İzinler

Başlatan freeman, 20 Nisan 2012 - 02:07:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Forumda biraz arama yapım ama tam istediğim şeyi bulamadım.
Bilgisayarıma Windows 'un yanına, Wubi ile Ubuntu 'yu kurdum.Çift işletim sistemi yani.
Ubuntu açıkkıen, harici sabit diskten falan herhangi bir dosya kopyalayamıyorum Ubuntu 'ya.Ubuntu 'dan kopyalamabiliyorum ama Ubuntu 'ya kopyalayamıyorum.Ve bazı dosyaları da yine açamıyorum.Erişim izni hatası veriyor.
Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

alquirel

Bahsettiğin yer Ev Dizini'nin haricindeki yerlerse bu dediğin zaten olması gereken bir şey.
Yani kök dizin içerisinde yetkili kullanıcı olmadan değişiklik yapamazsın. (kopyalayabilirsin, onda sorun yok)

Eğer neyi değiştireceğini ve nereye ne koyacağını iyi biliyorsan, Alt + F2 ile açılan kutuya

gksu nautilus

yazarak Nautilus'u yetkili kullanıcı olarak açabilirsin.

Ama yapacağın işlemlerin güvenli olup olmadığından emin değilsen, yetkili kullanıcı kipinde gezinmen fazla tavsiye edilmez.

freeman

Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

cagriemer

Dosyayi hangi dizine kopyalamaya calisiyorsunuz? Harici disk takiliyken asagidaki komutlar ne cikti veriyor?

dpkg -l | grep ntfs-3g
ls -al /media
sudo fdisk -l

empax

Windows tarafında daha önce dosyaları windowsun kendi şifreleme teknolojisiyle şifrelediniz mi? Windows acikken her hangi bir dosyanın ismi yeşil renkte ise bunlar şifrelenmiş dosyadır ve bazı durumlarda izin sorunu cikartir. Eger oyleyse bu klasörlerin özelliklerinden genel sekmesi altında gelişmiş bolümden "dosyaları şifrele" seçeneğini kaldırın.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

freeman

Alıntı yapılan: empax - 20 Nisan 2012 - 14:56:21
Windows tarafında daha önce dosyaları windowsun kendi şifreleme teknolojisiyle şifrelediniz mi? Windows acikken her hangi bir dosyanın ismi yeşil renkte ise bunlar şifrelenmiş dosyadır ve bazı durumlarda izin sorunu cikartir. Eger oyleyse bu klasörlerin özelliklerinden genel sekmesi altında gelişmiş bolümden "dosyaları şifrele" seçeneğini kaldırın.

O seçenek var ama aktif değil, pasif.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

freeman

bytan

Normal şartlarda masaüstüne kopyalama işlemini yaparken izin sorunu yaşamazsın. İzin sorunu yaşasan @alquirel'in verdiği komutla bu sorunu yaşamazsın. Kopyalamaya çalıştığın herhangi bir dosyaya ait alttaki çıktı nedir? Bunu görmek için, uçbirimde ilgili dizine geçmen gerekiyor. Geçişler için cd komutunu kullanabilirsin.

cd falan_filan
ls -al

Masaüstü dediğin için o kısma da bakalım.

ls -al ~/Desktop
ls -al ~/Masaüstü

Ayrıca sana yardımcı olabilmemiz için senin de bize yardımcı olman lazım. Örneğin @cagriemer'in istediği çıktıları buraya aktarman sistemini ve yaşadığın durumu anlayabilmemiz açısından önem arz ediyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

freeman

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
BU arada da kusura bakmayın, konuyu açtım ama ilgilenemedim. Sorularınıza cevap veremedim. Sınavlar falan derken, başım çok kalabalıktı.
Ubuntu 'yu son sürüme yükselttim. Şimdi bir sorun yok. Çift taraflı kopyalama yapabiliyorum.
@empax 'ın dediği gibi de, EFS ile şifrelenmiş dosyalar, doğal olarak kopyalanmıyor. Ama diğer normal dosyalarda kopyalanmıyordu.Şimdi o sorun yok.

Ama bir şey merak ediyorum:
Ben sistemim yöneticisiyim.Ama neden bazı dosyalara direkt erişemiyorum. mesela sources.list dosyasında normalde değişiklikli yapamıyorum ama terminalden "sudo gedit /etc/apt/sources.list" ya da "gksu nautilus "  komutuyla erişim sağlayabiliyorum.
Hepinize çok teşekkür ederim tekrar. Kusura bakmayın.

cagriemer

O dosyalar sizin kullaniciniz yerine root kullanicisina ait oldugu icin degisiklik yapamiyorsunuz. Sorun yeniden kurulum sonrasi asildigi icin etiketlemeden kilitliyorum.