriyorum şuan oyunu. Bıkmak yok ben bu oynayacam bu oyunu arkadaş :)

acablack

Bende sanırsam Direct X hatası veriyor. tekrar kurup çalıştırabilirsen buraya yazarmısın lütfen.
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0x100e8ec, overlapped 0x100e8d0): stub
wine: configuration in '/home/yaso/.PlayOnLinux//wineprefix/LeagueOfLegends' has been updated.
fixme:d3d:check_fbo_compat Format WINED3DFMT_R10G10B10A2_UNORM with rendertarget flag is not supported as FBO color attachment, and no fallback specified.
fixme:d3d:check_fbo_compat Format WINED3DFMT_B10G10R10A2_UNORM with rendertarget flag is not supported as FBO color attachment, and no fallback specified.
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f938,0x00000000), stub!
fixme:d3d9:Direct3DShaderValidatorCreate9 stub
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:state_zenable Z buffer disabled, but ARB_depth_clamp isn't supported.
(  DEBUG)[16:09:21.658] RADS::Common::RegistryHelp::RegKeyValueString::RegKeyValueString: (Software\Riot Games\RADS, LocalRootFolder, c:\rads)

karboran

Yükledim oyunu son hali şu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2012 - 17:32:49

Update şuan %39 oldu (%33 de falan tıkanma olmadı) .. nazar değmesin maşallah :)

acablack

Bende tekrar silip yükledim. Play butonu da geliyor. Ama tıklayınca direct X deki aynı sorunlardan ötürü çalışmıyor. sistem monitorunden de baktım. launcher duruyor fakat hiç bir işlem yapmıyor :(

karboran

kafayı yiyeceğim ilk kurdugumda bi oyun oynamıştım, sonra bilgisayar bi açılıp kapanınca şimdide start a tıklıyorum oyun açılmıyo ! :( ..

acablack

Alıntı yapılan: karboran - 26 Temmuz 2012 - 19:53:46
kafayı yiyeceğim ilk kurdugumda bi oyun oynamıştım, sonra bilgisayar bi açılıp kapanınca şimdide start a tıklıyorum oyun açılmıyo ! :( ..
debug yapmayı denermisin. orada hatalar gözüküyor. Belki aynı hatadan dolayıdır.

karboran

Yok arkadaş yok olmuyo delirdim, Play On Linux tüm bugları giderene kadar oynamıcam.. :(

KemalALKIN

Play buton ve bir şey olmaması derken bir örnek vericeğim:
Need For Speed World Play4Free hasfile.xx dosyasını salt okunur yapınca play hata yapıp güncellemiyordu ve sonra tıklayınca oyuna giriyordu. Ancak yakın zamadandaki sunucu değişimi ile gelen güncelleştirmeler sonrası bu işlemez hale geldi çözüm olarak .vbs uzantılı bir betik ile oyuna girilebiliyor (windows üzerinde işliyor). Sizdede benzer bir salt okunur ayar ile atlama yaptıysanız her seferinde güncelleyip girebilirsiniz söylemesi benden.
www.tckemal.ist

acablack

@KemalALKIN aslına bakılırsa oyun her defasında kendisinin güncelliğini kontrol ediyor. Scan files and then go Play button. Yani her şey oraya kadar normal çalışıyor. Fakat üstte yazdığım gibi directX dosyalarında bir hata var. Bu hata dan dolayı arkada planda launcher çalışmasına rağmen devamı gelmiyor.

İnternet'te bir kaç defa hata ile ile ilgili bir şeyler aradım fakat anlaşılabilir bir şey bulamadım.